• 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 
RamsesII
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 42
Paikkakunta: Kanta-Häme

1 year ago

JiiPee kirjoitti:
Suosittelen ostamaan kameran jota voi päivittää muutenkin kun uuden rungon ostolla.
Itse ostin kameran reilu 2v. sitten. Sitä on päivitetty usein, viimeisin 4.0 päivitys marraskuun lopulla. Aina on parannettu entistä ja lisätty uusia ominaisuuksia, viimeksi niitä tuli lähes 20 kpl. Useimmilla merkeillä tämä merkitsisi uuden rungon ostoa.
Kamerani on  Olympus OMD-E-M1
Komppaan JiiPeetä. On hienoa, että uusia ominaisuuksia tulee lisää, eikä vaan vauhdilla hypätä seuraavaan malliin ja jätetä edellisiä heitteille.

Viimeisimmässä 4.0 päivityksessä tulleita uusia ominaisuuksia oli tosiaan n. 20. Makroilussa tuo tarkennuksen haarukointi ja terävyystasojen pinonta ovat aikas mahtavia uusia juttuja, mutta mielestäni paras, suorastaan loistava uusi ominaisuus on tuo hiljainen kuvaus. Ensin piti tosin katsoa ja varmistaa, että ottiko kamera todellakin kuvan, kun mitään ääntä ei kuulunut. Ja ottihan se, tottakai. Todella hieno ominaisuus häissä, hautajaisissa, konserteissa, puheiden pidossa ym., missä suljinääni voisi olla häiritsevä.

Tosin tuossa E-M10 Mark II mallissa nämä samat ominaisuudet ovat suurin piirtein ja olivat jo ennen M1:n päivitystä, joten jos et välttämättä tarvitse pakkasen- ja sateenkestävyyttä ym. ominaisuuksia ja vielä pienempi koko on tärkeää, niin M-10 Mark II on oiva valinta ja muutaman satasen halvempi.

Olympuksella päivitysketju näyttää menevän siten, että uusin tulokas saa tuotekehityksessä kehitettyjä uusia ominaisuuksia julkistusvaiheessa, jotka sitten jaetaan vanhemmille malleille firmware-päivityksin.
Olympus OM-D E-M1 (*2), M.Zuiko 12-40mm f2.8 Pro, M.Zuiko 25mm f1.8, M.Zuiko 45mm f1.8, M.Zuiko 75-300mm 4.8-6.7 II, Samyang 7.5mm f3.5.
 
Avatar
niffe
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 11190
Paikkakunta: HELSINKI

1 year ago

higgins kirjoitti:
Tuo kertoo enemmän siitä, että on kamera laitettu myyntiin sen verran aikaisin, etteivät firmiksentekijät ole pysyneet perässä ;)
Juu, munkin mielestäni kamera, joka on jo markkinoilleen tullessaan toimiva ja sisältää luvatut toiminnot, on kyllä vakuuttavampi. Jos se kuitenkin kuuluu kyseisen firman tapaan toimia, on myös hämmästeltävä markkinointia ja myynnin touhuilua. Ei siinä mitään, että bugit fiksataan ja julkaistaan uusi firmis pian julkaisun jäljiltä, mutta isolta yritykseltä uusien ominaisuuksien ymppääminen vanhaan laitekantaan on aika erikoinen strategia. En siis kiistä, etteikö se olisi lisäarvo kameran käyttäjälle, mutta ihmettelen, koska se vaikuttaa liiketoiminnallisesti sekavalta puuhastelulta...
 
Avatar
J.A.K.
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 2580

1 year ago

Magic Lantern on päivitysten tapaan toimiva firmwarelisäys, joka lisää Canoneihin sellaisia ominaisuuksia, joita käyttäjät ovat huomanneet tarvitsevansa eikä ominaisuuksia ole ollut perus firmwaressa.

Magic Lantern on ilmainen niin kuin useimmat päivityksetkin.

Jos 5d tuntuu suurelta, kannattaa tutustua myös EOS 100d koneeseen. Se on samaa kokoluokkaa kuin peilittömät vastineensa.

http://camerasize.com/compare/#448,482
Viimeksi muokannut J.A.K., 20.1.2016 klo 17.33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Eilen oli paremmin kuin tänään, mutta onneksi tänään on paremmin kuin huomenna.
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

1 year ago

Mielestäni jokainen joka suosittelee Canonia, niin tulisi asettaa syytteeseen rikoksesta ihmisyyttä vastaan.
 
brottor
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 20

1 year ago

Nyt on tullut kyllä mahtavasti vastauksia ja mielipiteitä.

Kiitos RamsesII kattavasta vastauksesta, tutustun mielenkiinnolla RobinWongin blogiin, siinä meneekin tämä ilta :) Tähän liittyen näppäilin kaiken mitä halusin kameraan tuonne -> http://www.dpreview.com/products/search/cameras#!
- Kennokooksi valitsin FourThrids - APS-C - FF
- Image stabilization sensor-shift / optical (tämä kyllä rajaa hurjasti), mutta niinkuin olen maininnut että olen kyllästynyt tärähtäneisiin kuviin ;)
- Tiltin screen /  fully articulated (tätä olen miettinyt että tuo live viewin kääntely voisi olla monessa paikassa kätevä. Toki nyt kun olen kuvannut etsimen kautta niin huomaan että asento on paljon tukevampi)
- Monesta jutusta voi luopua hyvän kuvanlaadun takia.
- Mutta näillä valinnoilla omd e-m10 mark II oli ehdokkaiden joukossa. Kova polte olisi päästä testaamaan tuota kameraa, olen sitä kaupassa hypistellyt ja hyvältä se tuntui kädessä. Muttei siellä oikein pääse kuvaamaan, on niin kirkkaat valot ja ei ole korttia kamerassa niin ei kuvat tallennu. Lähinnä minua jännittää tässä että toimiiko se tarpeeksi hyvin hämärässä esim. tuolla kehumallasi M.Zuiko 25mm f/1.8 linssillä.

Tässä näitä vastauksia lukiessa ja paljon arvosteluita läpi lukeneena olen kallistumassa siihen että tärkein ominaisuus tälle hetkellä on hämärä kuvaus ja potretit. Tulen varmasti seuraavat vuodet kuvaaman muksua kotosalla. Kun lähdemme reissuun otan paljon kuvia ihmisistä, katu kuvauksessa keskityn monesti yksityiskohtiin esim. kaunis vanha valurautainen ranskalainen parveke ja siinä joku koriste. Maisema kuvia tulee otettua ulkomailla ja Lapissa. Valoa reissussa riittää usein hyvin.
Olen tässä pähkäillytkin että ottaisin 5d:llä kuvia kotosalla ja reissuun sitten esim tuo e-m10 - Tämä on yksi vahva vaihtoehto.

Juurikin hämärä kuvaus syistä olen myös katsellut FF kameroita, Sony A7 + Sony FE 28mm f/2 olisi melko liki budjettiani (vähän menee yli). Sitten tutustuin myös Nikon D610 (dpreviewissä todella hyvä arvostelu) hinta kyllä pompsahtaa jo rungolla 1400€, objektiivit tosin halvempia kuin Sonyllä. Canon eos 6d samaa hinta luokkaa ja tähän olisi jonkin verran niitä vanhoja linssejä 5D:stä - Jos johonkin näistä päädyn niin se tulee sitten kulkemaan reissussa mukana.

Luulen että pelkään liikaa esim APS-C tai FourThirds kennokoon hämärä kuvaus laatua. Luultavasti hyvällä valovoimaisella obtiikalla saa todella hyviä hämärä kuvia.

J.A.K Pitää tutustua tuohon Magic Lantern Firmware päivitykseen. 5d:n saan tuossa parin viikon päästä käyttöön. Tosin tällä välillä olen päässyt kokeilemaan eos D450 200mm macro linssillä f/2,8. Tämä linssi ei ehkä ollut paras muksun kuvaukseen, mutta onnistuneita kuvia tuli joitain. En kokenut kameran kokoa häiritseväksi, mutta tosin olinkin vain kotosalla. Oli siinä myös kitti linssi, mutta se on tippunut lattialle joskus, niin en mene takuuseen sen toimivuudesta.

emerik - Kiitos kannustuksesta! :)

keegan - Juu, kyllä minä arvosteluita kovasti olen tässä lueskellut. Nykyään vaan tuntuu että kaikille kameroille annetaan hyvät pisteet. Arvostelut eivät ole kovin kriittisiä. Eroavaisuuksia toki tuodaan esiin. Voihan tietysti olla että kaikki kamerat ovat todella hyviä nykyään (tämän taisi joku jo mainita)

mlphotic - Pitkä on ketju ja olen siitä kiitollinen, toivottavasti muutkin saavat tästä apua niinkuin mainitsit.

Kevennys: Eilen oli rajalassa -10% tarjoukset nettiostoksissa, oli siinä pitelemistä! :D

p.s. Pahoittelen että spektri on edelleen niin laaja, tuossa omissa tarpeissani pyrin vähän rajaamaan edellisiä vaatimuksia ja kerroin tärkeimpänä pitämäni ominaisuuden.
 
reijokoo
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 86

1 year ago

Jos likkuvia lapsia aiot kuvata, niin suosittelen kyllä peilijärkkärin hommaamaan. olen kuvaillut Olyn m4/3 systeemillä ja sen tarkennussysteemi ei ole edes Nikonin 1-sarjan tasoa. Seuraava hankinta meikäläisellä on ainakin joku peilisysteemi pentaxin romujen tilalle jahka talous kohenee...
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

1 year ago

brottor kirjoitti:
..Juurikin hämärä kuvaus syistä olen myös katsellut FF kameroita, Sony A7 + Sony FE 28mm f/2 olisi melko liki budjettiani (vähän menee yli). Sitten tutustuin myös Nikon D610 (dpreviewissä todella hyvä arvostelu) hinta kyllä pompsahtaa jo rungolla 1400€, objektiivit tosin halvempia kuin Sonyllä. Canon eos 6d samaa hinta luokkaa ja tähän olisi jonkin verran niitä vanhoja linssejä 5D:stä - Jos johonkin näistä päädyn niin se tulee sitten kulkemaan reissussa mukana...
Tuo D610 sitten jätät välistä eli ei missään nimessä tuohon hintaan. Jos on entuudesta Canonin objektiiveja, niin tuo 6D on ihan harkitsemisen arvoinen noista. Siis jos haluaa välttämättä sen FF peilikameran. Kumpikin on sitten vanhoja runkoja eli sen takia kannattaa olla tarkkaavainen. Edelleen oma mielipide on että peilikameroissa kannattaa harkita vain sitä D7200, jos on pienellä budjetilla liikkeellä. Siihen saa kuitenkin sitten Tamron 17-50mm 2.8* sangen edullisesti. Peilikameroiden ongelma on se koko eli jos haluaa helposti mukaan otettavan kameran niin katse peilittömiin.

*Sisältää sen vakaajan.
Viimeksi muokannut emerik, 20.1.2016 klo 20.35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
J.A.K.
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 2580

1 year ago

brottor kirjoitti:
. Nykyään vaan tuntuu että kaikille kameroille annetaan hyvät pisteet. Arvostelut eivät ole kovin kriittisiä. Eroavaisuuksia toki tuodaan esiin. Voihan tietysti olla että kaikki kamerat ovat todella hyviä nykyään (tämän taisi joku jo mainita)
Järkkäreiden tekninen laatu merkistä välittämättä on riittävä. Valmiista kuvasta on mahdotonta tietää minkä merkkisellä koneella raakakuva on kuvattu. Kit objektiivitkin ovat varsin kelvollisia.

Opettele sen 5d rungon ja objektiivin käyttö. Kun olet hetken hankkinut omaa kokemusta, luet esittelyjä paljon kriittisemmin ja tiedät mikä on oikeasti oleellista. 5d on edelleen ihan käyttökelpoinen kaikkeen kuvaukseen.
Eilen oli paremmin kuin tänään, mutta onneksi tänään on paremmin kuin huomenna.
 
brottor
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 20

1 year ago

reijokoo kirjoitti:
Jos likkuvia lapsia aiot kuvata, niin suosittelen kyllä peilijärkkärin hommaamaan. olen kuvaillut Olyn m4/3 systeemillä ja sen tarkennussysteemi ei ole edes Nikonin 1-sarjan tasoa. Seuraava hankinta meikäläisellä on ainakin joku peilisysteemi pentaxin romujen tilalle jahka talous kohenee...
Nyt tulikin reijokoo :lta, kokemuksen syvällä rintaäänellä raskauttava kommentti. Tottahan minä liikkuvaa lasta kuvaan kun tuo muksu tuosta vähän kasvaa, kyllä nyt jo kädet ja jalat kovasti vispaa :)
Kiitos kommentista.
J.A.K. kirjoitti:
Järkkäreiden tekninen laatu merkistä välittämättä on riittävä. Valmiista kuvasta on mahdotonta tietää minkä merkkisellä koneella raakakuva on kuvattu. Kit objektiivitkin ovat varsin kelvollisia.

Opettele sen 5d rungon ja objektiivin käyttö. Kun olet hetken hankkinut omaa kokemusta, luet esittelyjä paljon kriittisemmin ja tiedät mikä on oikeasti oleellista. 5d on edelleen ihan käyttökelpoinen kaikkeen kuvaukseen.
Kyllä, tulen harjoittelemaan tuolla 5D:llä armotta. Siinähän sen sitten näkee kuinka siihen isoon runkoon tottuu.
emerik kirjoitti:
Tuo D610 sitten jätät välistä eli ei missään nimessä tuohon hintaan. Jos on entuudesta Canonin objektiiveja, niin tuo 6D on ihan harkitsemisen arvoinen noista. Siis jos haluaa välttämättä sen FF peilikameran. Kumpikin on sitten vanhoja runkoja eli sen takia kannattaa olla tarkkaavainen. Edelleen oma mielipide on että peilikameroissa kannattaa harkita vain sitä D7200, jos on pienellä budjetilla liikkeellä. Siihen saa kuitenkin sitten Tamron 17-50mm 2.8* sangen edullisesti. Peilikameroiden ongelma on se koko eli jos haluaa helposti mukaan otettavan kameran niin katse peilittömiin.

*Sisältää sen vakaajan.
Olen lukenutkin tuosta Nikon D7200 - hyvät arvostelut on saanut!
Viimeksi muokannut brottor, 20.1.2016 klo 20.45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
RamsesII
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 42
Paikkakunta: Kanta-Häme

1 year ago

reijokoo kirjoitti:
Jos likkuvia lapsia aiot kuvata, niin suosittelen kyllä peilijärkkärin hommaamaan. olen kuvaillut Olyn m4/3 systeemillä ja sen tarkennussysteemi ei ole edes Nikonin 1-sarjan tasoa. Seuraava hankinta meikäläisellä on ainakin joku peilisysteemi pentaxin romujen tilalle jahka talous kohenee...
Heh,

kolmea lastani olen kuvannut ties missäkin harrastuksessa, sisällä ja ulkona. Vanhin ajaa enduroa, ja toistaiseksi on E-M1 pysynyt perässä mainiosti siinäkin harrastuksessa. :-D

Ei siis minkäänlaisia ongelmia liikkuvan kohteen pysäyttämisessä/tarkentamisessa.

EDIT: Korjaus tuohon runkoon. Eli suurimman osan kuvistani olen ottanut OM-D E-M10 -rungolla, nuo ykköset ovat verrattain uusia hankintoja. Ja hyvin on riittänyt.

Liikkuvaan kuvaan olen sisällä käyttänyt pääasiassa M.Zuiko 25mm f/1.8 ja 45mm f/1.8, ulkona on usein nokalla tuo 12-40mm f/2.8 Pro.

Säädöt tietenkin kohdalleen, eli jos tarkoitus on nimenomaan kuvata liikettä, niin valintakiekko S-asentoon ja valotusaika sen mukaan mikä on kohteena, tässä tapauksessa säntäilevä lapsi tai liikkuva moottoripyörä. Joskus tosin lapset ovat nopeampia. :-D

Pidä myös avoimena sellainen seikka, että jossakin vaiheessa innostut myös ottamaan kameralla videota. Noilla Prime- ja Pro-objektiiveilla saa mahtavia elokuvamaisia videoita, kun aukkoa pystyy säätämään niissä kuten kuvissakin. On hienoa kun kotivideoistakin tulee elokuvamaisia, ainakin minun mielestäni. Videota kuvattaessa vakaajan osuus nousee vielä tärkeämmäksi ominaisuudeksi.
Viimeksi muokannut RamsesII, 21.1.2016 klo 14.50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Olympus OM-D E-M1 (*2), M.Zuiko 12-40mm f2.8 Pro, M.Zuiko 25mm f1.8, M.Zuiko 45mm f1.8, M.Zuiko 75-300mm 4.8-6.7 II, Samyang 7.5mm f3.5.
 
Topi
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 676

1 year ago

J.A.K. kirjoitti:
Järkkäreiden tekninen laatu merkistä välittämättä on riittävä. Valmiista kuvasta on mahdotonta tietää minkä merkkisellä koneella raakakuva on kuvattu. Kit objektiivitkin ovat varsin kelvollisia.

Opettele sen 5d rungon ja objektiivin käyttö. Kun olet hetken hankkinut omaa kokemusta, luet esittelyjä paljon kriittisemmin ja tiedät mikä on oikeasti oleellista. 5d on edelleen ihan käyttökelpoinen kaikkeen kuvaukseen.
Tämä on mielestäni hyvä ohje.

Toisaalta esimerkiksi aiemmin mainittu Sony A7 + 28 mm kombo ei oikein ole hyvä henkilökuvaukseen, ainakaan läheltä kuvaamiseen. Taitaa mennä jo puolivartalokuvakin niin läheltä otetuksi, että nenä yms korostuvat aika reilusti.

Olemassa olevalla 5D-setillä saa kyllä jo käsityksen esimerkiksi siitä, mikä polttovälialue sopii mihinkin ja missä nykyiset lasit tökkivät (jos tökkivät lainkaan).

-Topi
 
reijokoo
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 86

1 year ago

Toisaalta - kannattaa ottaa se haastellisin systeemi ja opetella kantapään kautta mihin se kykenee ja missä mentiin metsään... ;-)
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

1 year ago

J.A.K. kirjoitti:
Järkkäreiden tekninen laatu merkistä välittämättä on riittävä. Valmiista kuvasta on mahdotonta tietää minkä merkkisellä koneella raakakuva on kuvattu.
Totta, mutta tuon voisi myös kääntää niin, että kuvanlaatu tässä digien pienformaatissa on n. samalla tasolla, että valinta sen sisällä ei tuo juuri eroa.

Riittävä on taas filosofinen kysymys, tyyliin x määrä muistia täytyy riittää kaikille. Ihmisillä on kuitenkin painotuseroja kameroissa, ja myös siinä kuvanlaadussa.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
brottor
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 20

1 year ago

RamsesII kirjoitti:
Heh,

kolmea lastani olen kuvannut ties missäkin harrastuksessa, sisällä ja ulkona. Vanhin ajaa enduroa, ja toistaiseksi on E-M1 pysynyt perässä mainiosti siinäkin harrastuksessa. :-D

Ei siis minkäänlaisia ongelmia liikkuvan kohteen pysäyttämisessä/tarkentamisessa.

EDIT: Korjaus tuohon runkoon. Eli suurimman osan kuvistani olen ottanut OM-D E-M10 -rungolla, nuo ykköset ovat verrattain uusia hankintoja. Ja hyvin on riittänyt.

Liikkuvaan kuvaan olen sisällä käyttänyt pääasiassa M.Zuiko 25mm f/1.8 ja 45mm f/1.8, ulkona on usein nokalla tuo 12-40mm f/2.8 Pro.

Säädöt tietenkin kohdalleen, eli jos tarkoitus on nimenomaan kuvata liikettä, niin valintakiekko S-asentoon ja valotusaika sen mukaan mikä on kohteena, tässä tapauksessa säntäilevä lapsi tai liikkuva moottoripyörä. Joskus tosin lapset ovat nopeampia. :-D

Pidä myös avoimena sellainen seikka, että jossakin vaiheessa innostut myös ottamaan kameralla videota. Noilla Prime- ja Pro-objektiiveilla saa mahtavia elokuvamaisia videoita, kun aukkoa pystyy säätämään niissä kuten kuvissakin. On hienoa kun kotivideoistakin tulee elokuvamaisia, ainakin minun mielestäni. Videota kuvattaessa vakaajan osuus nousee vielä tärkeämmäksi ominaisuudeksi.
Tässäpä kaksi niin eriävää mielipidettä samasta systeemistä. Onko kyse sitten siitä mikä kenellekkin riittää vai onko toisen tekniikka ja asetukset parempia vai mistä näinkin jyrkät kokemukseen perustuvat erot johtuvat? Ei ole tarkoitus provosoida ketään. Pääsen sitä FF-settiä kokeilemaan ja sitten pitäisi nähtävästi päästä oikeasti kuvaamaan myös tuolla e-m10:llä niin voisin vertailla eroja :)

RamsesII - Onko sinun kuvia nähtävillä jossain tai olisiko mahdollisuus saada esim S-postiin esimerkkikuvia?
 
Avatar
niffe
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 11190
Paikkakunta: HELSINKI

1 year ago

Hyvä sitä on uhrata hetki käyttötarkoituksen kartoittamiseen. Ei kai sitä kotosalla kuvatessa mitään ihmeellisiä tarvita, mutta jos haluat esimerkiksi kuvata autokilpailuja, tarkennus on seikka mikä edellä mennään niissä karkeloissa.
 
Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 18613
Paikkakunta: Karjaa

1 year ago

brottor kirjoitti:
Juurikin hämärä kuvaus syistä olen myös katsellut FF kameroita, Sony A7 + Sony FE 28mm f/2 olisi melko liki budjettiani (vähän menee yli). Sitten tutustuin myös Nikon D610 (dpreviewissä todella hyvä arvostelu) hinta kyllä pompsahtaa jo rungolla 1400€, objektiivit tosin halvempia kuin Sonyllä. Canon eos 6d samaa hinta luokkaa ja tähän olisi jonkin verran niitä vanhoja linssejä 5D:stä - Jos johonkin näistä päädyn niin se tulee sitten kulkemaan reissussa mukana.

Kevennys: Eilen oli rajalassa -10% tarjoukset nettiostoksissa, oli siinä pitelemistä!  :D
Mahtava 10%.  Onhan noilla varmaan parikin kertaa vuodessa ihan hyvät kamppanjat,  suorastaan ulosheittopäivät.  Mm.  mainittu D610 on ollut alta tonnin ja tonnin pintaan on ollut myös käytettyjen D600 ja D610 hinta Kameralaukun myynneissä hyvin usein.  Mun  mielestäni 6D ja D610 eivät suinkaan ole vanhoja runkoja kuten emerik tokaisi, vaan juuri sellaisia uusia, joista uutuushinnat ovat käytännössä rapisseet vasta pois ja siksi järkevämpiä valintoja kuin koskaan.
Viimeksi muokannut Mirrored, 24.1.2016 klo 13.05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tamron SP85mm, IMO paras muotokuvaobjektiivi
Nikkor AF-S 50mm ja 35mm G
Leica M - Sony E laatusovite, merkki Metabones
 
Fujilla kuvaan
Liittynyt: 2 years ago
Viestit: 289

1 year ago

higgins kirjoitti:
Tuo kertoo enemmän siitä, että on kamera laitettu myyntiin sen verran aikaisin, etteivät firmiksentekijät ole pysyneet perässä ;)
Ihan samalla tavalla Canikon päivittää firmiksiä ja korjaa niissä olevia bugeja, mutta harvemmin antavat vanhoihin runkoihin päivityksenä uusia teknologioita, vaikka se olisi niillekin mahdollista.
 
brottor
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 20

1 year ago

mirrored kirjoitti:
Mahtava 10%.  Onhan noilla varmaan parikin kertaa vuodessa ihan hyvät kamppanjat,  suorastaan ulosheittopäivät.  Mm.  mainittu D610 on ollut alta tonnin ja tonnin pintaan on ollut myös käytettyjen D600 ja D610 hinta Kameralaukun myynneissä hyvin usein.  Mun  mielestäni 6D ja D610 eivät suinkaan ole vanhoja runkoja kuten emerik tokaisi, vaan juuri sellaisia uusia, joista uutuushinnat ovat käytännössä rapisseet vasta pois ja siksi järkevämpiä valintoja kuin koskaan.
Nyt vaan kun pamahtais Black Friday tai Digiviikko kohdilleen ;)
Mielestäni tuo 10% jo alennetuista hinnoista oli ihan OK tarjous,
esim.
Rajala: Sony A7 + Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS -> 1050€ - 105€ (10%) - 100€ (kampanja) = 845€
Superkuva: Sony A7 + Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS -> 999€ - 100€ (kampanja) = 899€

Näitä vaan ei nyt mielestäni ole kovin usein ja aika maltilliset alennukset silloin kuin on (pois lukien nuo yllämainitut).
Katselin kovasti vuodenvaihteen jälkeen tuleeko huippu kamera aleja, muttei kyllä sattunut kohdalle.

Kävin kokeilemassa käteen noita 6D ja D610 Kärkkäisellä, järeitä pelejä :)
 
reijokoo
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 86

1 year ago

brottor kirjoitti:
Tässäpä kaksi niin eriävää mielipidettä samasta systeemistä. Onko kyse sitten siitä mikä kenellekkin riittää vai onko toisen tekniikka ja asetukset parempia vai mistä näinkin jyrkät kokemukseen perustuvat erot johtuvat? Ei ole tarkoitus provosoida ketään. Pääsen sitä FF-settiä kokeilemaan ja sitten pitäisi nähtävästi päästä oikeasti kuvaamaan myös tuolla e-m10:llä niin voisin vertailla eroja :)

RamsesII - Onko sinun kuvia nähtävillä jossain tai olisiko mahdollisuus saada esim S-postiin esimerkkikuvia?
Kyllä tarkennnuksella toimeen tulee. Ennakoitavat tilanteet, joissa ei ole mitään häiritsevää taustaa, kamera selvittää ok. Ongelmia tulee silloin, kun pitäisi napata nopea laukaus vaikka oksistossa hyppelevästä linnusta...niin forget it...Saihan filmikameroillakin kuvia vieläpä käsitarkennuksella, kun sääti valotusajan ja tarkennuksen kohdalleen ja odotti että pyöräilevä lapsi pyyhälsi paikalle. Sama homma toiimii digilläkin, mutta äkkiä napatut tilanteet jatkuvalla tarkennuksella onkin sitten eri tilanne. Suosittelen perehtymään tällä foorumilla vaikkapa E-M5-ketjuun ja muutamien luontokuvaajien kokemuksiin kameran parissa...
Kannattaa kokeilla käytännössä, jos saat joltain tutulta lainaan...silloin ainakin tiedät mitä ostat. Ja ostaessasi kameran kannattaa myös katsoa objektiivitarjonnan hintoja, koska järjestelmähän on koko paketti - ei pelkkä runko...
Viimeksi muokannut reijokoo, 24.1.2016 klo 15.38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Fujilla kuvaan
Liittynyt: 2 years ago
Viestit: 289

1 year ago

Sonyyn et saa käyttökelpoisia objektiiveja kohtuullisella hinnalla. Onhan niitä Zeisseja, mutta... Itse en voi ymmärtää, miten Sony on kyennyt tyrimään kamerabisneksen, vaikka osti Minoltan pohjaksi. Heiltä puuttuu muotoilu (ergonomia), suunta ja objektiiviosaaminen.
Viimeksi muokannut Fujilla kuvaan, 24.1.2016 klo 15.39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 • 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: dhaimon ja 7 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä