J.Kimonen
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1782

11 years ago

kertokaapa kuinka vaikeaa/ittumaista on kuvata histogrammin avulla,koska aikomus olisi ostaa joskus digijärkkäri(nikon) ja minulla on laadukasta ai-s obtiikkaa josta en hevillä luovu,toki aukkoautomatiikka toimii vissiin d 200:lla,mutta hintalapussa on liikaa numeroita.eli maisemaa ym mikä ei karkaa, luulis olevan kohtuullisen helppoa,vai unohdanko koko homman??
 
Avatar
Raparperi
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 170
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

11 years ago

Yksi vaihtoehto olisi hankkia D1/D1H/D1X. Tulee varmasti halvemmaksi kuin D200 ja on muutenkin varsin jämäkkä peli. Niin ja noissahan siis toimii valonmittaus/aukkoautomatiikka vanhempien lasien kanssa.

D1X jos kaipaa pikkelsejä, D1H jos pärjää vähemmälläkin (tai tarvitsee nopeutta). D1 jos rahat ei muuhun riitä :-)
Helin kävelevä tietosanakirja
Nikoni on rattoni - Etsimeen eksyneitä näkymiä
 
TaaviUntamo
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 62

11 years ago

Histogrammilla on aika helppo kuvata. Noita "peukalosääntöjä" on useampia, jotka auttavat arvaamaan sinne päin ja histogrammilla täsmennykset. Minä käytän manuaalisia objektiiveja ja lähden arvaamaan valotusaikaa aurinkoisella kelillä aukko 8 ja valotusajaks ISO-arvon käänteisluku eli ISO200:lla 1/200s. Aukon tarkkuudella osuu kohdalleen. Kauan kauan sitten käytettiin kameroissa filmiä ja filmipakkausten (siis sen päällimmäisen pahvipakkauksen) päälle oli painettu valotusohje. Sen lisäksi tarkempi taulukko oli siinä paperisessa ohjeessa, joka oli sen filmipurkin ympärillä. Jos sellaisen sattuisi vielä löytämään, siinä olisi perusarvaus, josta histogrammilla tarkentaa.

Minä ostin juuri käytetyn Nikon D1:n ja siinä kyllä manuaaliobjektiivikin toimii hämmästyttävän hyvin. Eipä tarvinnut edes vaihtaa Aperture Prioriteetille, kamera teki senkin itse, vaikka valintakiekko on P:llä.
 
Avatar
pikkuteemu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

11 years ago

[quote=""TaaviUntamo""]Aperture Prioriteetille[/quote]Aukon Esivalinta.
 
Loitto
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 964
Paikkakunta: Raisio

11 years ago

Äärimmäisen ittumaista, ellei tilanne ole hyvin kiireetön ja/tai valaistus tasainen. Maisemaa kuvatessa tietty ei kiire isommin häiritse, joten siinä kyllä pärjää hyvinkin.
On meillä valmis vastaus tähän huoleen - Voit työntää pääsi sian peräsuoleen
- Siriuksen Kyberneettisen Kauppakomppanian valitusosaston robottien kuoro

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä