melisssa
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 3

8 years ago

Minulla on Nikon D5000, joka putosi vahingossa eilen asfaltille noin metrin korkeudesta, ehkä allekin.
Aluksi luultiin että kamera toimii ja kaikki ok, mutta sitten sisällä huomasin että zoomia (objektiivi on af-s dx nikkor 18-55 vr) ei saakaan käännettyä 55 mm asti vaan vain 45 mm. Muuten se toimii ja saa otettua sekä kuvia että videota, mutta objektiivin ollessa MF-puolella on tarkennuksessa ongelmia zoomin vajaan kääntymisen vuoksi.
Kannattaako/pystyykö sitä korjata ja meneekö myös se takuun piikkiin? Ostin kameran uutena elokuussa ja objektiivi tuli mukana.
 
sakarip
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 373
Paikkakunta: Helsinki

8 years ago

Takuu ei taida kattaa putoamisia, mutta tuon pitäisi mennä kotivakuutukseen. Omavastuu riippuu tietysti vakuutusehdoista, mutta satasella varmaan selviää. Se onkin sitten vakuutusyhtiön asia korjauttavatko he sen, vai korvaavatko uuden, mutta luulen ettei noin edullista objektiivia kannata korjauttaa.
 
melisssa
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 3

8 years ago

Joo tuota minäkin vähän ajattelin. Ja se kuitenkin toimii jossain määrin, ei vaan pääse enää sitten niin kauas zoomailemaan.
 
sakarip
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 373
Paikkakunta: Helsinki

8 years ago

Sillä satasen omavastuulla saisi varmaan samalla myös sen rungon huoltoon tarkastettavaksi. Varsinkin peilimekanismi on aika herkkä tuollaisille kolauksille. Kannattaa varmistaa että peili ja tähyslasi ovat edelleen kohdillaan, eli että tarkennus etsimessä ja kennolla vastaavat varmasti toisiaan. Koska kamera tuli maahan ilmeisesti objektiivi edellä, niin kannattaa tsekata myös että bajonetti on suora.
 
melisssa
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 3

8 years ago

Okei, joo pitääkin viedä se sinne huoltoon. Rungolle ei ainakaan näytä käyneen kuinkaan, mutta on se hyvä tarkistaa.
Kiitoksia! :)

Edit.
Opettaja saikin sen loppujen lopuksi kääntymään 55 mm asti! :D Se oli jotenkin vain jumissa.. Mutta vien sen siltikin kaiketi sinne huoltoon niin varmistuu se että ei ole muita vikoja ym.
Viimeksi muokannut melisssa, 2.11.2009 klo 12.21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä