Ensimmäistä kameraa etsimässä

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
jon
Viestit: 1
Liittynyt: 11 years ago
Paikkakunta: Oulu

Ensimmäistä kameraa etsimässä

Viesti Kirjoittaja jon » 11 years ago

Onpa ollut mielessä tovin aikaa tässä että laittaisin digi järkkärin pokkarin tilalle. En vain oikein osaa päättää että minkä haluan.

Käyttö tarpeeni: luontokuvaus, ihmiset, tapahtumat ja sekkarien otto kiinnostaa kanssa.

Budjetiksi ajattelin jotain sellaista reilua 1000€ Siihen kuuluis kamera, objektiivi, (ehkä kitti ja sit joku muu objektiivi kanssa) laukku ja muisti kortti.

Olen harkinnut kameraksi Canonin 350D koska kaveri olis myömässä sen pois ja siihen tulis ihan mukavasti taveraa mutta toisaalta tuntuu että riittääkös se minulle.

Toinen vaihto ehto olis Pentax K100D tämä siks että siinä olis vakaaja rungossa ja koska siihen sais vähän edullesemmin lisseja jos tulee halua ostaa niitä tulevaisuudessa vielä enemmän.

Mutta ostopäätös on siirtynyt tovi aikaa sen takia että ei ole pääsyt kokeilemaan pentax:sia ja sitten että millainenhan on pentax:sin tulevaisuus tuleekohan siltä parempi kameroita tulevaisuudessa, koska ei ole kiva jos ei tuliskaan ja olis jo ostanut paljon obtiikkaa niin mitäs niillä sitten tekis? Ei mitään varmaan.

Canon on kuitenkin merkkinsä puolesta hyvin edustettu ja muutenkin tulevaisuus on taattu. Canonilla vaan valovoimaiset linssit maksavat paljon. Ja kamerat kanssa.

Lisäksi nuille kameroille voi ehdottaa muuta kameraakin..

kinrosai
Viestit: 332
Liittynyt: 12 years ago
Viesti:

Ensimmäistä kameraa etsimässä

Viesti Kirjoittaja kinrosai » 11 years ago

Pentax tiettävästi julkistaa K100D:stä ylöspäin seuraavan mallin K10D:n tulevalla viikolla. Näin ovat huhut tulevasta lehdistötilaisuudesta kertoneet. Se on sitten esillä Photokinassa muutaman viikon päästä. Malli oli näytillä jo PMA:ssa viime talvena.

Huhut kertovat myös K1D:stä malliston lippulaivaksi joskus vuoden vaihteen jälkeen, tosin tämä jo saattaa mennä hevosmieten uutistoimiston tietojen puolelle.

Pentax ilmeisesti siirtyy osin myös tarkennusmoottoreihin objektiiveissa teleobjektiivien tarkennusnopeuden vuoksi. Uusia objektiiveja on tulossa kalliimman luokan valovoimaisiin ilmeisesti Photokinassa pa ri kappalettaja ja jälleen maailmalla tiedetään kertoa, että uudet pidemmät paremmat zoomit ovat tulossa keväällä.

Eli Pentaxilla näyttäisi menevän lujaa. Japanissa Pentaxin osuus nousi kesä-heinäkuussa aiemmasta ~7 %:sta ~14.5%:iin kaikista myydyistä DSLR:istä.

motris
Viestit: 2743
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Helsinki

Ensimmäistä kameraa etsimässä

Viesti Kirjoittaja motris » 11 years ago

[quote=""kinrosai""]Pentax tiettävästi...huhut...

Huhut ...saattaa.....

... ilmeisesti...
....näyttäisi[/quote]
Huhupuheiden perusteelle tuskin kannattaa ostopäätöstä tehdä. :)

Ainut "varma" asia taitaa olla se, että uusi k10d (vrt. k100d) on säänkestävä. Huhu tosin vielä sekin. ;)

Mielenkiintoinenhan tuo k1d huhu tosin on. Onhan Pentaxilla ollut ff-kennoinen kamera jo kuusi vuotta sitten.

[quote=""jon""]Olen harkinnut kameraksi Canonin 350D koska kaveri olis myömässä sen pois ja siihen tulis ihan mukavasti taveraa mutta toisaalta tuntuu että riittääkös se minulle. [/quote]
Varmasti riittää. Mutta kannattaa kyllä muitakin vaihtoehtoja avoimin ja omin silmin katsella.

kinrosai
Viestit: 332
Liittynyt: 12 years ago
Viesti:

Ensimmäistä kameraa etsimässä

Viesti Kirjoittaja kinrosai » 11 years ago

Ennen ensi keskiviikkoa (huhuttu 14.9) kukaan ei voi sanoa muuta... Jotkut tosin esittävät näitä jo ihan totena, mutta vasta tehtaan oma virallinen julkistus on todellista kovaa faktaa.

Olen kuulut joissakin yhteyksissä (toisilla merkeillä) ostopäätöksiä tehdyn (ennakkotilauksia) aivan samanlaisten virallistamattomien huhujen perusteella. Jossain päin maailmaa ottavat K10D:stäkin jo ennakkotilauksia. Järkevääkö? kukin harkitsee itse.

Se säänkestävyys on aivan samanlainen huhu kuin muutkin sen ominaisuudet:

0.2Mp APS-C sized sensor
Hardware noise-killing processing
Dust removal function
3 fps JPEG streaming
RAW + JPEG possible
Shake Reduction (SR)
22 bit image processing and built-in RAW-JPEG converter (SilkyPix algorithms?)
SDHC compatible card slot
Li Ion battery pack, AA batteries also possible
Li Ion battery/hand grip, AA batteries possible
Dust and weather sealed body and battery/hand grip
Full metal body
KAF3 lens mount with USM motors support
New DA 16-50 f/2.8 AL ED and 50-135 f/2.8 ED with USM motors.
Interchangeable focusing screens
Pentaprism viewfinder
11 point AF with 9 cross sensor points (same layout as the current bodies).
+ many other neat things.

mvuori
Viestit: 10582
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Tampere

Ensimmäistä kameraa etsimässä

Viesti Kirjoittaja mvuori » 11 years ago

[quote=""motris""]Mielenkiintoinenhan tuo k1d huhu tosin on. Onhan Pentaxilla ollut ff-kennoinen kamera jo kuusi vuotta sitten.[/quote]
Tämä on uutta monille, mm. minulle. Mikäs kamera se oikein oli ja mistä löytyy lisätietoa?
Matti Vuori

kinrosai
Viestit: 332
Liittynyt: 12 years ago
Viesti:

Ensimmäistä kameraa etsimässä

Viesti Kirjoittaja kinrosai » 11 years ago

Pentaxin ensimmäinen 6 megan (Kodakin?) kennoa käyttänyt malli. Ei tainnut päästä tuotantoon lainkaan kennossa ilmenneiden kohina ongelmien vuoksi. Olisi ilmeisesti tullut myyntiin joskus 2001-2002

Sen sijaan reilua paria vuotta myöhemmin markkinoille tuli *ist D aps-kokoisella Sonyn 6 megan kennolla. Tämän FF-projektin epäonnistumisen (kenno) vuoksi Pentax tuntui aluksi myöhästyvän digiaikaan siirtymisessä järkkäreiden osalta.

Tuo tunnetaan myös jollain K alkuisella nimellä joka lienee Pentaxin oma nimitys tälle, en vaan enää muista mikä se tarkasti oli.

http://www.bdimitrov.de/kmp/bodies/prototypes/MZ-D.html

Avatar
ekohippi
Viestit: 857
Liittynyt: 12 years ago

Ensimmäistä kameraa etsimässä

Viesti Kirjoittaja ekohippi » 11 years ago

[quote=""mvuori""][quote=""motris""]Mielenkiintoinenhan tuo k1d huhu tosin on. Onhan Pentaxilla ollut ff-kennoinen kamera jo kuusi vuotta sitten.[/quote]
Tämä on uutta monille, mm. minulle. Mikäs kamera se oikein oli ja mistä löytyy lisätietoa?[/quote]
Asahi Opt. Co. esitteli vuoden 2000 Phototokinassa 6 Mp:n täyden kennon digijärkkärin, josta piti tulla kova kilpailija Kodakille, Nikonille ja Canonille. Kennon tuotantokustannukset nousivat odotettua suuremmiksi (sutta ja sekundaa tuli odotettua enemmän) ja hanke haudattiin kaikessa hiljaisuudessa. Saman kameran filmiversio tunnetaan nimellä Pentax MZ-S.

edit: Sen verran lisäyksenä, että kenno oli ilmeisesti Philipsin ja kohina ei ollut suinkaan ainoa ongelma: FF-kennon APS-kennoa suuremman pinta-alan takia valmistusprosessi oli vaativampi ja Philips ei pystynyt toimittamaan riittävästi kunnollisia kennoja sovittuun hintaan kameran sarjavalmistusta varten.
Holgamiesten Dennishopper, kaikkien janoisten sankari

Vastaa viestiin