Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

9 years ago

Tapiola2006 kirjoitti:

On totta, ettei 50-millinen ole "normaali" keskikoossa, mutta nyt muutettiin yhtä tärkeää osa tekijää, eli runkopaksuutta. Onhan esim 90-millinen Super-Angulon reipas laajakulma palkkikamerassa, mutta ei sillä mitään tee Nikonin tai Canonin rungossa. Kokoeroja ei voi verrata toisiinsa - silloin mennään kokonaan tämän keskustelun ulkopuolelle.
Jaa, mutta kun kaikilla merkeillä on kinorungoissakin erilainen runkopaksuus.... Canon taitaa olla ohuin ja sitten muut siitä paksumpia, aikalaillakin. Ja jos oikein muistelen esim Mamiyan 645:ttä, niin ei sen runkopaksuus ollut niin kovin merkittävästi suurempi kuin mitä paksuimman kinorungon. Hieman, mutta ei niin paljoa, että se tekisi siitä ihan eri asian tässä puhutussa mielessä.... mutta miten kukin haluaa.
Tapiola2006 kirjoitti:
Olen edelleenkin sitä mieltä, ettei suoranaista kroppikerrointa  voi etsimien suurennusvertailuissa käyttää.


Minusta taas sen käyttö on ainoa tapa saada etsimet vertailukelpoisiksi keskenään sen kannalta miltä hyvä etsin näyttää siihen katsottaessa. Mihinkäs muuhun sitä suurennos lukemaa oikeasti tarvitaan? Ei minun tietääkseni mihinkään muuhun.

Tai en ole näinä kymmeninä vuosina sitä muuhun tarvinnut kuin kameroiden vertailuun paperilla.

Jos siitä ei tähän vertailutarkoitukseen ole, niin hyödytönhän se on. Nyt pitää aina samalla ilmoittaa, että minkä kokoinen se kenno on kinoon verrattuna, että edes valistunut kuluttaja voi arvata millainen luukku siihen tähänkijn uuteen on rakennettu. Jos se laskettaisiin samalla tavalla kuin kinolle aikoinaan eli käyttäen kunkin koon ns. normaaliobjektiivia, niin ko. luvut kertoisivat tämän asian ihan aloittelijallekin, suurempi olisi aina parempi kuin pienempi. Nyt näin ei ole.

Olen nimittääin nähnyt ihan kokeneidenkin menevän tähän vipuun ja ihmettelevän että mitenkäs se etsin onkin oikeasti tuollainen kuilu, kun senhän piti olla lukujen mukaan vaikka miten iso....

Mutta ehkä jotenkin ymmärrän kantasi, joskaan en ole samaa mieltä :-)
Viimeksi muokannut Harald, 12.6.2008 klo 23.36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
bluewille
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 165
Paikkakunta: Mikkeli

9 years ago

Sony Alpha 300 kit (n. 650e) 18-70mm optiikalla on nyt paukuteltu kuvia siinä 3000kpl ja niitä syntyy varmaankin lähes samaan malliin/laadulla, kuin noiden muidenkin valta- tai ei valtamerkkien rungoilla ja kittilinsseillä. Jokaisessa merkissä/mallissa lienee omat huonot ja hyvät puolensa ja sitten on jokaisella se makuasia vielä vaikuttamassa -- niin ja mutu-tuntuma. Aiemmin kuvailin pääosin C:llä alkavalla valtamerkillä ja taitaa yksi löytyä laukusta vieläkin.
Kun kysymys on valokuvien tallentamisesta muistikortille ja siitä ehkä edelleen valokuviksi, on Sonykin mielestäni toiminut, kuin kamerat yleensä ja ilman ongelmia tuottaen silmämääräisesti hintaluokassaan melko hyvin vertailukelpoista jälkeä monessa suhteessa.
Hyvinä ominaisuuksina on ollut kitin normaalia pitempi polttovälialue, jossa kohtuu vähän vääristymiä (tyyny/tynnyri) tai sisäisia valon heijastumia. Kohtuuhyvä piirto ja sukkela tarkennus. Erinomainen akun kesto! Hyvä kuvausote löytyi omiin sormiini. Kääntyvä (mutta ei näy hyvin kirkkaassa ja heikossa valossa) LiveView-näyttö (pelastanut muutamissa paikoissa, kun sillä voi tähtäillä ylä- ja alaviistosta kuitenkin).
Käy Konica/Minoltan AF-linssit (joissa löytyy varmasti ihan kelpoja/"edullisiakin"). Huonoina puolina "kohtuuäänekäs" peili/suljin ja tuon LiveViewin "hämäryys" hankalissa valaistusolosuhteissa sekä ei ilmeisesti yhtään muita vastaavia parempi kohinataso suurilla herkkyyksillä. Optista etsintä moititaan "pieneksi", mutta silmälasein katsottuna siitäpä näkeekin sitten melko hyvin koko kuva-alueen. Tiedä sitten onko tuon rakenteessa ajateltu juuri sitäkin.
Joten kyllä se Sonykin kameroita (DSLR) osaa mielestäni harrastajille tehdä, ehkä kannattaisi sitäkin kokeilla/vertailla samassa hintaluokassa liikuttaessa, ellei tuo merkki muuten aiheuta allergiaa.
Katson ainakin itse mielenkiinnolla, miten tämä merkki ja malli kestää ja miten se toimii omassa harrastuskäytössäni. Että kyllä Sonyllakin peiliä läpsyttelee..!
Buenos dias - hyviä dioja!
 
Avatar
A.Lehto
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 1

9 years ago

Kyllä Sonyn kamerat ovat ihan hyviä hintaluokassaan. Itse olen a100 kameralla kuvannut n.4000 kuvaa.
Onhan se vähän äänekäs,mutta siihenkin tottuu nopeasti...
On noita objektiiveja sen verran jo kertynyt nurkkiin,että eiköhän seuraavakin ole saman merkkinen.
 
Aki Komulainen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 817
Paikkakunta: Oulu

9 years ago

Vai Canon ohuin, muistelin joskus lukeneeni jostain erilaista, ja löytyihän se linkki :)

http://www.teknofokus.fi/Foto/renkaat/rengasfoto.htm

ja sivun alareunassa taulukko, jossa eri järjestelmien runkopaksuuksia.

Ja jos puhe EOS systeemissä, niin 4 ohuempaa tuntee tuo, jos taas FD Canon, niin 2 ohuempaa....

--
Aki
 
PKivireki
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 575
Paikkakunta: Jyväskylä

9 years ago

Vielä tuohon Haraldin juttuun valotusmittaushäröilystä komppaisin vielä semmoisen, että oman kokemuksen mukaan leikkokuvaa käytettäessä valotushäiriötä syntyy takuuvarmasti, vika ei ole kamerassa eikä välttämättä kuvaajassakaan - vaan leikkokuvassa. Sitä käytettäessä täytyy käyttää koko kennon keskiarvomittausta. Vai onko ne kuinka keskustapainotteisia?

Canon on 5Dssä sumplinut tän silleen, että manuaalihinkuisille on erilainen mattarisma tarjolle (ei siis leikkokuva), joka ei aiheuta moisia ongelmia.

Kokeilin muuten tänään 28 millistä Nikkoria Nikon 3Dssä, vai D3ssa. Persana kun oli hyvä ja mielo tarkentaa vakiotähyslasillakin. Ainakin hyvässä valossa. Kuvanlaatukaan ei ollunna hassumpi..
 
Timo
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 251
Viesti:

9 years ago

Täällä vissiin oli noista etsinkuvian koosta juttua, niin voin ainakin Pentaxien digieihin näin muutaman tunnin kokemuksella suositella sitä suurentavaa etsintä (~30e).
Vähän se on ulompana(ehkä 5mm) mitä se normaali kumisuoja siinä, mutta ainakin itse tykkään kun ei tarvitse nenä kiinni kamerassa olla vaikken isoa nenää omaakkaan, kai :)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: niffe, Olli Knuuttila ja 13 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä