Canon 60D vs Canon 7D Vs Nikon D7000 Vai jokin tuleva vast. malli??

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Canon 60D vs Canon 7D Vs Nikon D7000 Vai jokin tuleva vast. malli??

Viesti Kirjoittaja nomad » 6 years ago

jpp2 kirjoitti:
AnselA kirjoitti: Peruszoomi vaan tuntuu lojuvan laukun pohjalla, kun kameran nokalla on valovoimainen "normaali" prime...
Mutta kukin tavallaan.
Kukin tavallaan, komppaan tuota.

Minulla jäi primet hyllyyn kun hankin tuon vakaajallisen 2.8 normizoomin.
Eihän sitä zoomaustoimintoa ole pakko käyttää, mutta kukin tavallaan.

Minulle ko. zoomi antaa käytännöllisyyttä, varmuutta, joustavuutta ja hyvä kuvan laatua,
eli loppu sitten jää sitten pitkälti roikkumaan meikäläisen kyvystä ottaa haluamiani kuvia.

Ehkä tämä oma mukautumisen normizoomiin johtuu osin sittä että ei ole malttanut
ostella noita tonnin L-primeja.. vielä?
Kovasti henkilökohtaisia nämä valinnat tietysti ovat, mutta aikalailla normizoomin käyttöön olen minäkin kallistunut sen jälkeen kun 2.8/24-70mm Nikkorin ostin. Käytännössä objektiivi toimii hienosti ihmisten kuvaamisessa, maisemissa ja tietysti kaikenmoisessa tapahtumakuvauksessa. Ja jos asiaa epäilee, niin sopii tsekata vaikka Photozonen testit, ei ne valovoimaiset primet sen paremmin piirrä. Ainoa optinen etu minkä primellä saavuttaisi, olisivat pienemmät vääristymät laajispäässä.

Se mitä normizoomissa ei kuitenkaan ole, on valovoima. Täyskennoisessa 2.8 zoomi on jo jotain, mutta siltikin ero kiinteisiin obiskoihin on selvä. Itse tykkään erityisesti 1.4/50 millisestä, joka ainakin täyskennoisen kameran omistajalle on pakkohankinta. Jos on varaa normizoomiin, niin on taatusti varaa myös hyvään 50 milliseen... Epäilijät voi tsekata vaikka tämän viihdepalan.

Kroppikameran omistajille tilanne ei ole yhtään niin houkutteleva. Valovoiman normikuvakulman objektiiveissa ei ole samaa valikoimaa 24 millisestä 85 milliseen, vaikka 1.8/35mm kai onkin yksi Nikonin parhaiten myyviä objektiiveja. Canonistit sitten ostavat Sigman 1.4/30 millistä? Eli kait se normaaliobjektiivi kannattaa kroppikameraankin ostaa.

Vastaa viestiin