ppotka
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 1709

7 years ago

tupla
 
Esterhaus
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 415

7 years ago

ppotka kirjoitti:
J.W.The NowHere Man kirjoitti:
En voi muuta kuin hymyillen seurata tätä tarinaa, jos olisi joku muu tuote, kuin "tulikuuma Digivillitys laite", olisi päivänselvää että laitteen valmistaja testaisi tarpeeksi monella laitteella, että varmasti toimii. Kaikissa RC laitteissa, mitä tunnen on käyttöohjeissa merkintä: "Toiminta taataan kaikilta osin VAIN LAITEVALMISTAJAN OMILLA LISÄTARVIKKEILLA", ei tarttis kuin olla ilmoitus että Canon ilmoittaisi että vain canon lasit toimii takuuvarmasti heidän rungoissaan, sitten obiskavalmistajat ilmoittaisivat että obiskan toiminta tulee varmistaa ennalta. Ei tarttis muuta kuin siirtää vastuu ostajan harteille, testaus ennen rahojen siirtoa...
Kaiken kaikkiaan näyttää hupaisalta tarinalta. Ostojärjestys on tässä nimen omaan oleellinen. OP on ostanut uuden kamerarungon ja toteaa, että vanha objektiivi ei siinä toimi. Mitenkä se voi olla Tamronin tai jonkin Tamron-jälleenmyyjän ongelma? Canon on toiminut juuri niin kuin sanoit, he kehittävät systeemeitään kenellekään muulle ilmoittamatta ja pitävät huolen vain omasta yhteensopivuudestaan. Normaalia bisnestä. Tamron joutuu nyt ostamaan uuden lisenssin tehdä "7D- ja rungot sen jälkeen" -yhteensopivia laseja. Tamron saa ostaa sen lisenssin/SDK:n sitten, kun Canon myy. Ei jälleenmyyjät voi seurata tällaista asiaa, ei heillä ole mahdollisuutta testata laseja uusien runkojen ilmestyessä markkinoille. Japanilaisen toimintatavan tuntien Tamron ei ole ilmoittanut yhdellekään maahantuojalle mahdollisesta yhteensopimattomuudesta. Japanilaisen toimintatavan tuntien suomalainen maahantuoja on saanut oikeasti tehdä töitä saadakseen vahvistuksen asialle Tamronilta. JAS-tekniikassa on varmasti yritetty tosissaan ja ihmetelty mikä hitto tässä on, koska kukaan ei ole kertonut heille mitään. Tamron "is working on it" verhojen takana, ei tule mitään yhteensopimattomuuslistoja vaan tiettyjen objektiivien suhteen on toistaiseksi toimitusvaikeuksia Japanista ja jossain vaiheessa toimitukset alkaa taas bisnes as usual. Kukaan ei Suomessa tiedä mitkä Tamronin objektiivit ovat yhteensopivia minkäkin Canon-rungon kanssa ellei Suomen maahantuoja osta jokaista Canon-runkoa ja testaa.

Tässä nyt ei vaan toimi mikään pyhäkoulumoraali ja Rekka-Timppa on nyt hyökkäämässä aivan väärän tuulimyllyn kimppuun.

-p-
1. Oli ostojärjestys mikä vain, kuluttaja-asiakkaalle voi tulla odotuksia yhteensopivuudesta myös tulevien Canon-mallien kanssa, jos objektiivia on systemaattisesti markkinoitu Canon-yhteensopivana eikä markkinoinnissa ole tuotu esiin varausta mahdollisesta yhteensopimattomuudesta samaa objektiivikiinnitystä käyttävien myöhempien Canon-kameramallien kanssa. Kun katselette kodeissanne ympärillenne, näette lukuisia toisiinsa kytkettyjä eri aikoina ostettujen laitteen ja lisälaitteen yhdistelmiä - televisioita ja digibokseja yms. - joiden automaattisesti olette olettaneet toimivan keskenään kun olette ne ostaneet.  Tamronin olisi Canon-yhteensopivia objektiiveja markkinoidessaan yleisen sopimusosapuolten lojaalisuusvelvoitteen hengessä syytä tuoda esiin se seikka, etteivät objektiivit välttämättä tule olemaan yhteensopivia piankin ostohetken jälkeen markkinoille tulevaan Canon-kameraan. Näin voisi ainakin ajatella, tosin ajatusrakennetta pitäisi päästä kokeilemaan kuluttajariitalautakunnassa/tuomioistuimessa.
2. Jos Canon tarkoituksellisesti vaikeuttaa muiden valmistajien objektiivien toimivuutta kameroissaan, syyt siihen ovat jokaisen ymmärrettävissä. Sellainen olisi asiakkaita kohtaan erittäin nuivaa, suorastaan haitallista menettelyä - ja ideaalimaailmassa tämän kaltainen menettely vaikuttaisi suoraan markkinaosuuksiin. Nyt ei käytännössä vaikuta, sillä harva tietää näistä epäyhteensopivuustapauksista ja niistäkin jotka tietävät, osa tyytyy vain vahingoniloiseen irvistelyyn: "mitäs ostit 'piraattivalmistajan' objektiiveja, köyhä". Näin, vaikka jokaisen kuvaajan suoranainen etu on, että objektiivimarkkinoilla on kilpailua, myös yksittäisten kameramerkkien objektiivitarjonnan tasolla. Sitä en toki tiedä, onko kysymyksessä tarkoituksellinen yhteensopivuuden rajoittaminen. Epäilisin kyllä, että on.

Muokkausta: tämä nyt ei perustu sitten mihinkään, onpahan vaan yksityisajattelua, yksi näkemys aiheeseen. Kun ei mikään ihan täysin yksinkertaista ole.
Viimeksi muokannut Esterhaus, 9.11.2010 klo 23.28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
sahe69
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10298

7 years ago

ppotka kirjoitti:
Life is a bitch...
... and then you die. Or marry one.
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

7 years ago

Tää on tätä. Softissahan vastaava elämänkokemus on myös arkipäivää. Uuden kameran tullessa ei ole raw-tukea, ja se ehkä tulee, tai siten ei, riippuu siitä onko ohjemasta tulossa uusi versio, johon se tuki vasta laitetaan. Jolloin ei tulea tule koskaan. Uutta kameraa katsosessa pitää siis varmistua objektiivien, salamien ja ohjelmien toiminta siinä. Mielummin kokeilemalla.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

7 years ago

ppotka kirjoitti:
Kaiken kaikkiaan näyttää hupaisalta tarinalta. Ostojärjestys on tässä nimen omaan oleellinen. OP on ostanut uuden kamerarungon ja toteaa, että vanha objektiivi ei siinä toimi. Mitenkä se voi olla Tamronin tai jonkin Tamron-jälleenmyyjän ongelma?
Siksi vaikka, että he myyvät edelleen ko. putkea, siis hyvän aikaa 7D:n myyntiin tulon jälkeen ilmoittamatta että se ei siihen käy. Silloin he eivät voi vedota siihen, että ostojärjestyksellä olisi joku merkitys.

Asia olisi toinen, jos he olisivat kertoneet heti 7D:n tultua myyntiin että tämä objektiivi ei siihen sitten käy.

Mikä tässä logiikassa on nyt niin vaikeaa? vahingonilosta syntynyt tunnekuohuko vaikeuttaa loogista ajattelua?

Onneksi en ole ollut asiakkaasi missään vaiheessa, kun liiketoimintamoraalisi on tällainen. Ja minä olen sentään toiminut liiketoimintakonsulttina it-maailmassa, ammattikunnassa joilta väitetään tämän moraalin lajin puuttuvan kokonaan.  ;D  ;D
ppotka kirjoitti:
Canon on toiminut juuri niin kuin sanoit, he kehittävät systeemeitään kenellekään muulle ilmoittamatta ja pitävät huolen vain omasta yhteensopivuudestaan. Normaalia bisnestä.
Juu, kehittävätpä hyvinkin.... uskoo ken tahtoo että kyse on vain kehittämisestä. Eihän se ole kiellettyä potkia kilpailijoita nilkoille, asiakkaathan siitä vain kärsivät, eivät muut. Miksi muut eivät sorru samanlaiseen normaaliin bisnekseen, vain Canon?
ppotka kirjoitti:
Tamron joutuu nyt ostamaan uuden lisenssin tehdä "7D- ja rungot sen jälkeen" -yhteensopivia laseja. Tamron saa ostaa sen lisenssin/SDK:n sitten, kun Canon myy.
Kaikki muut valmistajat katsovat asiakkaan tyytyväisyyden olevan tärkeämpi asia kuin marginaalinen lisenssimyynti? Tamron ei edes todennäköisesti sitä osta, tekee vain normaalin reverseengineeringin, kuten Sigmakin, ja korjaa asian.

Tosin Tamron on velvollinen ongelman ratkeamisen jälkeen joko päivittämään tai vaihtamaan aiemmin myydyt objektiivit asiakkaan niin vaatiessa. Tämä edelleen siksi, että he eivät ole vieläkään virallisesti sulkeneet uusia Canoneita pois yhteensopivuudesta. Näinhän esim. Sigma tekee.

Muillekin sitä tehdään, Pentax KAF-versio on lisenssin alainen bajo (KA on vapaa), harva lisenssin on ostanut, mutta silti he eivät ole lähteneet vaikeuttamaan piraattien toimintaa ilman lisenssiä tekemällä keinotekoisia estoja. Se että kamera huomaa kyseessä olevan piraatti, näkyy kyllä exif:ssä.
ppotka kirjoitti:
Ei jälleenmyyjät voi seurata tällaista asiaa, ei heillä ole mahdollisuutta testata laseja uusien runkojen ilmestyessä markkinoille.  Kukaan ei Suomessa tiedä mitkä Tamronin objektiivit ovat yhteensopivia minkäkin Canon-rungon kanssa ellei Suomen maahantuoja osta jokaista Canon-runkoa ja testaa.
Muilla merkeillä ei tarvetta moiseen testaamiseen edes ole, miksi? eivätkö ne "kehitä" tarkennusmenetelmiään?

Mitä niin erikoista Canonin tarkennusmenetelmässä on, että objektiivin ja rungon keskustelu muka muuttuu joka välissä? itse asiassa ko. interface ei edes voi muuttua, koska vanhemmat objektiivit eivät enää ymmärtäisi uutta runkoa. Uusi protokolla toimisi vain kameran jälkeen myyntiin tulleissa objektiiveissa, hyöty olisi marginaalinen. ja kukaan ei käytännössä edes tietäisi millä kombolla ja missä tilanteissa sitä hyötyä olisi saatavissa.

En ole ainakaan kuulut, että Canon olisi mainostanut että "7D ja tämä ja tämä objektiivi ovat tällä ja tällä tavalla parannettu yhdistelmä, sarjanumerosta xxx alkaen voit käyttää tätä ominaisuutta, muut Canon päivittää (maksua vastaan?) uusiin ominaisuuksiin huollossa" vai onko?
ppotka kirjoitti:
Tässä nyt ei vaan toimi mikään pyhäkoulumoraali ja Rekka-Timppa on nyt hyökkäämässä aivan väärän tuulimyllyn kimppuun.
Sinun moraaliasi minä hieman ihmettelen. Rekka-Timpan reaktio on normaalin kuluttajan reaktio hänen tultuaan petetyksi.
 
fotomik
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 788
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

7 years ago

Ja muistakaa nyt että tämä Rekka-Timpan tapaus on mitä ilmeisimmin ainoa, ellei yksi todella harvoista maailmassa...
Onko tosiaan niin että 7D+Tamron-komboa ei ole ollut kenelläkään muulla melkein puolen vuoden aikana, eikä kukaan muu ole huomannut että "täähän ei tarkenna"?

PÄÄNI PANTIKSI (no kuvaannollisesti) LAITAN sille että tämä ON YKSILÖVIKA tuossa linssissä. Ei ole Timo Niemi meille kertonut montako yksilöä on kokeiltu.
Sitäpaitsi ensinnäkin täysin mahdottoman kuuloinen ajatus on ettei Focus Nordic ole suostunut kauppoja perumaan. Ei kerro Niemi meille kaikkea nyt, ei.
"tuolla kun lojauttaa niin jo se on víttu jos karvat on vielä vinossa" - Pikkuteemu
 
Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 18618
Paikkakunta: Karjaa

7 years ago

fotomik kirjoitti:
Ja muistakaa nyt että tämä Rekka-Timpan tapaus on mitä ilmeisimmin ainoa, ellei yksi todella harvoista maailmassa...
Onko tosiaan niin että 7D+Tamron-komboa ei ole ollut kenelläkään muulla melkein puolen vuoden aikana, eikä kukaan muu ole huomannut että "täähän ei tarkenna"?

PÄÄNI PANTIKSI (no kuvaannollisesti) LAITAN sille että tämä ON YKSILÖVIKA tuossa linssissä. Ei ole Timo Niemi meille kertonut montako yksilöä on kokeiltu.
Sitäpaitsi ensinnäkin täysin mahdottoman kuuloinen ajatus on ettei Focus Nordic ole suostunut kauppoja perumaan. Ei kerro Niemi meille kaikkea nyt, ei.

Tämä juttusi samalla sitten väittää Rekka-Timpan ainakin periaatteessa harhauttavan, sillä kun ajattelee hänen eilen julkistamaansa kirjeenvaihtoa jälleenmyyjän kanssa, jossa myyjä kiittää saamastaan tiedosta ja toteaa että "tosiaan, eihän tuo yhdistelmä näytä toimivan".  Ei sanatarkasti, mutta dc-foorumissa tämänsisältöinen posti oli ainakin eilen luettavissa.  Jos nyt oikein käsitin ja muistan, kyseessä oli yksi vastaus niihin myyjille lähettämiinsä sähköposteihin, ja toteamus perustui myyjän omaan kokeiluun omilla laitteillaan.  Siinä mainittiin se ettei tarkennusta saa lukittua.

DC-foorurumilla löytyy myös Rekka-Timpan keväinen ketju, jossa hän esittää kuvia tällä objektiivilla otettuna ja edellisellä rungollaan.  Vioista en huomannut mainintoja.  Sekin löytyy seuraavan kautta:
http://www.digicamera.net/keskus/viewto ... 19&start=0
Ensin mainitsemani posti on sivulla 5.  Lähetetty: Marras 09, 2010 15 : 59
Viimeksi muokannut Mirrored, 10.11.2010 klo 8.09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tamron SP85mm, IMO paras muotokuvaobjektiivi
Nikkor AF-S 50mm ja 35mm G
Leica M - Sony E laatusovite, merkki Metabones
 
J.W.The NowHere Man
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 11916

7 years ago

Kolme asiaa nyppi tässä:
1) Porukka vaahtoaa jostakin mariginaalista laiteviasta USEAMMALLA FOORUMILLA !
Olen tottunut urani aikana siihen, että jos ei futaa, niin vaihtoon...
2) Ensimmäiseksi  näköjään aletaan huutamaan vaippoja ja tuttipulloa hätiin, kun ongelmat esiintyy.
3) Porukat hohkaa Canonia sinne, Canonia tänne. Urani aikana olen kahdesti tuohon kopiokonefirman laitteen käyttäjäksi "huijattu", Nikoni testaa omat systeeminsä senverran hyvin että vastaavia "mokia" ei pääse syntymään. Vittu, Canon on vaihtanut obiskasysteemiäänkin ainakin kolme kertaa, ja taatusti menee vaihtoon tai roskikseen entiset!  Epäilen että ihan TAHALLAAN ovat taas mukeltaneet speksejä niin että perseelleen menee muut kamat...
Viimeksi muokannut J.W.The NowHere Man, 10.11.2010 klo 8.32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
JukkaWatanenPhotoblog...tekniikkajutut siellä...
 
J.W.The NowHere Man
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 11916

7 years ago

Ja neljäskin vielä: Miten hemmetissä, jos obiska on toiminut aikaisemmin toisessa rungossa, mutta ei nyt Canonissa, yhteensopivuusongelma olisi tamronin vika ?
Eiks kannattais kysellä Canonin moraalin perään??
JukkaWatanenPhotoblog...tekniikkajutut siellä...
 
Est
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 11739

7 years ago

Canon = Rikos.
 
Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 18618
Paikkakunta: Karjaa

7 years ago

J.W.The NowHere Man kirjoitti:
Eiks kannattais kysellä Canonin moraalin perään??
No tätä näyttäisi olevan ainakin puolet tästä "vaahtoamisesta". Sellaista joka toinen kirjoittaa, täällä ja tuolla.  Joten tietoisuus on aika hyvää yleisesti.

Jos ei vaahtoamista niin lahoa laituria nakertavaa lainetta.  Tämä laho on laajalti rakennusvirhe yhteiskunnassa, ja jokin vain sattuu aina olemaan hyvä esimerkki.  Vaan kyllä se laituri kelluu vaan, styroksia tungetaan alle. 

Vikaa on liikaa korjauksiin.  Ihminen on vikaantunut. Ei ole muuta ratkaisua kuin pysähtyminen.
Viimeksi muokannut Mirrored, 10.11.2010 klo 9.05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tamron SP85mm, IMO paras muotokuvaobjektiivi
Nikkor AF-S 50mm ja 35mm G
Leica M - Sony E laatusovite, merkki Metabones
 
Avatar
RB
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6955
Viesti:

7 years ago

J.W.The NowHere Man kirjoitti:
Nikoni testaa omat systeeminsä senverran hyvin että vastaavia "mokia" ei pääse syntymään. Vittu, Canon on vaihtanut obiskasysteemiäänkin ainakin kolme kertaa, ja taatusti menee vaihtoon tai roskikseen entiset!  Epäilen että ihan TAHALLAAN ovat taas mukeltaneet speksejä niin että perseelleen menee muut kamat...
On se hyvä kun on päässyt EROON KYTKY-KAUPPA-NIKONISTA, kun ostat tämän ohjellman saat sen asian toimimaan, kun ostat verkkolaitteen, saat kennonputsausasennon päälle, osta uusi salama TTL-mittaustapa on jälleen muuttunut ja niin edelleen. MISSÄ NIKONIN MORAALI?????

Samaa roskaa sekin.

Onneksi saa kuvata toimivalla Canonilla, eikä tarvitse juosta uutuuksien perässä.
 
Lepus
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 1870
Paikkakunta: Espoo

7 years ago

Hui hai mitä vaahtoamista!

Tässähän pätee kanoonin slogan:
    "With Canon, you can!"    (huom - ei Tamron)

Ei kai tässä ole mitään ihmeellistä. Canonin bajo on suljettu (ei avoin standardi) joten kuka vaan kuka siihen tekee linssejä on täysin omillaan. Canon saa muuttaa ja peukaloida systeemiään ihan miten huvittaa olkoon se järkevää tai ei. Tamronin tehtävä on ilmoittaa, että linssi ei välttämättä toimi uusissa rungoissa. Jos ei ole ilmoittanut, niin kaupan voi purkaa.

terv
pekeboksi
 
Est
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 11739

7 years ago

Canon = Rikos = Nikon.

* Hohhoijakkaa *

Edit : Tamron on myös paha.
Viimeksi muokannut Est, 10.11.2010 klo 9.09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
J.W.The NowHere Man
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 11916

7 years ago

Lepus kirjoitti:
Hui hai mitä vaahtoamista!

Tässähän pätee kanoonin slogan:
    "With Canon, you can!"    (huom - ei Tamron)

Ei kai tässä ole mitään ihmeellistä. Canonin bajo on suljettu (ei avoin standardi) joten kuka vaan kuka siihen tekee linssejä on täysin omillaan. Canon saa muuttaa ja peukaloida systeemiään ihan miten huvittaa olkoon se järkevää tai ei. Tamronin tehtävä on ilmoittaa, että linssi ei välttämättä toimi uusissa rungoissa. Jos ei ole ilmoittanut, niin kaupan voi purkaa.

terv
pekeboksi
Näin taitaa olla, Zeissiltäkin vierähti melkein vuosi, ennenkuin saivat nuo Canoniin sopivat manuaaliobiskat ulos, ja niissäkin  toimii vain valotustiedot.
JukkaWatanenPhotoblog...tekniikkajutut siellä...
 
Est
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 11739

7 years ago

Minusta tämän kauhean asian vuoksi kannattaa menettää täysin itsehillintänsä ja vaikkapa hirttäytyä !

Piraattiputki ei toimi ...

Voi voi ...
 
massimo
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 107

7 years ago

Kaikki, jotka väittävät, että 7D AF on kiusallaan tehty niin, että piraattiputket eivät toimi voivat tutustutua:
http://cpn.canon-europe.com/content/edu ... l/eos7d.do

"The sensor in the EOS 7D has been designed from the ground up"

Eli on siellä muutakin tehty kuin päivitetty piraattien ID numeroita.
 
fotomik
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 788
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

7 years ago

mirrored kirjoitti:
fotomik kirjoitti:
Ja muistakaa nyt että tämä Rekka-Timpan tapaus on mitä ilmeisimmin ainoa, ellei yksi todella harvoista maailmassa...
Onko tosiaan niin että 7D+Tamron-komboa ei ole ollut kenelläkään muulla melkein puolen vuoden aikana, eikä kukaan muu ole huomannut että "täähän ei tarkenna"?

PÄÄNI PANTIKSI (no kuvaannollisesti) LAITAN sille että tämä ON YKSILÖVIKA tuossa linssissä. Ei ole Timo Niemi meille kertonut montako yksilöä on kokeiltu.
Sitäpaitsi ensinnäkin täysin mahdottoman kuuloinen ajatus on ettei Focus Nordic ole suostunut kauppoja perumaan. Ei kerro Niemi meille kaikkea nyt, ei.

Tämä juttusi samalla sitten väittää Rekka-Timpan ainakin periaatteessa harhauttavan, sillä kun ajattelee hänen eilen julkistamaansa kirjeenvaihtoa jälleenmyyjän kanssa, jossa myyjä kiittää saamastaan tiedosta ja toteaa että "tosiaan, eihän tuo yhdistelmä näytä toimivan".  Ei sanatarkasti, mutta dc-foorumissa tämänsisältöinen posti oli ainakin eilen luettavissa.  Jos nyt oikein käsitin ja muistan, kyseessä oli yksi vastaus niihin myyjille lähettämiinsä sähköposteihin, ja toteamus perustui myyjän omaan kokeiluun omilla laitteillaan.  Siinä mainittiin se ettei tarkennusta saa lukittua.

DC-foorurumilla löytyy myös Rekka-Timpan keväinen ketju, jossa hän esittää kuvia tällä objektiivilla otettuna ja edellisellä rungollaan.  Vioista en huomannut mainintoja.  Sekin löytyy seuraavan kautta:
http://www.digicamera.net/keskus/viewto ... 19&start=0
Ensin mainitsemani posti on sivulla 5.  Lähetetty: Marras 09, 2010 15 : 59
Kyllä. Rekka-Timppa on saanut sähköposia yhdeltä toiseltakin ihmiseltä, jolla on vikaa Tamronissaan. Viestistä voi lukea että kyseessä on useammalla paikkakunnalla toimiva yritys, jolla on myymälä myös Helsingissä. Eli Rajala tai Verkkokauppa.com. On testattu esillä olevaa mallikappaletta.

Todennäköisesti se toimimaton mallikappale on yhtä vanha kuin Timpan oma Tamron 70-200. Todennäköisesti ongelma on hiljaisuudessa korjattu myöhemmin valmistetuissa objektiiveissä, kun enempää raportteja ei maailmalta(kaan) ole näkynyt.

Todennäköisesti jos Timppa olisi kokeillut useampaakin lasia (mitä ilmeisesti ei ole tehty, ainakaan Timppa ei ole tähän vastannut?), olisi uudempi, myöhemmin valmistettu kakkula toiminut. Tällaisia tapauksia on nähty useampiakin ns. kolmansien valmistajien rojuissa, salamoissa sun muissa. Ei ilmoituksia maahantuojille, ei myyjille, "salaa" korjataan kamppeita ja myöhemmin vaihdellaan tuoreempiin jos ongelmia osuu kohdalle.

Timo Niemi tietää itsekin että 7D on ainoa Canonin malli jossa tätä ongelmaa on esiintynyt (kaksi kappaletta tällä haavaa tiedossa), siltikin "mainostaa" (ainakaan 10.11.2010 klo 09.25 ei ole korjattu tietoa) että yhteensopivuus loppuu EOS 500D-malliin... 550D, 60D-asiakkaat saavat nyt sitä Timpan omaa lääkettä, erittäin harhaanjohtavaa tietoa yhteensopivuudesta. Ei näin.

Ja edelleen, linssi olisi varmasti vaihdettu uuteen aikaa sitten, tai purettu kauppa. Timo on itsekin sanonut että ei suostu, vaan ottaa ennemmin takkiin 700€ ja vaahtoaa foorumeilla. Ei todellakaan näin.
"tuolla kun lojauttaa niin jo se on víttu jos karvat on vielä vinossa" - Pikkuteemu
 
randomm
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 1087
Viesti:

7 years ago

massimo kirjoitti:
Kaikki, jotka väittävät, että 7D AF on kiusallaan tehty niin, että piraattiputket eivät toimi voivat tutustutua:
http://cpn.canon-europe.com/content/edu ... l/eos7d.do

"The sensor in the EOS 7D has been designed from the ground up"

Eli on siellä muutakin tehty kuin päivitetty piraattien ID numeroita.
Mitenköhän se sensori liittyy tarkennuksen toimintaan? Ainakin itse en ollut tästä ketjusta lukevinani että kysymyksessä olisi ollut tarkennus live-view-tilassa, vaan ihan normaalikuvauksessa.
 
massimo
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 107

7 years ago

randomm kirjoitti:
massimo kirjoitti:
Kaikki, jotka väittävät, että 7D AF on kiusallaan tehty niin, että piraattiputket eivät toimi voivat tutustutua:
http://cpn.canon-europe.com/content/edu ... l/eos7d.do

"The sensor in the EOS 7D has been designed from the ground up"

Eli on siellä muutakin tehty kuin päivitetty piraattien ID numeroita.
Mitenköhän se sensori liittyy tarkennuksen toimintaan? Ainakin itse en ollut tästä ketjusta lukevinani että kysymyksessä olisi ollut tarkennus live-view-tilassa, vaan ihan normaalikuvauksessa.
Koska kyseessä on AF sensori. Eli koko tarkennus on tehty uusiksi, ja kaikki jolla 7D on tietää, että se tarkennus on ihan erilainen kuin yhdessäkään aikaisemmassa rungossa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä