.
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 216
Paikkakunta: ulvila

12 years ago

...joka tarkoittaa että jonkinmoinen vaihtoehto on ehkä myös ottaa se kuva siitä halutusta kuvasta suoraan kuvana !! no idea tuskin sinällään on uusikaan, mutta enpä mistään muista kyllä aikaisemmin lukaisseenikaan exat tämmösestä taltointimetoodista. saattaapihan se toki olla että, tulee liikaakin luetuksi vallan vääriä sivuja...
eli ne mun ja eukon alkuperheiden mustavalkopotretit tuolta 50- 60-70 luvun taitteesta, juuri ne joita säilytetään yhäti siellä mummolassa siinä koivusen kenkäkaupan nahistuneessa paffillatikoossa sikin sokin ja päällekkäin ilman ensimmäistäkään albumia, niitä tuli taannoin mieleen taltioida myös tähän omaan, ja ehkäpä vain hieman vähemmän luotettavampaan bittisäilöön peräti digimuotoisinakin.

ellei nyt sitten satu olemaan siinä onnellisessa asemassa ( ..?..) että olisi se ainoa perillinen myös noille ihastuttaville mv-otoksille jostain sieltä aikain takaa, niin melko varma voipi olla että myöskin ne kuusi sisartasi ja yhdeksän veljeäsi halajavat vielä joskus omistukseensa juuri niitä kuvia joita sinäkin olit niissä mielissä kenties jo tuijotellut. tietäen ja tuntien sen miten tärkeäksi se kaikkein ruminkin kukkamaljakko joissain tilanteissa saattaapi tulla, niin miksei niiden yhteisiksi katsottavien kuvamuistojen monistus hyvissä ajoin olisi varsin viisastakin toimintaa….=)

vanhuksieni suosiollisella avustuksella roudasinkin joku aika sitten pikku keon noita pikkuruisia kuvia nykyiseen kotikammariini, ja eikun scanneri vinkumaan. vaan kun se mokoma tasokopiokone pitää niin ikävää sirinääkin täpöillä imuroidessaan, ja helkkarin hidastakin on sen kanssa puuhaaminen ainaisine kannen nostoineen ja laskuineen kaikkineen, niin päätinpä kokeilla miten luonnistaa canonia jalustalle macrolla varustettuna meininki sen scannauksen sijaan.
lisäkohdevalo lisää kohdevaloa antamaan mahdollisimman lähelle sitä kuvattavaa kuvanpaikkaa niin, ettei se pahempia säteitä suoraan siihen sentään linssiin posota, se kuva siihen lampun alle ja eikun naks- naks kaukolaukaisimen langallisesta.

kameran suuntailin etukäthen tietty suht kohtisuoraan sen pöytätason kanssa niin ettei ihan mahdottomia ”perspektiivivirheitä” tulisi, ja tarkentamisen auttamiseksi aukkoakin reilusti peliin kun kerrankin sitä jalustaa käytin. ne moneen sataantuhanteen kertaan plärätyt mv-kuvat olivat pakoin täynnään rasvaisia sormenjälkiä ja mukavasti kippurallakin heistä useimmat. semmoista pientä hellää käsinvanutteluoikaisua heille annoin, mutta niille tahroille ja sutuille ei oikein mitään uskaltanut tehdä mahdollisten lisävaurioiden pelossa kuitenkaan. se lisävalo sitten ei luonnollisesti saa mitään ylimääräisiä kovin-pahoja-heijasteita kuvan pinnalle luoda, joten pieni esileikki sen lampun kanssa kannatta varmasti. varsin hyvä lisävaruste muuten voisi tässä askareessa olla joku hyvälaatuinen lasinpalanen, jolla tuon kuvan saisi helposti oikenemaan kun pläjäyttäisi akkunaruudunsiivun kylmästi siihen kippuraisen kuvan päälle. tartteepa kokeilla tuotakin sitten ens kerralla. nyysin tuon lasitason vaikkapa tuosta scannerista, ku ei sillä muutenkaan näjemmä juur mitään tee….….

otin niistä tikkuaskin kokoisistakin ( just niistä missä oli se hassun näköinen kaljupäinen pikkupoika munasillaan jossain unohtuneella uimarannalla tuhannen vuotta sitten, ja yritti näyttää jokseenkin tutunoloiseltakin…=) kuvista aivan oman lähiotoksensa, mutta totuuden nimissä niitä kuvia olis yhteen rawiin voinut laadun juurikaan kärsimättä ilman muuta useampiakin kerrallaankin voinut laittaa.
joka tapauksessa sanoisin, että tästedes tuskin viitsin scannerin luukkua moisen duunin takia raotella, sitäpaljon hyvää jälkeä melkoisen nopeassa tahdissa syntyi kameralla noita ikuisteita ikuistaen verrattuna scanneriin. niin juu, eihän siinä monistimessa sitä tasolasiakaan enää ole, ettei sen puoleen…

ja nythän niitä, kieltämättä salaa pyyhityn tipan tähän fokushäiriöiseen biolinssiini nostattavia kuvotuksia on ees jokunen tallessa sentään, josko se meen mukuloitten mummo sattuu vaikka epähuomiossa sytyttämään hellansa noilla kellastuneilla paperinpalasilla vielä jonain päivänä….

joku kuva noista oli sen porissa ainakin kuuluisan, vuoskymmeniä kait sitten konkurssiin menneen valokuvaamon ”nyyblinin” peräti ittensä ottamia ehkäpä, joten teostomaksut kannattaa varata plakkariin ainakin niiden osalta…. =) ei maar, ehkäpä moinen valokuvahistoriankin kannalta tärkeä uusionegativismius voidaan katsoa läpi kämmenien, näin ainakin haluaisin uskoa tämän asianlaidan olevan tällä kertaa….?

vertauskuvan yyämmälle, eli canon 20D vs canonscan LIDE löytää sieltä osiosta mistä pitäneekin…?

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä