OoO
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1998

7 years ago

Haudi,
en kerro miksi, mutta tilanne on se, etta tarvitsen/haluan saada digikameroilla ottamiani ruutuja talletettua myos varinegalle. Olen nyt jonkin aikaa tutkinut asiaa ja tulossa siihen tulokseen, etta fiksuin tapa voisi olla valokuvaamalla keskikoolle jollain oikein hyvalla objektiivilla oikein hyvan ja ison tietokonenayton ruudulta kuvan...ja sitten kehittaa nega normaalisti.


Onko joku kokeillut tuota? Kuvitellaan, etta kalusto ja kaytetty filmi on tosiaan hyvaa, niin heikkeneekohan kuvan tarkkuus ja muu laatu merkittavasti? Subjektiivista kylla, mutta huomaisikohan merkittavaa eroa vaikka 12 mpix D700 printissa vs sama kuva negan kautta kasiteltyna kun printin koko olisi n. 50cm pidemmalta sivultaan? Sanotaan vaikka, etta kaytossa olisi joku 24-30 tuumainen Eizon naytto ja mamiya RZ ja ISO100 realaa tai sita uutta ektaria.
Viimeksi muokannut OoO, 18.1.2010 klo 15.15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
AnttiO
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 207

7 years ago

pmu kirjoitti:
Olen nyt jonkin aikaa tutkinut asiaa ja tulossa siihen tulokseen, etta fiksuin tapa voisi olla valokuvaamalla keskikoolle jollain oikein hyvalla objektiivilla oikein hyvan ja ison tietokonenayton ruudulta kuvan...ja sitten kehittaa nega normaalisti.


Onko joku kokeillut tuota? Kuvitellaan, etta kalusto ja kaytetty filmi on tosiaan hyvaa, niin heikkeneekohan kuvan tarkkuus ja muu laatu merkittavasti?
Heikkenee, merkittävyys riippuu sitten siitä kuinka suureen tarkkuuteen pystyvältä näytöltä kuva kuvataan. Normaalien näyttöjen ja videotykkien tarkkuus taitaa rajoittua jonnekin Full HD -tarkkuuteen. Pikainen hakeminen webistä kertoi Samsungin kehitelleen 9,4 megapikselin näyttöä.
 
Forsbacka
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 838
Paikkakunta: Helsinki

7 years ago

Mulla on vähän saman suuntaisia haluja, enkä minäkään kerro miksi ;)

Kyllähän se laatu heikkenee jo siinä mielessä, että informaatiomäärä putoaa rankasti. 12 megapixeliä putoaa ainakin siihen näytön resoluutioon, joka on jotain 2:n megan luokkaa. Vois luulla, että noin suuresta kuvasta jo erottuisi näytön yksittäiset pikselit.
Muu laadullinen heikkeneminen sitten voi olla vaikeammin arvioitavissa näin etukäteen.

...tai no voin kertoa miksi itse olen moisesta kiinnostunut.
Polaprintterillä on kiva leikkiä, mutta kaikki kivat kuvat on aina negalla. Siihen kyllä vähän huonompikin tarkkuus riittää.
 
JPu
Moderaattori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5708
Paikkakunta: Kantahäme

7 years ago

Tulostuta muoville ja tee pinnakkaiset negalle (tarvitaan toki iso nega)
 
OoO
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1998

7 years ago

Niin no, pitanee vaan itse kokeilla koulun Eizoilla tota hommaa ja arvioida milta nayttaa.
 
AmK76
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 197

7 years ago

joskus muistaakseni valotetaan laserilla(?) digikuva filmille.. hinnasta en tiedä, mutta näyttäis olevan elokuvateollisuudessa suht yleinen juttu? tosin siinä tehdään positiivi

http://www.monacosf.com/ttf.htm

olenko hakoteillä?:
http://en.wikipedia.org/wiki/Film_recorder
Viimeksi muokannut AmK76, 18.1.2010 klo 20.26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä