Marginaaliolento
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 146

5 years ago

Ostin 3 viikkoa sitten Olympuksen E-M5:n ja omassani on sähköisen etsimen toimintaa haittaava (ohjelmisto)häiriö. Etsimen näyttötyyliähän pitäisi olla mahdollista vaihtaa valikon J-osasta, mutta omani on jämähtänyt tyyliin nro 3 eikä siitä muuksi muutu. En pysty myöskään kytkemään histogrammia pois päältä enkä saa ristikoita näkyville.... tai ylipäätään sillä mitä teen ko. valikossa ei ole mitään vaikutusta siihen mitä etsin näyttää tai ei näytä. Vaikuttaa Firmware-ongelmalta, joten en ole kovin huolestunut koska etsin toimii.
Toinen juttu. Rungolla on jokin kommunikaatio-ongelma Panasonic 20mm 1.7-objektiivin kanssa. 3-4 kertaa ko. kombinaatiolla ei kamera ole suostunut heräämään lepotilasta ilman että olen poistanut akun ja laittanut takaisin. Muilla objektiiveilla (käytän 7:ää linssiä) tätä ei ole käynyt eikä myöskään aina kun 20mm 1.7 on rungossa ja kamera menee lepotilaan. Olisi mielenkiintoista tietää onko muilla ilmennyt samoja ongelmia. Rungon firmware on 1.1.
 
msaari
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 72
Paikkakunta: Tampere

5 years ago

Firmware 1.0, eikä kumpikaan ongelma kuulosta tutulta.
 
Nalle
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 140

5 years ago

Aloin kokeilemaan noita ristikoita sinne etsimeen. Siinä etsinvalikossa 3 niitä ei tule näkyviin mutta ykkösessä ja kakkosessa tulee. En tiedä onko tuo sitten vika vai ominaisuus.
 
Marginaaliolento
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 146

5 years ago

Nalle kirjoitti:
Aloin kokeilemaan noita ristikoita sinne etsimeen. Siinä etsinvalikossa 3 niitä ei tule näkyviin mutta ykkösessä ja kakkosessa tulee. En tiedä onko tuo sitten vika vai ominaisuus.
No ainakin sinulla näkyy toimivan se etsimen näyttötyylin vaihto 1-3, mutta kun minulla ei edes vaihto toim, vaan tyyliksi on jämähtänyt 3 vaikka mitä valitsisin.
 
Avatar
Juke.K
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 14399
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

5 years ago

Firmwaren asentamisen jälkeen saattaa joutua laittamaan jonko ohjelman pois päältä ja taas päälle että toimii uusien asetusten mukaan. Eikös siinä ole joku tehdas asetusnollaus joka kannattaa kokeilla tehdä.

Mulla on Olympuksen nahkakotelo joten olen näiden kameroiden merstari ;o)
 
ppotka
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 1709

5 years ago

Etsinongelman kanssa taitaa olla huoltoreissun paikka.

20-millisen Lumixin kanssa esiintyy mainitsemaasi ongelmaa. Toinen ongelma saman lasin kanssa on banding korkeilla ISO-herkkyyksillä. Olympus on ilmoittanut pyrkivänsä korjaamaan asian firmware-päivityksessä.
-p-
 
klomtsa
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 35

5 years ago

Etsimen osalta, oliko tämä tiedossa?
Matti Sulanto @ sulantoblog kirjoitti:
Etsimen vieressä on tunnistin, joka kytkee takanäytön päälle, kun kamera ei ole kasvojen lähellä. Tunnistimen voi kytkeä pois päältä ja niin halusin tehdäkin, koska varsinkin videoidessa takanäytöltä se pimeni välillä, kun käteni oli liian lähellä etsimen tunnistinta. Vaihto etsimen ja takanäytön välillä sujuu vaivattomasti okulaarin vieressä olevaa nappia painammalla, mutta tässä ilmeni aivan toinen ongelma.

Yllättävästi etsimessä ei voi käyttää kuin yhtä näkymää silloin, kun käsivalinta etsimen ja takanäytön välillä on päällä. Peilietsintä jäljittelevä etsinkuva ei toimi mainitussa tilanteessa, joka lienee bugi firmiksessä. Mitään muuta järkevää selitystä en keksi. Toivottavsti asia korjataan, koska haluaisin valita käsin käytänkö takanäyttöä vai etsintä ja haluaisin myös mieleiseni etsinkuvan.
 
msaari
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 72
Paikkakunta: Tampere

5 years ago

Nyt tietysti kun sanoin, että heräämisongelmaa ei ole ollut, niin eiköhän sellainen iskenyt heti eilen. Eli joo, esiintyyhän tuota.
 
Marginaaliolento
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 146

5 years ago

Jaahas... no tuo selvittää jo aika paljon, sillä melkein ensitöikseni kytkin pois päältä tuon tunnistimen. Eli ilmiselvä lapsus firmwaressa. Toivottavasti korjautuu versiossa 1.2.
klomtsa kirjoitti:
Etsimen osalta, oliko tämä tiedossa?
Matti Sulanto @ sulantoblog kirjoitti:
Etsimen vieressä on tunnistin, joka kytkee takanäytön päälle, kun kamera ei ole kasvojen lähellä. Tunnistimen voi kytkeä pois päältä Vaihto etsimen ja takanäytön välillä sujuu vaivattomasti okulaarin vieressä olevaa nappia painammalla, mutta tässä ilmeni aivan toinen ongelma.

Yllättävästi etsimessä ei voi käyttää kuin yhtä näkymää silloin, kun käsivalinta etsimen ja takanäytön välillä on päällä. Peilietsintä jäljittelevä etsinkuva ei toimi mainitussa tilanteessa, joka lienee bugi firmiksessä. Mitään muuta järkevää selitystä en keksi. Toivottavsti asia korjataan, koska haluaisin valita käsin käytänkö takanäyttöä vai etsintä ja haluaisin myös mieleiseni etsinkuvan.
 
klomtsa
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 35

5 years ago

Hyvä jos oli apua.ra
Itse hain omani juuri ja odottelen että akku latautuu niin pääsee testailemaan tuleeko tuosta ykköskamera vai joutuuko edelleen rahtaamaan selkäväärällä tavaraa...
 
HACY
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 6

5 years ago

Marginaaliolento kirjoitti:
... Etsimen näyttötyyliähän pitäisi olla mahdollista vaihtaa valikon J-osasta, mutta omani on jämähtänyt tyyliin nro 3 eikä siitä muuksi muutu....
Kokeilin, ja olithan huomannut, että näyttötyylin vaihtamiseksi pitää vielä painaa OK. Jos sieltä vaihtovalikosta tulee takaisin ilman OK:ta, ei näyttötyyli vaihdu.

Joitain muitakin asetuksia on missä pitää painaa OK ja sitten on sellaisia missä ei sitä tarvita. Ei ihan yhdenmukainen käyttöliittymä.

  .
 
Marginaaliolento
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 146

5 years ago

OK. Kytkin etsimen tunnistimen päälle ja nyt sain haluamani ristikon etsimeen ja näyttötyylikin vaihtuu tyylikkäästi eli sama järjestelmäbugi tai suunnittelumoka mnkä Matti Sulanto oli huomannut. Toivotaan että firmare 1.2. korjaa asian ja Olympus saa Panasonicin kanssa selvitettyä tuon E-M5 & 20mm 1.7 kombinaation ongelmat niin minulla ei ole ainakaan mitään valittamista. Sääsuojauskin tuntuu toimivan - kävelin sunnuntaina tarkoituksella pari tuntia sateessa ja myrskyssä kamera kaulassa. No, muutama kuvakin tuli otettua eli kyseessä ei ollut pelkkä testi.
 
photon
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 869

5 years ago

Sellaisen omituisuuden havaitsin E-M5:ssä, että Manual Focus Assist toimii vain, kun S-AF+MF on valittu, muttei silloin kun MF on valittu. Toivottavasti korjaavat seuraavassa firmwaressa.
 
Hiutale
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 7

5 years ago

Lepotilasta heräämisongelma havaittu myös yhden kerran, ihan kittizoomilla. Vain akun irrottaminen auttoi. Sikäli harmillista, että tilanne sattui tunturivaelluksella juuri, kun olisi ollut punakuiri näkösällä, ja kuva jäi ottamatta.

Muuten ei isompaa valittamista, valikoiden ja etsinvaihtoehtoehtojen ym. kanssa joutuu vielä aika lailla taistelemaan, mutta tämä varmaan helpottaa käytön ja tottumisen myötä. Yksi kummastuttavin juttu on se, että etsimessä ei aina näy akun varauksesta kertova symboli, enkä ole keksinyt mistä se sinne kuitenkin aina välillä sitten ilmestyy (vain kadotakseen taas). Ei liity näyttötyylin valintaankaan.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä