Järjestelmäkameran hankinta...

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
sam02
Viestit: 3
Liittynyt: 11 years ago

Järjestelmäkameran hankinta...

Viesti Kirjoittaja sam02 » 11 years ago

Olen hankkimassa itselleni ensimmäistä digitaalista järjestelmäkameraa ja olen päätynyt tuohon uuteen Canonin EOS 400D -kameraan. Täytyy myöntää että en vielä tajua oikee mitää noist objektiiveist. Kysymykseni onkin, että kannataako hankkia kamerasta tuo kit -versio vai vaan pelkkä runko. Ainaki 350D -kameran käyttäjät tuntuu kaikki väittävän tuota kameran mukana tulevaa objektiivia huonohkoksi. Eiko 400D:ssä tuo perusobjektiivi ole ihan sama kuin 350D:ssäkin? Olisko teistä esim. Sigma AF 18-200mm f/3.5-6.3 objektiivi hyvä? Ainaki hinta-laatusuhde vaikuttaa hyvältä. Objektiiviin voin panostaa näin alkuun enintään noin 400€.


Tarkotuksena on kuvata maisemia ja esim. sisätiloja ja lähikuvia. Millaiset objektiivit parhaiten sopii tähän tarkoitukseen?

.
.
.
Tarkennan vielä kuvaustarkoituksia. Tarkoituksena erityisesti laivakuvaaminen. Eli ulko- ja sisätilat ja tietenkin maisemakuvat.
Viimeksi muokannut sam02, 9.9.2006 klo 23.28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

JPu
Viestit: 4849
Liittynyt: 12 years ago

Re: Järjestelmäkameran hankinta...

Viesti Kirjoittaja JPu » 11 years ago

[quote=""sam02""]Kysymykseni onkin, että kannataako hankkia kamerasta tuo kit -versio vai vaan pelkkä runko.

Olisko teistä esim. Sigma AF 18-200mm f/3.5-6.3 objektiivi hyvä? Ainaki hinta-laatusuhde vaikuttaa hyvältä.

Objektiiviin voin panostaa näin alkuun enintään noin 400€.

Tarkotuksena on kuvata maisemia ja esim. sisätiloja ja lähikuvia. Millaiset objektiivit parhaiten sopii tähän tarkoitukseen?[/quote]Minusta sinun kannattaa ostaa KIT-paketti, jos rahaa objektiiviin on vain tuo 400euroa, sillä kun et saa kovin montaa hyvää sisällä kuvaamiseen tarvittavaa objektiivia.

Kiinteitä vaihtoehtoja on toki, esim Sigma 30/1.4 tuohon kameran voi olla aika kiva, EF 50/1.8 jos maisemat, sisäkuvaaminen ja ihmiset läheltä ovat kohteita. Ns. macro-kuvaamiseen (riippuu miten lähikuvausta tarkoitit)tarvitset ihan eri vehkeitä tai linssiin kiinnitettäviä lähilinssejä.

Ostamalla Kitin pääset alkuun ja hahmotat nopeasti mitä oikeasti tarvitset, halpa se on ja huonokin, mutta niin on kaikki 400euron lasit (ei kiinteät, mutta joka zoomi). Sillä kuitenkin saa ihan hyviä kuvia, jos ei ihan kaikkein hämärimmässä pidä kuvata liikkuvia kohteita. Se rajaa vähän olosuhteita, mutta tuossa uudessa kamerassa on varmaan melko kohinaton kuvanlaatu ja voit käyttää varsin herkkiä ISO-arvoja, eli Kit saattaa riittää pitkällekin.

tuo sigma ei varmaan ole yhtään kittiä parempi, ehkä jopa päinvastoin? Mutta en oikeasti tiedä, arvaan vaan, en ole tuosta hintaluokasta objektiiviä omistanut ;)

Vastaa viestiin