Avatar
markku55
Paid subscriber
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 11559
Paikkakunta: Hanko

3 years ago

Eiköhän huolto pysty korjaamaan tuon ongelman, saatat saada kustannusarvion ihan ilman kameran toimittamista huoltoonkin.
Kuinkas vanha tuo runko on - takuutapaus?
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))
 
tatupe
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 44

3 years ago

Takuut on ummessa, mutta pitää olla Olympuksen omaan huoltoon huomenna yhteydessä. Kahdesta isosta huoltofirmasta jo ilmoitettiin, etteivät huolla Olympusta.

Katsotaan nyt paljonko tuo maksaisi ja sanooko kotivakuutus mitään. Jos menee kalliiksi, katson mitä kamera on syönyt ja saisiko tapin pois siististi.
 
bluewille
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 165
Paikkakunta: Mikkeli

3 years ago

Kyllä EM-5:ssa tuo bajonetin reunan / optiikan lukituksen metallinen tappi painuu alas myös ilman optiikkaa - on se niiiiin mekaaninen systeemi!
Sekä tappi tuntuu painuvan pohjaan myös melko kevyesti kynnellä painaen (siis kun optiikka on pois ja tappi millin pari ulkona) - vaikkei itse sitä painiketta painakaan!
Ei luulisi olevan kovinkaan paha korjata - mutta siltihän tänä päivänä kaikki maksaa.
Kysy ensin huollosta, josko vaikka olisi joku sellainen vika jonka mieluiten korjaisivat ihan vaan hyvän maineen takia ... ja edullisestikin :) ?!
Toivotaan!
Buenos dias - hyviä dioja!
 
ilkkis
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 153

3 years ago

Mulla tuli mieleen että jos kylmäaineella tulee vähän rakoa niin mahtuisko siitä neula jolla painais lukitystappia alas?
 
tatupe
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 44

3 years ago

Aika palata asiaan.

Huollossa olis mennyt 3-4 viikkoa ja minkäälaista hinta-arviota eivät pystyneet edes veikkaamaan. En näin parhaimpaan kuvausaikaan voi ilman kunnon kameraakaan olla, joten tee-se-itse-mies lähti käyntiin.

Pyöräytin koko vapautusnapin irti ja siellä alla oli pelkkää muovisilppua. Jotain saattoi rikkoontua nappia irrottaessani, mutta kyllä siellä syvemmällä oli muoviosat pettäneet. Kaikki silppu pois ja alta löytyi pieni kolo, jota vapautusnapin kuuluisi painaa. Siihen koloon mahtuu hyvin pieni ruuvimeisseli, jolla lukitustapin saa painettua alas. Objektiivin vaihto onnistuu kohtuu helposti, kunhan kameralaukussa on ruuvari mukana.

Rungon jälleenmyyntiarvo on melko lailla nolla, mutta kuvaamiseen ei ole vaikuttanut mitenkään enkä usko pölynkään tuota kautta sisälle liiaksi pääsevän.

Näillä mennään, kunnes saan jonkun hinta-arvion vaikka käymällä paikan päällä. Tai sitten tuo jää kakkosrungoksi ja rahaa säästöön EM-1:stä varten.
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10644
Paikkakunta: Tampere

3 years ago

tatupe kirjoitti:
Näillä mennään, kunnes saan jonkun hinta-arvion vaikka käymällä paikan päällä.
Hinta-arvioin tekemisen luulisi nyt helpottuvan, koska voit vaikka lähettää huollolle valokuvan siitä, mitä reiän läpi näkyy ja kaikesta muoviosien silpusta.
Matti Vuori

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä