perisofeus
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 60

10 years ago

Aloitin tuon eräkamerakeskustelun. Nyt alkoi kiinnostamaan uusi HD videoteknologia.
Kamera esim: Canon HV 10 (pitäisi ehkä odottaa kovalevyllinen malli?)
Hyvää on 10x optinen zoomi.
http://www.canon.fi/For_Home/Product_Fi ... /index.asp
Eli, tekeekö noilla videokuvasta otetuilla still kuvilla mitään, ovatko valokuvina ok, reso 1920x1080?
Canon ottaa myös 2048 x 1536 still kuvia.
Kohtahan meillä on HD televisiot. Jos katselisi erämuistot 40" ruudulta.
Heittäkää kommentteja.
 
Avatar
Tapiola2006
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 9840

10 years ago

Kyllähän tuolla yksittäisiä kuvia voi ottaa, jos pikselit riittävät käyttötarkoitukseen. Suurempi ongelma lienee se, että normaalitilanteessa yksittäisruudun valotusika on sangen pitkä, joten liikkuvassa kuvassa hyvältä näyttävä kohde on yksittäsiruudussa epäterävä. Toki voit vaikuttaa siihen itse käyttämällä videokameran sulkimen säätöä ja käyttää jokaiselle ruudulle nopeamapaa suljinaikaa, jos valon määrä vain siihen hommaan riittää.

Tallennusmenetelmistä uskon itse eniten suurikapasiteettisten muistikorttien tulevaisuuteen. Lukunopeudet lähenevät 1920 x 1080 HDTV standardia max. 60 kuv/sek. vaatimusta, gigabittejä mahtuu kortille yhä enemmän ja enemmän.Silloin ei tarvita mekaanisesti herkempää ja painavampaa pyörivää tms. liikkuvaa tallennusmediaa, joilloin voisi olettaa, että koneetkin olisivat mekaanisesti varmempia.
 
Wolfie
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 895
Paikkakunta: Turku
Viesti:

10 years ago

Muistettakoon että 1080i tarkoittaa lomitettua kuvaa, joka ei sovi sellaisenaan kameran korvaajaksi. Voisin kuitenkin kuvitella, että jos kamera pystyy 1080i -laatuun, niin pitäisi 720p onnistua, joka taas on yhtenäinen kuva. Tosin, kuvakoko onkin jo huomattavasti pienempi.

Vielä olen sellaisen käsityksen varassa, että yleensä videokameroiden optiikat ovat huonolaatuisempia kuin valokuvakameroiden kanssa, koska yksityiskohdat eivät ole yhtä kiinnostavia, ja laadun korvaa liikkuva kuva ja aivojen tekemät luonnolliset korjaukset.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä