ernu
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 55

6 years ago

Quiquern kirjoitti:

Monihan pitää tietokonettakin aina päällä, vaikka ei sillä mitään tekisi. Siinä on tietty kuuliusarvo.
Tietokoneen käynnistys on hieman vaivalloisempaa kuin kameran. Ei käynnisty sekunnin osissa. Hieman eri asiasta kyse mielestäni.

Itse pidän kameran virrat aina off-asennossa kun laitan kameran laukkuun.
 
DJanne
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 21

6 years ago

Aina pidän kuvauksen aikana kameraa päällä, en siis sulje kunnes löydän taas jtn kuvattavaa.
Ja välillä unohdan laittaa offille kun olen siirtänyt kuvat koneelle. Kuitenkin virrat menee täysin pois niin ei paljon haittaa.
 
zouwi
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 39

6 years ago

Itselläni on kamera oikeastaan ihan aina päällä, oli laukussa, käsissä, pöydällä, laatikossa odottamassa reissua tms. niin päällä on. Ei se nukkumassa ollessaan niitä akkuja syö juurikaan, ehkä 3-4kk on latausväli akuille jos en ihan hirveästi kuvaile ja koko tuon ajan se tosiaan istuu valmiustilassa.

Ikinä ei ole akut loppuneet kriittisiin tilanteisiin eikä ole ollut vähissä/tyhjänä laukusta/repusta nostettaessa vaikka ei ole mitään sisäseiniä tms. kantovälineissä. Siellä ne kivasti kolisevat toisiaan vasten. Filmikamerat ovat käytännössä aina viritettyinä jos vaan on filmi sisällä, useimmissa en jaksa mitään lukkoa pistää päälle tai mitään. Elämäni aikana en muista että olisin kertaakaan poiminut kameroitani mistään käteen niin että olisi vahingossa otettua laukussa linssinsuojasta kuvaa tai missään filmissä en muista ikinä nähneeni mustaa ruutua välissä jossa tiedän kameran olleen repussa/laukussa viritettynä ja ilman lukkoa. Useamman kuvan oon kyllä menettänyt kun on pitänyt räpeltää millon mitäkin, aika usein jo pelkkä linssinsuoja on liian hidas ottaa pois, on pitänyt opetella pistämään ne tiettyyn asentoon että löytää helposti kädellä ottamaan pois samalla kun nostaa kameran silmille.

Salamat yleensä laitan pois päältä kun ne menee pussiin, kameran kärjessä keikkuessa ne menee nukkumaan ja heräilee samaa tahtia kameran kanssa. Niissä mulla on eneloopit sisällä, nekin saattaa viettää kuukausia hyllyssä ladattuina/jokunen kuva kuvattuna. Eipä niistäkään ole ikinä veto loppunut kesken.
 
JPQ
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 365

6 years ago

Aki Komulainen kirjoitti:
itse taidan olla sekäkäyttäjä. muistikortti pois / lukijaan, ei tarvi sammuttaa, mutta kuvauksen päätteeksi aina off asentoon kaikki.

mukaan lukien myös radiot ja niillä laukaistavat salamat. Ja Nikonilla siis kuvaan.

EDIT: ja kun salama kameraan, hetken tuumailtuani, yleensä kamerassa virta päällä mutta salamassa ei koskaan.

Skyportin kanssa pelatessa, ehkä useammin salamassa virta päällä kuin pois. kun triggeriin kytken. tosin kyse vain sekunneista tuolloin.
Salamaa en omista mutta Nikoneillani kuvaan kamera sammutetaan jopa kesken kuvauksen jos tauko pitkä vanhasta pokkari tottumuseksta.:( mutta muistikorttia vaihtaessa rohkeasti olen päällä pitänyt ainakin objektiiveista en muista vaikka ennätys määrän lähipäivän taas vaihdellut niitä...
 
Nappe1
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 662
Paikkakunta: Kotka

6 years ago

Quiquern kirjoitti:
Tapiola2006 kirjoitti:
Miksi ihmeessä kameraa pitäisi pitää aina päällä?
Monihan pitää tietokonettakin aina päällä, vaikka ei sillä mitään tekisi. Siinä on tietty kuuliusarvo. Sillä ja järkevyydellä on harvoin mitään tekemistä keskenään. Saa nähdä milloin tulee muotiin auton pitäminen aina käynnissä...
Itse olen siirtyny siinäkin päinvastaiseen suuntaan. ekohippityhjäkäyntimittari osaa kertoa että auton ensimäisen vuoden ja 3 kuukauden aikana on tullut vältettyä tyhjäkäyntiä yli 4 tuntia. (oli se sitten turhaa tai ei.)

Kamera aina pois päältä, Tietokoneista nykyisellään päällä vain yksi, tosin siinä ei ole näyttöä eikä näppäimistöäkään, joten se on tarkoitettukin serveriksi / etäkäytettäväksi ihan mistä vaan.
Viimeksi muokannut Nappe1, 4.7.2011 klo 10.27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Lopetti kuvaamisen siinä muodossa kun se tällä foorumilla tunnetaan.
 
Avatar
J.Vuokko
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 8375
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

6 years ago

Kamerat ja salamat on poissa päältä silloin kun niitä ei tarvitse (laukussa tms.)
Toki mekaaniset ja perinteisellä käsivirittimellä varustetu kamerat ovat valmiiksi vireessä.

Tietokone on "päällä", eli menee nukkumaan jos ei tuntiin sorki mitään tai sitten pistän suoraan nukkumaan illalla napin painalluksella.
Virtoja en kyllä viitsi ottaa pois, joutuisi käynnistämään uudestaan ja avaamaan kaikki ohjelmistot takaisin...
 
TStoor
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 3046

6 years ago

Kaikki menee kiini, kamerat, salamat, tietokoneet (yöksi).
Esim markku kolmonen on toimintavalmiina melkein heti, niin en käytännössä ole huomannut eroa kun sen laukusta nappaa. Kyse on kai (pinttyneistä)tavoista eli jos tämän operaation tekee aina samalla tavalla, omalla tavalla, niin kait sitten nopeuskin on kohdallaan.
Ricoh GR Gritty B/W Scandinavia - https://www.flickr.com/groups/2853300@N22/

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä