sibius
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 5

1 year ago

Mahtaisiko löytyä kohtalotovereita, jotka olisivat saaneet itse korjattua tai huollatettua jollakin hinnalla moisen vian?

Kuvaamaan lähtiessä päätin ladata akun täyteen, vaikka ei tyhjä ollutkaan. Vihreä valo syttyi tovin päästä, akku kiinni kameraan ja virrat päälle. No eihän se päälle lähtenyt, vaan vilkutti akku-symbolia ylänäytössä. Pari kertaa irrotin akun ja laitoin takaisin -> heräsi henkiin ja näytti että akku täysi. Tätä riemua kesti ehkä tunti, jonka jälkeen taas akku mukamas tyhjä. Latasin akun, mukamas tyhjä. Enää ei auttanut akun irroittelukaan.

Olen ottanut nappiparistonkin irti (CR1616), pitänyt kameraa virrattomana, lataillut akkua jne. mutta mikään ei tunnu auttavan. Takanäytölle ei tule mitään virhekoodia, googlen hakuosumat tuntuvat olevat täynnä "Cannot communicate with battery" virhettä, mutta siitä ei ilmeisestikkään ole tässä kyse. Oletan että kameran virtapiiri on sanonut sopimuksensa irti... jos oikein ymmärsin niin on onneksi oma piirilevynsä, eikä "emolevyllä", joten tästä voidaan vielä selvitä alle uuden kameran hinnan. Virran saanti kun näyttää olevan ongelma, sillä jos lyön esim. videokuvaus-moodin päälle niin tuo akkusymboli himmenee selvästi.

Ideoita? Täytyy varuilta käydä hakemassa uusi CR1616, loppuviikosta saan lainaan uuden akun. Mutta en jotenkin usko että ainakaan tuo akku olisi syypää, en tosin voinut mitata sillä joku oli piilottanut yleismittarini (kukahan lie).
Viimeksi muokannut sibius, 16.8.2016 klo 11.57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
AIM
Liittynyt: 3 years ago
Viestit: 73

1 year ago

Itse juuri yritin canon poweshot G9:iä päälle, ei tapahtunut mitään.
Ok. latasin akun ja kokeilin uudestaan ja ei mitään tapahtunut.
Sitten kaivoin ajat sitten ladatun vara-akun ja laitoin kameraan ja taas toimiin niinkuin ennenkin.
luulenpa akkuviaksi. Näitä toimimattomia akkuja saattaa saada toimimaan lataamalla jollain toisella laturilla/virtalähteellä, missä voi antaa hetkellisesti jonkinverran ylijännitettä, niin akku voi herätä henkiin.
 
Avatar
Pan
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1386

1 year ago

Sain aikoinaan Sonyn videokameran akun hereille pitämällä sitä pakastimessa yön yli. Mutta ehkä se ei toimi LiIon akuilla.
 
sibius
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 5

1 year ago

Nojuu, ei ollut akussa eikä kellopatterissa vika. Himmeni täysin, vain kahdella täydellä akulla+akkukahva combolla alkoi taas näyttämään tyhjän akun merkkiä. Ei näytössä vieläkään mitään vikakoodia. Samaiset akut näyttävät iloisesti täyttä appiukon 7D:ssä.
Eipä tässä liene muuta vaihtoehtoa kuin alkaa kyselemään hintaa huollolle...
 
Kale666
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 1

1 year ago

Sama vika minun 7D:ssä ja käytin JAS:n huollossa.
Jokin kortti oli vioittunut ja se vaihdettiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä