om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

Nyt on joku asetus päällä kun ei kamera tarkenna. Olen tarkastanut eri obiskoilla ja niissä on af
nappi päällä. Ei tule etsimeen yhtään tarkennuslaatikkoa???

Videokuvaus ei ole päällä. Live-näytön kun ottaa niin tarkentaa. Muutoin ei

Onko vinkkejä?
Viimeksi muokannut om4ti, 18.3.2016 klo 15.54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

anybody?
 
om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

Niin ja obiskat on sovitettu oikein eli punainen piste punaiseen
 
om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

homma menee oudoksi: laitan canon ef100L lasin ja homma toimii

Laitan Canon 100-1400 L lasin (tai Tamronin toisen) niin EI toimi????

Mitä ihmettä???
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10635
Paikkakunta: Tampere

1 year ago

Tietotekniikassa on usein vika johdossa ja ellei ole johtoa, kontakteissa. Tarkistaisin, että kameran sähkökontaktinastat objektiivin bajonetissa ovat ehjät ja ihan puhtaat.
Matti Vuori
 
Avatar
Pan
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1337

1 year ago

Obiskan sisällä on joustava lattakaapeli tarkennusmoottorin ja himmentimen ohjaamiseen. Tämä kaapeli voi olla vioittunut. Mulla oli vastaava vika yhdessä laajiszoomissa. Kaapeli ei maksa juuri mitään, mutta työ maksaa sitten enemmän. Periaatteessa sen voi vaihtaa itsekin, mutta se edellyttää jonkin sorttista hienomekaanikon taitoja ja välineitä. Yuotubesta löytynee ohjeitakin.
 
om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

Pan kirjoitti:
Obiskan sisällä on joustava lattakaapeli tarkennusmoottorin ja himmentimen ohjaamiseen. Tämä kaapeli voi olla vioittunut. Mulla oli vastaava vika yhdessä laajiszoomissa. Kaapeli ei maksa juuri mitään, mutta työ maksaa sitten enemmän. Periaatteessa sen voi vaihtaa itsekin, mutta se edellyttää jonkin sorttista hienomekaanikon taitoja ja välineitä. Yuotubesta löytynee ohjeitakin.
kun kokeilin 100-400 obiskaa 400D rungossa niin hyvin toimi. Pitää vhänä hangata noita kontaktipintoja?

Kiitos vinkistä
 
om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

Kokeilin live view moodissa ja tuolla 100-400 obiskalla - tarkentaa! Mutta ei etsin moodissa.

100 mm L lasilla tarkentaa molemmissa (live view ja etsin).
 
om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

Kun kokeilen noita samoja obiskoja 400d rungossa niin kaikki toimii niinkuin pitää
 
Avatar
Pan
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1337

1 year ago

Vie runko ja 100-400 huoltoon yhdessä.
Voisiko firmware vaikuttaa, en tiedä. Koetas löytyykö netistä jotain noiden yhteistoiminnasta kommentteja.
 
om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

Tuli mieleeni - voiko  kamerassani olla joku asetus joka estää tarkennuksen kun vaihtaa 2.8 aukon (jolla toimii)  lasin 4.5-5.6 aukon lasiin?
 
om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

Ratkaisu löytyi:

Vaihdoin Ultra 30MB/s memory cardin to Extreme III 30MB/s memory cardiin.

Mistä tämä johtuu? Ultra liian hidas?
 
olliR
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 366
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

1 year ago

om4ti kirjoitti:
Ratkaisu löytyi:
Vaihdoin Ultra 30MB/s memory cardin to Extreme III 30MB/s memory cardiin.
Mistä tämä johtuu? Ultra liian hidas?
Toistuuko tuo oikeasti? Siis jos palautat takaisin sen Ultran, niin tarkennus loppuu?

Ei noilla kyllä pitäisi olla mitään tekemistä toistensa kanssa. Uskon mielummin vaikka kuun vaiheen vaikutuksen.

Tai jos sillä Ultralla on joku "Magic lantern"-softa, jossa on omia asetuksia kameralle. Kannattaa koettaa vaikka formatoida tuo kortti kamerassa.
 
om4ti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 408

1 year ago

Ultrassa oli tosiaan softa jolla voi katsoa shutter counter luvun kamerasta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: seppo ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä