Postimies
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 93

1 year ago

Koetin kuvata noita kirsikankukkia. Heiluivat tuulessa. Piti mennä aamulla kuvamaan uusiksi, mutta nukuin pommiin. Nyt paistaa jo aurinko pilvettömältä taivaalta. Joskus mietin voiko mitään kuvata suorassa auringonvalossa. Kommennetaja kaipaan lähinnä siitä kuinka epäterävä kuvaa saa olla. Ja vinkkejä parempaan suuntaan.
Liitteet
DSC_7179_01.jpg
DSC_7181.jpg
Viimeksi muokannut Postimies, 8.5.2016 klo 14.02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
olliR
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 372
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

1 year ago

Kävin itsekin eilen Roihiksen kirsikkapuistossa, joten jotain voisin kommentoida.

Kuva näyttäisi olevan otettu 60 mm makrolla läheltä, 1/1000s, f/4.5, ISO 400.

Itse olisin lisännyt hiukan syväterävyyttä. Nyt ainoa kokonaan syväterävä elementti on tuo nuppu keskellä. Minusta kirsikankukkien viehätys tulee noista hentoisista heteistä ja olisin koettanut saada tuon oikeapuoleisenkin kukan kokonaan teräväksi ja sitten jättänyt lehdet yms taustaksi.

Sommitteluakin voisi miettiä; nyt tuo vihreä kukkavarren kaari kuljettaa katsetta epäterävästä epäterävään. Alanurkan punertava tumma kohta painaa kuvaa, kun muuten reunat ovat aika tyhjät.


Nuo kukat läheltä on kuitenkin jonkinlainen makrokohde, joten kuvaamisessa voi käyttää ihan perinteisiä konsteja. Vaikkapa kaveri mukaan assariksi ja hän voi esimerkiksi pitää oksasta kiinni ja estää sitä heilumista tuulessa. Tai kirkkaassa auringonpaisteessa ottaa mukaan läpikuultavan varjostimen (jos ei ole: leivinpaperia, harsokangasta tms). Kaveri pitämään sitä sopivassa paikassa ja valo tasottuu, vaikka on yhä suuntaavaa. Valkoinen heijastinkin voi toimia tasoittimena. Ja samalla tuulikin ehkä vaimentuu.

Ja sinänsä tuo kirsikankukka kestää suoraakin valoa läpikuultavuudessaan.
 
Postimies
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 93

1 year ago

Tiedän että aukko alakanttiin. Yleensä vikana on liika himmentaminen ja tausta on sitten sekava. Lisäsin toisen version. Tuossa se oikeanpuolinen kukka suht. terävä. Onko tämä parempi? Ideana oli kuitenkin saada ne molemmat teräväksi, mutta kun käsi ja kukat heilui... En vieläkään osaa ottaa montaa kuvaa. Filmiaika vielä muistissa. Pitää muka säästää.
Viimeksi muokannut Postimies, 8.5.2016 klo 14.06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: markku55 ja 8 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä