Sundis
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 2

8 years ago

Elikkäs kamerana on Canon EOS 1Ds Mark II ja ongelmana ettei automaattitarkennus suostu tarkentamaan. Kamera on nyt ollut minulla päivän ja olen testannut kahdella eri objektiivilla (EF 24-70mm ja 100-400mm). Mistä vikaa etsimään vai  onko jokin asetus väärin tai kamerassa jokin rikki?. AF on kyllä kytketty molemmista objektiiveista päälle, mutta ei vain tahdo tarkentaa automaattisesti.
 
Avatar
sahe69
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10288

8 years ago

AF:nhän voi konfiguroida toimimaan eri tavoin kameran custom functioneista. Ei sulla ole manuaalia?

Jos objektiivi ei tarkenna laukaisinta painamalla, kokeiles painaa sitä tähden näköistä nappulaa oikealla ylhäällä, kameran takana.

Jos kokeilit jo eikä toimi, niin tarkista objektiivikontaktien puhtaus ja kunto kameran puolelta.
 
Sundis
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 2

8 years ago

No kappas siitä "tähden näköisestä" nappulasta se tarkentaa, asetuksista ilmeisesti jostain voi vaihtaa, että tarkentaa myös laukaisimesta?. Manuaalia ei ole, kun kamera on tavallaan lainassa/kokeilussa muutaman päivän. Ennen olen kuvannut vain 400D:llä.
 
Jossu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 567
Paikkakunta: Rovaniemi

8 years ago

Muistaakseni toi oli Custom Function 4. 0-kohdassa tarkentaa laukaisinnapista ja 1-kohdassa peukalolla tähtinapista. Mulla on melkein aina tarkennus tuolla peukalolla. Jos ei tarvi jatkuvaa tarkennusta, niin se toimii paljon kätevämmin pienen totuttelun jälkeen.
 
Ananias
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 36

8 years ago

Huvittavaa: törmäsin työn ääressä samaan ongelmaan uudemmalla mallilla, ja lopputulemana päädyin tyhjentämään custom functionit kokonaan. Sillähän siitä päästiin. Lopuksi kun vielä palauttaa tehdasasetukset niin johan saa näprätä mieleisekseen. Seuraava ongelma olikin se saatanallinen piippaus tarkentaessa...

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: PKivireki ja 6 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä