Vinterväg
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 43

9 years ago

Tämmöinen löytyi vuosia sitten kirpparilta: http://www.camerapedia.org/wiki/Minolta_Hi-Matic_7s

Minolta Hi-Matic 7s, mittaetsinkamera, CDS-kennolla varustettuna eli valotusmittari löytyy. Jossain vaiheessa mittari jopa toimi, mutta sittemmin on lakannut toimimasta. Hankin juuri uuden pariston siihen, ajattelin, että josko tokenisi, mutta näemmä ei. Muistelisin, että takavuosina sitä piti joskus herätellä kirkkaalla valolla, minkä jälkeen se kyllä toimi.

Kamera on muuten kelpo peli, ja tekee laatujälkeä. Painaa kuin tiiliskivi, mutta on melko vakaa. Emäntä haluaisi opetella sillä mv-kuvausta, mutta valotusmittarin toimimattomuus hankaloittaa hieman. Miten on, jos CDS-kenno (tai missä vika sitten onkaan) väsähtää, niin onko valotusmittarilla enää mitään tekoa, vai voisiko näppärällä kädellä ja kolvilla saada vielä jotain aikaan? Vai onko osoite kamerahuolto, ja lasku suolainen? Taisi maksaa jotain 50 markkaa aikoinaan tuo kamera.
 
Avatar
Juha Koli
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1471
Paikkakunta: Sysmä

9 years ago

Taitaa olla parasta hankkia irrallinen mittari ja hoitaa homma sillä, tuo Minoltahan on muuten laatupeli.  Olethan tarkistanut pariston?
 
Vinterväg
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 43

9 years ago

Paristo on tarkistettu, itse asiassa useaan otteeseen. Muistaakseni kamera vaatii alunperin 1,35 V elohopeapariston, joka on korvattu 1,5 V alkalilla. Olisiko jännitteen nousu ollut liikaa vanhalle elektroniikalle? En tiedä, mutta muistan, että kun kameran vuosia sitten sain, sen valotusmittari oli toimintakunnossa vielä jonkin aikaa.

Sittemmin ostin kahdella kympillä Canonet GIII QL17:n, vieläpä mustarunkoisen. Minolta on jäänyt hyllylle.
 
Frank
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 7379
Paikkakunta: Tampere

9 years ago

Luultavasti toimivan kameran saa tilalle halvemmalla kuin vanhan saisi korjattua. En usko että jännitteen noususta hajoaisi, yleensä kamerat toimivat ihan hyvin vaikka olisi 1,35 V korvattu 1,5:llä.
Tamperelainen telttahousu, skeittaava Hannu Karpo
 
Ossi Asikainen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 574

9 years ago

Vie Minoltasi Helsinkiin Mustonen&Laine korjaamoon (Oksasenkatu 1, 09-407 803) Mustosen Seppo oli Minoltan maahantuojan huollossa tie kuinka monta vuotta ja osaa Minoltat ulkoa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä