mjalka
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 681
Paikkakunta: Espoo

11 years ago

:)

Minulla ei ennen ole ollut mitään ongelmia useammankaan rungon kanssa, mutta nyt tuli ja pahaan paikkaan. Tarkoituksenani oli kuvata viikonloppuna isoisäni hautajaiset "ainoana" kuvaajana. Katsoin kaikki vehkeet valmiiksi ja tarkistin edellisenä iltana klo 22 vielä, että kaikki on kunnossa aamua varten.

Kameraan virrat päälle ja testiä. Naps. Peili nousee ylös, mutta kamera ei laukea. Suljin vain liikahtaa vähäsen, mutta kuvaa ei tule. Näytössä lukee error 99 ja valikoiden kieli vaihtui lontooksi. Toinen painallus ja peili tippuu alas. WTF?! Vähän aikaa ihmettelin, että "mitäs seuraavaksi?".

Räpläsin kaikki läpi kamerasta, tarkistin liitännät, muistikortin pinnit ja asetukset ym. mutta kamera ei toiminut. Otin muistikortin ulos ja otin kuvia. Kamera toimi normaalisti. Laitoin muistikortin takaisin ja sama vika palasi. Kokeilin usealla eri kortilla - sama vika.

Onneksi sain 20d:n lainaksi ja hautajaisten kuvaus onnistui melko hienosti. Keli oli kyllä niin hämärä päivälläkin, että ISO800 sai olla päällä ulkonakin ja silti nelosaukko oli pienin millä suljinajan sain suurinpiirtein tarvittavan lyhyeksi. Mieluummin olisi kuvannut kyllä paremmalla kennolla ja suuremmalla etsimellä, joka tuntui 20d:ssä olevan sieltä minne aurinko ei paista. Useampi kuva oli vinossa ja sommittelut hanurista. No, ei kannata tottua parempaan. Kaksi kameraa käytössä olisi ollut myös huomattavasti parempi vaihtoehto ja olisi vähentänyt stressiä ja objektiivien vaihtotarvetta. Nyt sahasin 17-40, 24-70, 70-200 ja 50mm:n välillä, mutta onnistuneesti.

Täytyy tällä viikolla ottaa yhteyttä Jas-tekniikkaan. Onko kenelläkään ollut vastaavaa vikaa? Mikähän saa muistikortin laittamisen sisään vaihtamaan kielen aina englanniksi ja kameran rikki?

p.s. Tarinan opetus: Pitäkää aina vähintään kakkoskamera mukana. Mieluiten toinenkin varakamera...
Viimeksi muokannut mjalka, 27.11.2006 klo 19.29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
RB
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6954
Viesti:

11 years ago

Mulla petti 20D heti ensimmäisellä hautajaiskuvauskeikalla, Canoni ei näköjään siedä vettä. Onneksi kipaisin vanhan sotaratsu D100:n autosta jolla homma hoitui;)

Aina pitää olla väh. 2 kameraa JA salamalaitetta mukana, pakkaavat kriittisellä hetkellä reistaamaan.
 
valtsu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1931

11 years ago

...tai vähintään yksi ammattirunko, joka sietää vähän vettä. Halvallakin saa, jos katsoo myydään-palstalle ;)
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10644
Paikkakunta: Tampere

11 years ago

valtsu kirjoitti:
...tai vähintään yksi ammattirunko, joka sietää vähän vettä.
Tässä ei ollut yhdistävä tekijä sade, vaan hautajaiset. Pitää ostaa kamera, joka sietää vainajia.
Matti Vuori
 
valtsu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1931

11 years ago

Totta. Lisäksi täytyy todeta, ettei johtopäätöksiin ole vielä syytä, kun vainajia olen kuvannut nimenomaan 5D rungolla. Sopii nopeuden puolesta siihen hommaan, kun ei kuvattava pahemmin karkaile. Elävien kirjoissa olevia kuvaan lähinnä Markilla, joka pysyy vähän paremmin menossa mukana ;D
 
Jan
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 826
Viesti:

11 years ago

Etsii käsiin jostain eos filmirungon ja ruuvaa siihen kiinni tuon 50mm ja lataa trixää ni hyvä tulee.
“There is no greater solitude then the samurai’s, unless perhaps it be that of a tiger in the jungle."
 
Avatar
Tapiola2006
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 9840

11 years ago

Olisikohan jotain tekemistä yleensäkin hautajaiskuvauksen kanssa ? Enpä tiedä, mutta itselleni sattui reilu 10 vuotta sitten ikävästi. Äitini kuoli ja halusin kuvata hänen arkkunsa paikallisessa kirkossa ennen vieraiden tuloa. Kaunis keväinen, valo, kaikin puolin hyvät olosuhteet, Hasseli jalustalla ja kuvat kaikessa rauhassa haarukoiden. Raskaan tilaisuuden jälkeen tavarat kotiin, filmikasetti käteen ja toteaumus: kasetissa ei ollut filmiä lainkaan :-(
Viimeksi muokannut Tapiola2006, 2.12.2006 klo 9.52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
sahe69
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10290

11 years ago

Mene ja tiedä. Itse valotin pari vuotta sitten kaverin polttareita ja isäni 70-v. syntymäpäiviä samalle trix-rullalle. Siis päällekkäin. Osassa kuvia on toki mukavan psykedeelisiä päällekkäinvalotusefektejä, sopivat ainakin polttareiden tunnelmaan : )
 
tomppa-one
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 163

11 years ago

Ei näista hautajaiskuvausten ongelmista tosiaankaan ota selvää. Kyllähän tällaisiin kuolemantapauksiin ja vainajiin liittyy mitä ihmeellisempiä tapahtumia, jos jotkut eivät halua että heidän hautajaisistaan jää talteen kuin muisto?

..tai siis jotain sinneppäin tai sitten ei sinneppäinkään;)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä