Avatar
RB
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6954
Viesti:

4 years ago

jhalmu kirjoitti:
RB kirjoitti:
Runko kannattaa hankkia sensorttinen jota tykkää käyttää, ja sitten niin hyvät optiikat kun pystyy kohtuudella hankkimaan.
Jos runko ei tunnu käteen sopivalta, niin tuskaahan se on. Kuvalaatuun sekin vaikuttaa.

Sitten kun kapistukset on hankittu, niin kannattaa nämä vänkäämisketjut unohtaa ja keskittyä kuvaamaan.
Jep. Erinomainen pointti tuo käteensopivuus. Mä aloitin rungosta. Menin kauppaan ja kokeilin eri runkoja käteen ja Canon 40D sopi siihen joten sen otin. Se sopi paremmin kuin nykyinen 5DMKII mutta ei nyt nillata. Mukaan ostin EF 50mm f/1.8 joten mulla oli hyvävaloinen ja -kuvainen halpa prime jolla kuvasin ekan vuoden. Sitten tuli tsuumeja ja muita ja koetin välttää EF-S linssejä kun tiesin haluavani täyskennon. Nyt oon palannut primeen. Ja aika rauha on sialus ja kuvaajalla hyvä tahto.
Jep.
10-sarjalaiset Canonit sopii munkin käteen paljon paremmin kuin vitoset. Vitoset ovat vähän turhan suuria, mutta ei auta, kompromissi pitää tehdä kuvalaadun ja muiden ominaisuuksien takia.
20D sopii aikoinaan paljon paremmin käteen kuin oma Nikonin D 100 ja kaupan tai kaverin D 70, valinta oli helppo.

ja markku 55:lle:

En ole välittänyt valon tulokulmista, nettikokemuksista enkä muiden varoituksesta ja omistan muutaman 24-millisen kinokennokameralla käytettävän laajiksen ja olen ollut erittäin tyytyväinen. 24 mm on semmonen polttoväli mitä tarvitsen usein mutta sen laajempaa en oikeastansa koskaan.

Ei kannata välittää jos ei speksien mukaan saa jollain yhdistelmällä ihan teoreettista huippulaatua, useinmiten kuvan sisältö korvaa pienet tekniset puutteet täydellisesti.
Viimeksi muokannut RB, 23.12.2012 klo 22.44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
jhalmu
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 8896
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

4 years ago

Kuvan sisältö mainittu!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä