Avatar
Juke.K
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 14435
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

7 years ago

Teki mieli tohon "jpg, ei kiitos enään" ketjuun laittaa tämä kyssäri mutta ehkä viisainta alottaa uusi aihe.

Oikeilla kameroilla varmaan voi kuvata suoraan jpg muodossa hyviä kuvia. Sony kameralla on syytä kuvata RAW kuvana joita sitten sonyn omalla ohjelmalla saa siitä tehtyä kelvollisen kuvan. Kohinaa pystyy aika hyvin poistamaan juuri tällä ohjelmalla ja näin saada kuvista, kuin ne olis otettu oikealla kameralla. No ei tietenkään ole kelvollista verrata kahden tuhannen runkon maksavaan Nikoniin tai Canoniin. Onhan ne parempia tietty.

Sony taitaa olla ainut jonka ohjelmalla saa kohinaa järkevästi poistettua. Millä muiden kameroiden ottamista kuvista saa kohinaa pois? Kuinka photarilla saa kohinaa pois koko kuvasta yleisesti?
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10643
Paikkakunta: Tampere

7 years ago

Kohina ei onneksi ole kovin kamerariippuvainen asia. Perinteisesti se onkin poistettu kuvankäsittelyohjelmassa käyttäen jotain erikseen ostettavaa "plugin"-apuohjelmaa, esim. Neat Image tai Noise Ninja. Nykyään on Photoshopissa kuulemma oma kohtuullisen toimiva kohinanpoistotoiminto. Myös Paint Shop Pro:ssa on sellainen ollut jo muutaman vuoden. Eli: hyvin helposti.

RAW-kuvauksen yleistyessä kohinanpoisto on siirtynyt RAW:n kehitysvaiheeseen ja poistetaan siis samalla kun RAW-tiedostosta luodaan kuvatiedosto. Tässäkin on usein kyseessä kamerasta riippumaton kolmannen osapuolen ohjelma, kuten Lightroom.

Eli ostipa melkein minkä tahansa fiksun kuvankäsittelyohjelman tai "työnkulkuohjelmiston", sen vakiovarusteena tulee hyvät kohinanpoisto-ominaisuudet, ja elleivät ne riitä, erillisen lisäohjelman saa kaupasta viidelläkympillä.
Matti Vuori
 
Avatar
Juke.K
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 14435
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

7 years ago

Niin no, mulla on ensiviikolla yksi kuvaus jossa en käytä omaa kameraa. Mietin vaan etukäteen millä saan mahdollista kohinaa vähennettyä jälkikäteen.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä