mikkokan
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 3

10 years ago

En löytänyt haulla vastausta ja kysymys voi hyvinkin olla tyhmä...
Kamera on 400d...
Eli kun painaa tuota nappia niin objektiivi himmenee sen mukaan mikä aukko onkaan jo valittuna ja etsimestä näkyy miten paljon kyseinen muutos vaikuttaa syväterävyyteen.

Nyt kuitenkin kun tuo mun kamera on croppikennolla, niin näkyykö etsimestä tismalleen sama syväterävyys depth of field nappi painettuna (vaikka aukolla 8) kuin sitten tulee kuvaan vaan lisääkö pienenetty kenno terävyysaluetta?
 
juhaa
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 8163
Paikkakunta: Helsinki

10 years ago

Kennolle tarttuu fotoneja kuleksimasta samalta alueelta kuin mitä etsimessä näkyy, joten syväterävyyden tarkistusnastaa painamalla etsimestä näkee kuvan syväterävyyden osalta sellaisena kuin mitä se kennolle tulee.
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

10 years ago

Pienenä lisäyksenä vinkinomaisesti: koska nykyiset digiajan etsimet on pääosin huonoja tai surkeita, niin syväterävyydentarkistusnasta on parhaimmillaan kun tarkkaillaan epäterävää aluetta, eikä terävää...ja sekin toistuu kuvassa oikein.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
mikkokan
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 3

10 years ago

Eli toi tarkkuusaluenappi toimii samanlailla mun filmijärkkärissä kuin digissäkin huolimatta pienemmästä kennosta (tai no toisessa on filmi). Hyvä vinkki toi epäterävän alueen tarkkailu tolla napilla...
Kiitos tiedoista!

Tuli vaan ajankohtaiseksi kun ostin 50mm 1.8 eilen, niin on toi tarkkuusalueen säätäminen vähän makeempaa kuin jollain 5.6 putkilla...

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: niffe, Olli Knuuttila ja 13 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä