kenkuttaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1

11 years ago

Olen myös hankkimassa ensimmäistä järkkäriäni - 350D, objektiivit ovat vielä päättämättä.

Millaisia ovat Tamronin linssit, hinnat ainakin ovat edullisia, esim. LD 70-300 f4.0-5.6 on noin puolet Canonin vastaavasta USM:n hinnasta.

Tarvitsen objektiivin jolla voi kuvata hämärissä sisähalleissa liikkuvia hevosia 10-30 m etäisyydeltä, olisiko EF 85/1.8 käyttökelpoinen ulottuvuutensa puolesta? Pitkäkö siinä on syväterävyys täydellä aukolla?

Ulkona sitten olisi käyttöä tuolle 300 millin polttovälille liikkuviin kohteisiin, onko tuo Tamron esim. tarkennuksensa puolesta käyttökelpoinen?

Suositelkaa vapaasti ja halukkaasti, kiitos.
 
Loitto
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 964
Paikkakunta: Raisio

11 years ago

Tamronit ovat ihan OK piraattiputkia siinä kuin Sigmat ja Tokinatkin. Aina on syytä varautua siihen, että ongelmia voi esiintyä nykyisillä tai tulevilla rungoilla, mutta pääosin toimivat ihan hyvin. Hyville merkkiputkille eivät pärjää, mutta halvemmille ovat varteenotettava vaihtoehto.
On meillä valmis vastaus tähän huoleen - Voit työntää pääsi sian peräsuoleen
- Siriuksen Kyberneettisen Kauppakomppanian valitusosaston robottien kuoro
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

11 years ago

[quote=""MikkoK""][quote=""emerik""]Kuitenkin nuo mitä sinä ehdotot on sellaisia muovipurkkeja jotka voi suosiolla jättää kaupanhyllyyn kun et pääse niistä eroon edes kierrätyskeskuksessa saatikka ottaisivat kaatopaikallekkaan sen verran ongelmajätettä ovat.[/quote]


Sinänsä välillä kummastuttaa miten kautta historian on saatu valokuvia otettua, mutta tapansa kullakin. Pitääkin soittaa kaverilleni ja kertoa, että heittää menemään nuo muovipurkit ja lopettaa harrastamisen.


[quote=""Lina""]Aika ensisijalla objektiivin valinnassa on liikkeen ikuistaminen, kuvaan paljon esim. näytöksiä, nykyään yhä enemmän myös eläimiä.

Mietin, että tähän on aika kauan säästetty, niin haluan myös kunnon objektiivit.[/quote]


No jos 600e rungon säästäminen kesti kauan niin taitaa kunnon valovoimaisten objektiivien hankkimiseen säästäminen kestää vielä kauemmin. En noista Nikonin objektiiveista oikeastaan mitään tiedä joten paremmin tietävät kertokoon suosituksia.[/quote]

Hyviä huomioita Mikko, mutta mieluumin yksi asiallinen optiikka kuin kaksi huonoa oli nyt se juttu tai pointti. Aiheesta on varmaan miljoonat kerrat väännetty ja käyty mitkä on esimerkiksi nikonille hyviä optiikoita. Kaikilla optiikoilla nyt saa kuvia otettua. Äkkiseltään ei kuulostaisi hullummalta ehdotukselta tuo nikon d50 ja sitten tuo käytetty 24-120mm VR. Jos valovoimaa tarvitsee myöhemmin kun ollaan kuvailtu niin harkintaan sitten kiinteä. Aloittelijalle on välillä pelottavaa ehdotella kiinteää, vaikka se olisikin ihan hyvä sillä aloittaa. On muitakin nikonilla hyviä optiikoita, käytettynä voi tehdä löytöjä varsinkin. Luonnollisesti olisi ihanteellista että tutustuisi ensin kameroihin ja ehkä jopa pääsisi kuvailemaan kokeeksi niin tietäisi mitä on hommailemassa. Kuitenkin olisi fiksuinta ehkä lähteä kuitenkin yhdellä optiikalla ja mahdollisimman laadukkaalla sellaisella. :o)
 
jus_si
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 3220
Paikkakunta: kotka
Viesti:

11 years ago

[quote=""kenkuttaja""]
Millaisia ovat Tamronin linssit, hinnat ainakin ovat edullisia, esim. LD 70-300 f4.0-5.6 on noin puolet Canonin vastaavasta USM:n hinnasta.
[/quote]

Itsellä on alusta asti Nikonin keulilla roikkunut Tamronin 28-200 f3.8. Kyllä tuolla ja etukäteisperintönä pöllityllä vanhalla Nikonin 50 f1.8 on ainakin aluksi pärjäilty. Jotain yökuvia olen vähän kummastellut, mutta köyhällä ei ole vielä vara ostaa parempaa. Ei suurempaan moiteen sijaa. Rahoilleen saa hyvää vastinetta. Käytettynä liikkuu varmaan jonnin verran?

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä