Martsu
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 15

6 years ago

Onko teillä kokemuksia Fujifilm Finepix HS10 kamerasta (mm. 24mm-700mm zoomi, 10.2 megapikseliä, saa Full HD kuvia ja videoita, listahinta 499)? Jos on, voisitteko kertoa siitä jotain hyviä ja huonoja puolia + kyseisellä kameralla otettu kuva olisi plussaa? :) Olen toivonut joululahjaksi järjestelmäkameraa, mutta faija oli bongannut tollasen kameran ja tossa olis samassa paketissa kaikki, ei tarvis ensin ostaa sitä suunnilleen ton kameran hintaista runkoa ja sitten siihen vielä jotain parinsadan euron objektiivia... Mietin vielä, että noita megapikseleitä on kyllä mun pokkarissakin enemmän kuin tossa, mutta onko niillä loppunjenlopuksi väliä jos ei aio mitään julisteita teettää? Sanon vielä, että en tiedä järjestelmäkameroista juuri mitään, kun ei ole kokemusta, mutta jostain se on aloitettava.
 
Avatar
perminna
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 584
Paikkakunta: Oulu

6 years ago

Mitenkään kommentoimatta kameraa tai kyselemättä enempää käyttötarkoituksiasi, sanoisin että perusjärkkäri (Canon 1000D, Nikon D3000/D3100, jne.) tulee saman hintaiseksi ja siinä on myöhemmin laajennusmahdollisuuksia toisin kuin pokkarissa. Kittipaketeissa tulee mukana järkkärirunko ja peruskäyttöön passeli 18-55mm (tai sinnepäin) objektiivi. Hinnat alkaen 299 € (Olympuksia on näkynyt tarjouksessa), yleensä 349 € eteenpäin. Pikkujärkkäri on hyvin samoissa mitoissa ja painoissa kuin tuollainen isompi pokkari.

Lisäksi: 499€ on ryöstöhinta tuosta kamerasta, halvimmillaan Suomessa 350 €.
Viimeksi muokannut perminna, 9.12.2010 klo 20.40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
{ kamerahamsteri }
 
Heikki O
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 239
Paikkakunta: Kuopio

6 years ago

Kamerana hyvä, tulee ihan hyviä kymppi kuvia. Eli jos haluaa "jokapaikan kameran HD-mahdollisuudella", varmaan tämä fuji sen täyttää. Kuvia löydät helposti googlesta hs10 hakusanalla. Mutta eihän näitä superzuumi kameroita voi verrata järkkäreihin, ainakaan vielä...
 
vm-47
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 58

6 years ago

Kameralehti 6-7/2010. Siinä superzoomeja vertailussa melkoinen joukko. Testin perusteella HS10 kelpo peli. Manuaalinen zoomi eikä mikään kiikunkaakunkiikun sähköinen keinuvipu, käsisäätömahdollisuudet ja raw-tallennus.
Omakohtaista kokemusta kamerasta ei ole enkä näinollen osaa sitä järkkäriin verrata, peilietsin ainakin puuttuu. Perusolemukseltaan kait miltei järjästelmäkamera. Pikselit varmaan riittää normaali tarpeisiin.
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9999

6 years ago

Mielestäni ydinkysymys on, että kannattaako ostaa superzoomia. Sitä voi kai perustella ainoastaan sillä haluaa hyvässä valossa käyttää erittäin pitkää teleobjektiivia. Onko muuta pointtia? Normaalikuvauksen kannalta parempia vaihtoehtoja ovat hyvät pokkarit (Canon G12, Nikon P7000, Panasonic LX5), m43 kamerat (Olympuksen ja Panasonicin malit) tai Nikon D3100 tyyppiset edulliset järkkärit.

HS10 saattaa olla suht hyvä superzoom kamera, ja varmaan onkin, mutta minä katselisin jotain muuta kameratyyppiä.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä