Ossi
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 41

8 years ago

Alla olevan linkin sivulla on vertailtu 40d:llä 50d:llä. Mielestäni 50d:llä otettu kuva on selkeästi huonompi. Joko kuva ei ole terävä tai sen kontrasti on paljon alempi. En osaa tarkalleen määritellä, mistä on kyse, mutta kuva näyttää jotenkin hailakalta. Sama tulos on saatu myös monilla muilla sivustoilla. Mitä mieltä olette asiasta ja mistä moinen mahtaa johtua? Kaikki kommentit tervetulleita!

http://www.cameralabs.com/reviews/Canon ... oise.shtml

Myös täällä: http://rolandlim.wordpress.com/2008/09/ ... 0d-review/
 
kb
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2310

8 years ago

Eipä tuo nyt kovin vakavalta näytä.

Mahdollisia syitä:
- Pienemmän resoluution takia 40D:ssä asiat ovat pienempiä. Terävöityksellä on tavallaan enemmän tekemistä pinta-ala-yksikköä kohden tästä syystä. Eli jos tarkastelet jotain kohtaa jossa on kontrastirajoja, ovat kontrastirajat siinä tiheämmin. Tämä saattaa silmälle näyttää "potkukkaammalta".
- Tarkempi resoluutio vaatii optiikalta enemmän erottelukykyä. Kun terävyyttä katsotaan 100% pikselitasolla, tarkoittaa se sitä, että lasin "pinta-alasta" on tarkempiresoluutioisella kennolla pienempi osa käytössä, eli lasin "pehmeys" on ikään kuin suurennettuna.
- Erilaiset prosessit raakadatasta kuvaksi (esim. jos kuvat ovat suoraan kamerasta, se että molemmissa on sama terävyysasetus käyttöliittymästä katsottuna, olkoon nyt vaikka "0" asteikolla -2 - +2 (en tiedä mikä noissa on asteikko), niin se ei tarkoita sitä ettäkö täsmälleen samaa algoritmia olisi käytetty alusta loppuun asti.

jne.
-
 
Verig
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 68

8 years ago

Kuvat skaalattuna samaan kokoon 50D voittaa.
Sen verran pieniä eroja kumminkin ettei jaksa erityisesti kiinnostaa omaa käyttöä ajatellen, hyviä runkoja kummatkin.

Edit: Saattaa johtua siitä että kun eri kameroiden filuja käsitellään samoin asetuksin niin toinen häviää väkisin jotain.
Sitten jos käsitellään eri asetuksin niin siitä vasta itku syntyykin. ;)
Viimeksi muokannut Verig, 5.3.2009 klo 10.23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: mvuori ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä