Aichasheart
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 1

6 years ago

Olen vaivannut päätäni jo useamman viikon - nyt olisi uuden järkkärin osto edessä kun kaipailen sellaista mallia missä on videokuvaus. Kuvaan ahkerasti stillkuvaa ja videokuvaa, Samsungin videokamerani hajosi joten uusi hankinnassa. Nimenomaan järkkäri jossa on videokuvaus, jotenkin se laatu iskee vaan enemmän kun normaalin videokameran.
Olen katsellut youtubesta varmaan sadoittain videotestejä 600d:ltä ja d5100:lta, enkä oikeasti osaa päättää. Jos olisin rikas, ostaisin molemmat, mutta valitettavasti budjettini on sen 700 euroa, nuo molemmat saa kittilinssin kanssa alle sen.
Kuvaan lähinnä hevosia ja koiria, liikkuvaa kuvaa siis joten siinä määrin canon olisi parempi (sillä voi kuvata 720p/60fps, nikonissa vain 30fps.) Mutta jotenkin silti ahdistaa canon, kun nikon tuntuu olevan enempi kehuttu sitten still-kuvien puolella... Toisaalta taas nikonissa on parempi laatu hämärässä kuvatessa, mikä ankean harmaassa Suomen talvessa on plussaa, mutta canon näyttää taas väririkkaammalta. Siksipä haluaisinkin kuulla teidän - viisaampien - mielipiteitä kyseisistä kameroista, jos saisin tehtyä niiden avulla sitten päätöksen ja vihdoin ostaa jomman kumman.
Kiitän jos joku ilmaisisi mielipiteensä :)
 
Avatar
Melako
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 108

6 years ago

Kannattaa ladata kameroiden alkuperäiset videot ja vertailla niitä.
http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-aani ... 100-videot

D5100:sta puuttuu valotuksen manuaalisäädöt videotilassa.
 
Aki Komulainen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 817
Paikkakunta: Oulu

6 years ago

hmm.. D5100 - kai sentään valotuksen korjaus toimii?

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä