Mazza
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 8

1 year ago

D3100+manuaalilinssi+Di622 Mk2 heittää ilmoille häiriöilmoituksen "Salamavalo on TTL-tilassa. Käytä jotakin muuta asetusta tai käytä CPU-objektiivia.". Kamera, yhdysrakenteinen salama ja Di622 ovat kaikki manuaalitilassa. Onko ongelma se, että Di622 ja kamera ei juttele keskenään oikein, vai onko Nikonilla joku esto tuossa? Ulkomaisilta foorumeilta ei vastausta löytynyt, mutta epäilys oli, että tällä saataisiin ihmiset ostamaan uusia objektiiveja.

Maailmalla näkyy olevan myynnissä myös CPU-confirm-adaptereita manuaalilinsseille. Se ilmeisesti ainakin viime kädessä ratkaisisi ongelman. Yritän kuitenkin saada jostain manuaalisalaman kokeiluun. Siis sellaisen, jossa ei ole ollenkaan mitään i-TTL-hienouksia sotkemassa kuvioita.

Mikäli tuossa firmiksessä on ihan tarkoituksellinen esto, niin täytynee pistää ehdotusta firmiksenpuukottajafoorumille, että koittaisivat saada sen pois.
 
Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 18588
Paikkakunta: Karjaa

1 year ago

edit.  pyyhitty huti 
Viimeksi muokannut Mirrored, 3.2.2016 klo 8.16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tamron SP85mm, IMO paras muotokuvaobjektiivi
Nikkor AF-S 50mm ja 35mm G
Leica M - Sony E laatusovite, merkki Metabones
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

1 year ago

Mitäs jos peittäisi salamasta muut paitsi keskikontaktin?
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
Mazza
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 8

1 year ago

Quiquern kirjoitti:
Mitäs jos peittäisi salamasta muut paitsi keskikontaktin?
Yön pimeinä tunteina tuli mietittyä ihan samaa, ja katsos vain, sehän toimi! Toisin sanoen Di622 antaa kameran ymmärtää salaman olevan TTL-tilassa, vaikka olisikin manuaalitilassa. Selittäneeköhän sama homma sen, miksi joillain ei Di622 toimi langattoman triggerin kanssa? No, tilasin kokeeksi pienen JY-610-halpissalaman. Josko siinä pelais manuaaliasetus niinkuin pitääkin. Saapahan ainakin edullisen salaman strobistihommiin.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä