majuta
Kuvat.fi VIP
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 3 years ago
Viestit: 38

2 years ago

Moi,

Kuvailen tällä hetkellä Canon EOS 100d:llä ja rungon päivitys on käynyt mielessä useamman kerran. Kameraliikkeessä vierailun jälkeen Canon EOS 70d tuntui luonnolliselta valinnalta seuraavaksi rungoksi.

Canon EOS 7d kameroita löytyy suhteellisen halvalla (400-500€) käytettyinä ja kohtuullisilla laukaisumäärillä (20000-30000). 7D:tä ainakin on mainostettu sopivaksi luontokuvaukseen jne.

Nyt pähkäilenkin sitä että olisiko parempi vaihtaa 100D -> 70D vai ostaa 100D:n kaveriksi 7D. Rahallisesti 7D:n hankinta on hieman edullisempi vaihtoehto, mutta ero ei ole kovin suuri.

Vai onko vaan niin että 7D on vanhentunutta tekniikkaa ja kannattaa unohtaa?

Kiitos!
 
Avatar
J.A.K.
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 2559

2 years ago

Pitäisi varmaan miettiä mihin asioihin haluat muutosta rungon vaihdolla. Ehkä sitten aukeaa se tie mihin pitää kulkea?
Eilen oli paremmin kuin tänään, mutta onneksi tänään on paremmin kuin huomenna.
 
Avatar
Juke.K
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 14437
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

2 years ago

Täällä kennon ominaisuukisen ero on 70D hyväksi kaksi pistettä. Onko sillä mitään merkitystä en tiedä.
http://www.dxomark.com/Cameras/Ratings

Tuossa 70D:ssä on uudempi prosessori. Lomapakon mukaan vaan. Kumpi halvemmalla saadaan. No joo...vaikee valinta.
Liitteet
eos.jpg
 
Avatar
niffe
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 11148
Paikkakunta: HELSINKI

2 years ago

Jos kuvaat vähänkin videoita, valitse 70D. Siinä on se Canonin uusi vaihetarkennussysteemi, jonka kerran nähtyäni väittäisin olevan paras saatavilla oleva dslr-tarkennussysteemi videokuvaukseen. Lisäksi siinä on kosketusnäyttö, jolla normaalin käytön lisäksi onnistuu esim. tarkkojen kohtien etsiminen kuvasta samanlaisilla pyyhkäisyelelillä kuin kännyköissä.
 
majuta
Kuvat.fi VIP
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 3 years ago
Viestit: 38

2 years ago

Moi,

Kiitoksia kommenteista.

Rungon vaihdolla haen parempaa kuvanlaatua luonto ja yökuviin. Siitä tuo 7D ajatus lähti kun sitä on kehuttu luontokuvaukseen.

Kuvailen myös vaihtelevalla menestyksellä tähtitaivasta. Onko rungolla käytännön merkitystä näiden kuvien parantamiseen?

En sitten tiedä että onko 7D kohinattomampi kuin 100D. Mikä loppujen lopuksi vaikutta kohinan määrän?

100D on ensimmäinen peilijärkkärini joten tietämykseni ei ole mahdottoman korkealla tasolla.
 
Fujilla kuvaan
Liittynyt: 2 years ago
Viestit: 289

2 years ago

majuta kirjoitti:
...parempaa kuvanlaatua luonto ja yökuviin...
Vähän kinkkinen valintatilanne. Tuo 7D mark I ei ollut kovin onnistunut monessa suhteessa, mutta toisaalta koko kumppisarja 50D:n jälkeen on ollut mekaanisesti heppoinen. Kaikesta huolimatta ottaisin ehkä sittenkin noista 7D:n, koska se on rakenteeltaan kestävämpi. Säästyneen rahan laittaisin parempaan lasitavaraan.
 
Petomaani
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 208

2 years ago

Jos kuvaat raakakuvaa, niin 100D -> 7D -päivityksellä et saa kuvanlaadullisesti mitään, sillä molemmat tuottavat aivan saman tason kuvia olosuhteista riippumatta kennojen ominaisuuksien vuoksi. JPG-prosessoinneissakaan en usko olevan merkittävää eroa, eli jos haluat vähemmän kohinaa yms. niin sitten tulisi hypätä jo selvästi kalliimpiin runkoihin, mielellään täysikennoisiin koska noissa croppirungoissa ei suuria eroja kuvanlaadullisesti valitettavasti ole.

7D soveltuu luontokuvaukseen paremmin sääsuojauksen, sekä tarkennusjärjestelmän vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ulkoiluttaa 7D ainakin kevyessä sateessa mikäli sinulla on sääsuojattu objektiivi siihen kytkettynä. 7D tarkennus soveltuu taasen selvästi 100D:en tarkennusta paremmin liikkuvien kohteiden kuvaamiseen, kuten lentävät linnut tai koirat. Maisemakuvat yms. staattiset kohteet kuvaa ihan samalla tavalla 100D:lläkin

Yksi huomioitava asia näiden kahden rungon välillä on käyttöergonomia, joka on 7D:ssä huomattavasti parempi -> selvästi parempi kuvata vaihtelevissa olosuhteissa kun kaikki tarvittavat asetukset voi säätää suoraan rungon napeista eikä tarvitse valikkojen tai takanäytön takaa niitä hakea. Runko myös istuu normaalikokoisen aikuisen käteen selvästi 100D:tä paremmin.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä