jesalonen
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 3315

9 years ago

Liekö kellään ollut ongelmia Zeissin Tessar 45/2.8 sovittamisessa 5D -runkoon? Itselläni ei suostunut tarkentamaan äärettömään, muuten kyllä toimii luontevasti. Runko on puolisen vuotta vanha, ja linssin (MM-versio) ostin "uutena" eli siis käyttämättömänä Belfastista, liikkeestä oikein. Ajattelin tuosta pannukakusta saavani loistavan streetlinssin, ja miksei siitä sellainen voisi tulla vaikka infinity focus ei onnistuisikaan, mutta... Muut Zeissit (Distagon 28/2.8 AE, Planar 50/1.7 MM, Planar 85/1.4 MM ja Sonnar 135/2.8) toimivat ao. adapterilla hyvin. Niin, se kysymys: olisiko kellään kokemusta esim. Fotodioxin adapterista tuon linssin kanssa, onnistuuko sillä paremmin?

Jari
"Valokuvaaja on henkilö joka rakastaa varjoaan mutta vihaa heijastustaan" - Ralph Gibson
 
haili
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 177

9 years ago

Onhan tuosta kokemusta. Adapterisi paksuus on enemmän kuin 1,5 milliä siltä osalta joka jää objektiivin ja rungon väliin. Tuossa on linkki Eskelisen Hannun kirjoitukseen jossa oli mun aikoinaan omistama 45 millinen Tessar kiinni 5D:ssä. Eosin kennon ja objektiivin välinen matka on 44 milliä ja C/Y:ssä se on 45,5 milliä ja sen takia paksut adapterit ovat etutarkenteisia. Lue kuitenkin tuo pätkä niin saat lisää tietoa asiasta. Mitä lyhyempi on objektiivin polttoväli niin sitä tarkemmin on adapterin oltava mitotettu oikein jotta äärettömään tarkennus onnistuu kunnolla ja varsinkin kun tiedetään että Contaxit on tehty tarkkuustyönä jossa ei "ylitarkennusta" pääse tekemään.

http://eskelinen-haili-helenius.blogspo ... essar+45mm+
Viimeksi muokannut haili, 13.2.2008 klo 19.11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
jaahv
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 4674
Paikkakunta: Tellus

9 years ago

Olisiko cameraquestin sovite tuohon lasiin se oikea? Taisi jossain lukea tuosta, olisiko ollut photo.net?
"Kaikki totuudet käyvät läpi kolme vaihetta.
1:ssä se tehdään naurunalaiseksi.
2:ssa sitä vastustetaan väkivaltaisesti.
3:ssa se hyväksytään itsestäänselvyytenä."
"Politiikka on taito estää ihmisiä perehtymästä asioihin, jotka koskevat heitä itseään."
 
Jan
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 826
Viesti:

9 years ago

Zuiko 40mm 2,0 on kans hyvin mielenkiintoinen, ehkä vähän
vaikeampi löytää tosin.
“There is no greater solitude then the samurai’s, unless perhaps it be that of a tiger in the jungle."
 
haili
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 177

9 years ago

jah3 kirjoitti:
Olisiko cameraquestin sovite tuohon lasiin se oikea? Taisi jossain lukea tuosta, olisiko ollut photo.net?
Laadukkaita adaptereita cameraquest valmistaa ja niiden adapteri on ohuin joten sillä pitäis onnistua hyvin tarkennus äärettömään. Tuossa linkki:

http://www.cameraquest.com/frames/4saleReos.htm
 
jesalonen
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 3315

9 years ago

Kiitti, hyvä vastaus ja hyvä blogi! Olen odotellut jo viitisen viikkoa Fotodioxin adapteria amerikanmaalta, pitää katsoa miten toimii sillä ja sitten kääntyä Cameraquestin puoleen. Tuosta blogista nousi mieleen entistä tyhmempi jatkokysymys: tuossa linssissä pitäisi siis olla merkinnät 3,5 m tarkennuksen ja aukko 8 kohdalla, jotka linjaamalla kaikki toistuu terävänä 60 cm - 10 m. Ja vaikka miten pyörittelisin tuota kakkulaa kädessäni, en löydä sellaisia merkkejä...

Jari
"Valokuvaaja on henkilö joka rakastaa varjoaan mutta vihaa heijastustaan" - Ralph Gibson
 
Avatar
kto
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2153
Paikkakunta: Helsinki

9 years ago

jesalonen kirjoitti:
... tuossa linssissä pitäisi siis olla merkinnät 3,5 m tarkennuksen ja aukko 8 kohdalla, jotka linjaamalla kaikki toistuu terävänä 60 cm - 10 m. Ja vaikka miten pyörittelisin tuota kakkulaa kädessäni, en löydä sellaisia merkkejä...

Jari
Objektiivin normaalimallista on ainakin kolme versiota, ehkä jopa neljä. Eli kaksi vanhempaa AE-mallia ja tuorein MM-versio. Nuo merkinnät eivät ole mitään sen ihmeellisempiä, kuin vihreäksi merkitty aukkoarvo 8 ja pieni vihreä kolmio etäisyysasteikossa. Ja löytyvät vain "uudemmasta" AE-mallista. Uusimman MM-version tunnistaa parhaiten himmenninasteikon vihreäksi maalatusta aukkoarvosta 22.
Objektiivi on "herännyt henkiin" ainakin kerran. AE-malli poistui valikoimasta vuosiksi, mutta luultavasti "yleisön pyynnöstä" se palasi MM-versiona kataloogiin.
Tuo "neljäs" versio on ihan mun muistikuvien varassa eli huteralla pohjalla. Kuitenkin vahvana elää mielessä, että mulla olisi joskus ollut metallirunkoinen versio ihan objektiivin alkuajoilta. Kukaan Contax-piireissä ei kuitenkaan ole vahvistanut asiaa eli voi olla joku harha vaan.

Normaalimallin lisäksi tästä löytyy "Tessar 100-vuotta" juhlamalli, joka on kyllä helppo tunnistaa. On "titaanin" värinen.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: tubbu ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä