Avatar
niffe
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 11185
Paikkakunta: HELSINKI

4 years ago

Onnea valitsemallanne tiellä. Olkaa varovaisia, ettette vahingossa sitten hanki Epsonia, joka on teetetty alihankintana Canonilla. Näillä on oikeasti vaan pari kolme valmistajaa, joilta eri brändit hankkivat rautansa omiin nimiin stemplattuna. Saatatte olla tietämättänne Canonin asiakkaita hahaa! Tuliko vainoharhainen olo? Entä jos pöydällä oleva Epsonini onkin susi lampaiden vaatteissa?
 
kunkku
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 549
Paikkakunta: Luumäki

4 years ago

niffe kirjoitti:
Olkaa varovaisia, ettette vahingossa sitten hanki Epsonia, joka on teetetty alihankintana Canonilla.
Nyt taisi mennä monelta päivä pilalle...
 
SakkeM
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 16708

4 years ago

Edellä on todettu, että Canonin rungot jonkun muun viimeisteleminä toimivat ihan hyvin. Esim. aikoinaan omenalogolla myydyt laserit olivat ihan kunnon tavaraa, vaikka runko nähtävästi olikin Canon.

Seiko/Epson lienee riittävän iso firma toimittamaan osia Canonillekin, mutta tottahan se on, että ainakin joittenkin osien valmistajia on vähän.  Eiköhän se ole ihan sama, minkä eurooppalaisen auton hankkii, Boschin sähköt siinä on (ellei apostoleja oteta lukuun).

Kävin joskus Slovakiassa vierailulla opetusvälinetehtaassa.  Linjaston loppupäässä istui täti, jolla oli muovinen lokerikkoa täynnä erilaisia tarroja.  Näytti, että ainakin kaikkien eurooppalaisten tehtaiden logot sieltä löytyi.  Listasta sitten katsottiin tilaaja, ja liimattiin merkit paikoilleen. Saman virtalähteen tai mittarin saattoi sitten asiakas ostaa about 10 eri merkkisenä.

Jossain kotitalouskoneissa on sama juttu. Ostat pesukoneen, jonka merkki ei ole niitä suurimpia ja tunnetuimpia, niin Candy Italiasta se on.  Joku kauppias sanoikin, että jos kymmenen tilaat, niin toimitan sulle vaikka Vitty-merkkisiä pesukoneita.  Kaikki käy.
Only 100% recycled electrons were used in the making of this message...
 
Avatar
niffe
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 11185
Paikkakunta: HELSINKI

4 years ago

Juurikin niin. Ettei homma menisi vielä näin helpoksi, on hyvä ymmärtää nämä pari isoa valmistajaa eivät tee kaikkia komponentteja tai malleja itse, vaan ostavat niitä ristiin rastiin toisiltaan saadakseen täyden tuoteportfolion. Logistiset ketjut saattavat olla joskus hämmentäviä - ainakin tehokkaseen hintoja ja laatua säätelevään kilpailuun ja vapaaseen markkinatalouteen uskovien näkökulmasta.
 
Kullervo51
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 224
Paikkakunta: Helsinki, Tallinn

4 years ago

niffe kirjoitti:
Sun kannattaa siirtyä ammattilaiskamppeisiin. Niissä on paljon parempi mekaniikka kuin kuluttajasirvilöissä. Hintakin on sitten tosin jotain muuta kuin 29 tai 49 euroa, mutta niiltä voi odottaa vähemmän murheita. Suuttimia voi tosin joutua liottamaan sen jälkeenkin, jos laite on pitkiä aikoja käyttämättä. Ennen kuin heität laitteen pihalle, kokeile kuitenkin putsata headin kisko ja miksei sitä voisi voidellakin varovasti. Pisara ompelukoneöljyä vanutuppoon, niin ei ainakaan jää kitkasta kiinni. Vika on sitten siirtomoottorissa, jos pykii vielä. Niin ja headit irti ja hetkeksi likoon johonkin propanolivesiseokseen tms, jota voi käyttää n. 30%:na liuoksena myös pehmeiden kumitelojen elvyttämiseen, mikäli ovat kovettuneet tai basaset.
Näin on, maitokaupasta kannaatta ostaa vain maitoa.
"There is no such thing as public opinion. There is only published opinion."
Winston Churchill

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä