JuhaH
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 93

10 years ago

kb kirjoitti:
Varmasti on ajateltu, että ei saa mennä liikaa päällekäin pro-sarjojen kanssa. En ole juuri lukenut 1D-sarjalaisten manuaaleja, mutta eikös niissä aika joukko ominaisuuksia ole pelkkiä eroja softassa vrt. 5D:en. Tarkoittaen, että ko. ominaisuuksien laittaminen 5D:en ei olisi maksanut "mitään". Ja jos esim. säätöpyörään pari "custom"-tilaa olisi laittanut lisää, niin ehkä sitten kameran valmistuskustannukset olisivat muutamalla eurolla kasvaneet (mää olisin voinu maksaa pari euroa ylimäärästä omastani...).
Proo sarjoissa on käytettävyyden kannalta yksi ongelma. Niissä pitää olla paljon säätöjä ja säätöjä pitää pystyä tekemään nopeasti kuvaustilanteessa. Säätöjä ei siis voi kovin paljoa sijoitella selkeisiin valikoihin, josta ne olisi helppo löytää, vaan ne pitää laittaa mitä monimutkaisempien (mutta nopeakäyttöisten) näppäinyhdistelmien taakse. Tämä taas vaatii kuvaajalta ihan toisenlaista paneutumista kuvausvälineeseen verattuna amatöörimalleihin.

Kun ottaa kuluttajaluokan kameran käyttöön, niin ohjekirjaan ei juurikaan tarvitse koskea (jos ennestään on edes vähän kokemusta jostain digikamerasta). Pro-vermeillä sitä ohjekirjaa joutuu selailemaan useammankin illan, että halutut/tarvittavat ominaisuudet löytyvät. Pro-runko ei siis oikein sovellu "leikkimielellä"-kuvaamiseen, mutta jos kuvaajalla on aikaa ja halua paneutua kuvausvälineeseen, niin silloin tuo logiikka on ehdoton. Jos pro-runko on satunnaisesti kuvaavan sunnuntai-kuvaajan käytössä, niin suunnilleen kaikki toiminnot on aina hukassa.
Viimeksi muokannut JuhaH, 1.2.2007 klo 22.04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä