jazzo
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 5

6 years ago

Yritin etsiä foorumin searchilla, mutten löytänyt järkevää ketjua niin kysytään tässä:

Tarkoituksena olisi ostaa ensimmäinen digijärkkäri kotiin. Kuvauskohteita tulisivat olemaan luonto, lapset/juhlat sekä tulevaisuudessa avaruuden kohteet (tämä vaatinee aika paljon lisälaitteita?)

Hintaa kameralle saisi kertyä noin 400-500e, myös käytetty kelpaa. Foorumilla näytti olevan hyvä myyntipalsta, mutta sieltä en osannut löytää ns. aloittelijan pakettia.

-Uusia malleja ei varmaan kannattane jäädä odottamaan, koska aina tulee uudempaa ja hienompaa?

-Kestävätkö kamerat 5+ vuotta?

-Monissa perusjärkkäreissä näyttää olevan mukana 18-55mm objektiivi. Millaiseeen kuvaamiseen tämä soveltuu? Lisäksi joissain paketeissa oli 18-55 sekä 55-200 objektiivit? Pärjääkö näillä jo?

-Mitä lisäkuluja tulisi ottaa huomioon? Onko kameroissa muistikorttia jo valmiiksi?

-Onko nykyisin väliä enää megapikselimäärällä vai pitäisikö joku muu osata ottaa huomioon?

-Toimiiko ulkomailta tilattujen kameroiden huolto hyvin?

-Googlettelun (hinnat netanttilasta) perusteella hintaluokkaan osuisivat Canon eos ja 1000D, Samsung NX10 sekä Nikon D3100. Ensimmäiseksi kameraksi kannataa hommata isomman valmistajan kamera?

-Mitä muuta oleellista pitäisi tietää?

Ps. Jos foorumilta löytyy jo yleinen aloittelija-lanka, niin tämän voi poistaa.
 
Avatar
Tapiola2006
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 9840

6 years ago

Pienten lapsien kuvauksessa hyvin seuraava tarkennus ja valovoima ovat plussaa. Valovoimainen zoomi ei ole halpa, joten suosittelen AF-S 35 mm f/1.8 tai AF 50 mm f/1.8 D hankkimista. (Kohta ainakin Nikonilla on myynnissä myös uusi AF-S 50 mm f/1.8 malli.) Käytetty Nikon D90 on erittäin hyvä valinta ja niitä saa nyt hyvin sopivasti. Rinnalla on uusi 5100-malli, mutta en osaa kertoa sen tarkennusnopeudesta mitään. Siinä mallissa ehdoton etu on kääntyvä, erittäin hyvälaatuinen näyttö. Sulannon blogista voit lukea lisää.

http://sulanto.blogspot.com/2011/04/d51 ... ainen.html

Jos et hanki zoomia, vaikka ne peruspaketeissa onkin hinnoiteltu halvoiksi, on noista edellä mainitusta parempi laajemman kuvakulman ansiosta 35-millinen. D90 ja D5100 osaavat kuvat jo niin vähäisessä valossa, että lisäsalaman voit hankkia hieman myöhemmin. Salamaksi ei kannata valita halpaa, ellei sitten osaa käyttää kunnolla perinteisiä manuaalisalamalaitteita, joista Metzin mallit sopivat sähköisesti paremmin digeissä käytettäviksi. Ne ovat tämän päivän automatiikkamaailmassa hyvin halpoja, vaikka laatu on huippuluokkaa.
 
Lepus
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 1870
Paikkakunta: Espoo

6 years ago

Jep.

Itse olen aika samoista lähtökohdista kamerakalustoa hommaillut.
Avaruuden kohteista en tiedä mitään. Mutta sanoisin että tuo lapset/juhlat kategoria on ns. haastavin. Riippuu tietysti mitä haluaa. Tyypillisesti kuvataan vaikka lasten synttäreitä sisällä keinovalossa. Lapsethan eivät pysy hetkeäkään paikallaan, joten salama on mielestäni lähes pakko olla. Kamerassahan on yhdysrakenteinen salama, mutta sen käyttäminen suorana salamana tuottaa sen laatuista raakaa rikosdokumenttikuvamateriaalia, että saman hoitaa pokkarillakin. Paljon miellyttävämpiä kuvia saa salamalla katon kautta heijastamalla esim. Ja jos sulla on se salama, niin sitten tommosella vähän vähempi valovoimaisella zoomillakin varmaan pärjäilee.

Erittäin kivoja kasvokuvia taas saisit tuolla valovoimaisella 50-millisellä näissä tilanteissa. Kuvakulma on vaan niin kapea, että esim pöytäseurueesta et saa sillä kuvaa todennäköisesti. Ainakin itsellä näin, lastenkekkereissä on usein 17-50 millinen ja epäsuora salama käytössä. Yleensä aika laajassa päässä tuo zoomi ja aukko 4. Mahtuu ihmisiä kuvaan ja terävyysalueellekkin.

Budjetti on ahtaanlainen, joten käytettyä varmaan kannattaa katsella? D90 + 35mm ei mahdu tuohon?

D80 + 18-55 345 euroa ?
http://www.rajalacamera.fi/PublishedSer ... roduct-357
ja siihen vielä salama.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä