Avatar
pikkuteemu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

10 years ago

seppo kirjoitti:
Minulla on ihan tavallista kotitarvekuvausta, perhejuhlia ja vastaavia. Jos se marginaalinen ero kohinassa häiritsee niin sitä varten on tehty ohjelmia millä siitä pääsee eroon.
Tää on nyt vähän tällasta oman kameran puolustelua. Entivanhan perhejuhlat ja kissanristiäiset kuvattiin jopa fujin 800ASAsella filkalla että silleen. esim. Zephyn kuvauksiin en heti yli 100asaista alkaisi ehdotella.
Kohinasta pääsee eroon yksityiskohtien kustannuksella, että eipäs vääristellä totuutta.
 
samper
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 21
Paikkakunta: Espoo/Hml

10 years ago

Tuon Canonin olen jättänyt heti alussa pois laskuista. Merkkiä vastaan ei mitään ole, mutta aika pienikätisille ovat nuo halvat mallit tehneet.

Ja nyt päätöseni tein tuo d80 oli niin paljon kalliimpi kuin d70s ja niitä kädessä pyöriteltyä tulin siihen tulokseen, että tilaan halvemman ja panostan erotuksella siihen parisuhteeseen minkä joku mainistsi=D

Eli ostan itselleni kameran ja rouvalle korun niin saan tehdä kameran kanssa reissuja rauhassa:D
Viimeksi muokannut samper, 24.1.2007 klo 19.12. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
seppo
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1739
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

10 years ago

pikkuteemu kirjoitti:
Kohinasta pääsee eroon yksityiskohtien kustannuksella, että eipäs vääristellä totuutta.
Kerro mitä totuutta vääristelin.
--
Irc - oh5ktw
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

10 years ago

http://kotisivu.dnainternet.net/dnamaka ... KOHINA.jpg

Siinäpä sample nikonin ISO 800, makuasioita noi miten käyttökelvottomia noi on. Luulis nyt yhden kymppikuvan saavan tuosta aikaiseksi? Punaisen aidan takana on varmasti vehreämpi se ruoho, mitä nyt niitä 5d sampleja on nähnyt niin että 10-0 nikonin päihittää. Nikonin suurien herkkyyksien suhteen saa kyllä olla tarkka kuvaamisessa, että valotus pitää olla just oikein ja jälkikäsittely pitää opetella toisin kuin kanonissa jossa vain tarttee printata. Tekniikka kehittyy ja nämäkin kuvanlaadut on muutaman vuoden päästä muinaisjäänteitä kuten nykyään on filmit ja parin vuoden takaiset digit. :)
 
Avatar
e-0r
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 987
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

10 years ago

Itsellä Nikon D50.

Ei kohise paljoa, kunhan valotus on oikein. Kaikkein parhaan tuloksen kohinasta saa kun ylivalottaa vähän ja valottaa sitten kuvankäsittelyssä alas, mutta sehän sit pakottaa taas suljinaikaa pidemmäksi, ja sen lyhentäminenhän varmaan oli alun perinkin tarkoitus kun herkkyyttä nostettiin. Silti, jos tarvitsee vaikkapa 2/3 aukkoa kirkkaamman kuvan samalla valotusajalla niin herkkyyttä napsaus enemmän ja ylivaloa 1/3.

Tuon kun ostin niin dpreview väitti testikuvineen että D50 kohisisi vähemmän kuin 350D. Minä en tiedä, kun en ole omistanut molempia, mutta sen tiedän että ei tämä kohise minulle liikaa ISO1600:lla.

[url=http://"http://axl.1g.fi/kuvat/"]Täältä[/url] voi katsella meikäläisen kuvia, joista kaikki on D50:n kennolle valotettuja, suurin osa 50mm f/1,8D -objektiivia, ja kaikki joiden polttoväli ei ole 50mm on sitten 18-55mm kittilinssillä otettuja. Eihän noista oikein mitkään ole sillälai riittävän suuria että näkis, miltä se kohina tai tarkkuus siellä näyttää, ja värimaailmojakin on joka kuvaan muuteltu, mutta jos vaikka niistä saat jotain irti.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä