joesta
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 143
Paikkakunta: tammpere

12 years ago

Häviääkö CF-kortilta, SanDisk, kuvat kun virta loppuu kesken kuvauksen?
Näin pääsi käymään tänään kesken kuvauksen, kamera Canon Ixus.
Kameran näytössä on teksti: Häiriö kuvakortissa? Kun kysyy kameralta edel-
listä kuvaa tai näytä kuvia ilmoittaa "ei kuvi saatavissa" eiku taisi olla "ei kuvia" ? Hävisikö kuvat pittiavaruuteen???
 
Loitto
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 964
Paikkakunta: Raisio

12 years ago

Ei sen pitäisi hävittää mitään, mutta jos virta loppuu kesken kirjoituksen, niin kortin indeksi voi jäädä epämääräiseen tilaan. Näitä palautusohjelmia on, jotka osaa lukea sekaisin olevaa korttia aika hyvin. Älä yritä väkisin lukea äläkä ainakaan kirjoittaa kortille. Se korjaamaton virhe tulee yleensä palautusyrityksessä vasta.

Olikos jollain linkkiä hyvään palautusohjelmaan? Mulla ei hakematta löydy.
On meillä valmis vastaus tähän huoleen - Voit työntää pääsi sian peräsuoleen
- Siriuksen Kyberneettisen Kauppakomppanian valitusosaston robottien kuoro
 
Wolfie
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 895
Paikkakunta: Turku
Viesti:

12 years ago

www.download.com:sta tai www.tucows.com:stä löytynee jos jonkinlaista ohjelmaa hakusanoilla "partition repair" tai "partition recovery" - kunhan osaavat korjata FAT-osioita. Lisäksi kortti pitää saada liitettyä tietokoneeseen niin että kone näkee sen kovalevynä.

Partition Magic tekee luultavasti myös saman, mutta se on jo vähän kalliimpi softa.
 
joesta
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 143
Paikkakunta: tammpere

12 years ago

Kiitoksia tiedoista Loitto ja wolfie! Yritetään selvittää mitä kortin kanssa saa-
daan aikaiseksi, kerron myöhemmin miten hommelissa on käynyt. Niin sen
vuoksi myöhemmin kerron kun ko. tapaus ei ollut oma kamera vaan sukulaisen jolle välitän tiedot.
 
SamuliK
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1

12 years ago

Itellä tuli samanlainen ongelma, eli CF-korttivirhe tjsp. Tosin se tuli yllättäen, eikä esim. virran katkettua. Kun virhe oli pari kertaa ilmaantunut, vein kortin liikkeeseen ja ne vaihtoivat sen uuteen kun olivat tutkineet sitä pari päivää.
 
Teemu Laine
Moderaattori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7986
Paikkakunta: Turku
Viesti:

12 years ago

Kannattaa palauttaa noi kuvat tuolta kortilta noilla softilla mitä edellä mainittiin ja testata jos se oireilee tuon jälkeen jollain tavalla. Itsellä laukesi muutama kuukausi sitten yksi 512MB:n kortti, aluksi kuvat korruptoituivat satunnaisesti ja lopulta edes formatointi ei auttanut ja korttia ei voinut käyttää muistikortinlukijassa tai kamerassa. Takuuvaihtoon meni, nyt on uusi samanlainen tilalla ja toimii hienosti.
 
joesta
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 143
Paikkakunta: tammpere

12 years ago

Välitietoo!!!
Kamerahan on Canon, sieltä kysytty mitä tehdä, kertoivat juuri nuo perusjutut. Sammuttelut, kortin poisotot, paristojen poisotot jne. Sitten jos ei auta liikkeeseen kortti josta oli ostettu, viety sinne olivat ihmetelleet. Koettavat selvittää mitä vikaa vaivaa on. Ilmoittavat liikkeestä onnistuiko vai ei! Kamera toimii toisella kortilla aivan ok.
Saa nähdä kuinka käy, eli perästä kuuluu miten homma onnistuu tai ei!
 
joesta
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 143
Paikkakunta: tammpere

12 years ago

Kortin kävi niin, että oli tiltannut totaalisesti ittensä kiinni ei toiminut mitenkään. Asiaa yrittivät sevittää mutta ei, ei toiminut millään lailla elikä oli jotain perusmokaa ilmeisesti ollut kortissa alusat asti. Vika ilmeni sitten kun tuli tämä häikki, että virta loppui. Kukaan ei osannut sanoa mikä sen aiheutti, ei Canonilla eikä liikkeessä! Lopputulos oli uusi kortti tilalle ja hautajaiskuvat hävisivät kortin mukana, kuvaajia oli paljon hautajaisissa jolloilta kuvia löytyi onneksi paljon. MUTTA jos ei olisi ollut kuin tämä yksi kuvaaja niin sinne olisivat hävinneet kuvat muistojen joukkoihin!
Opiksi, pitää olla mukana vara-akut ja kortti jos tulee jotain häikkää kesken kuvausta, on edes yrittänyt varautua ongelmiin!
 
Larsson
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 342

12 years ago

Kingstonin 2 gigainen kortti. Olin kuvaillut parisataa kuvaa ja sitten erään kuvausreissun päätteeksi olikin kortti epäkunnossa. Sitä ihmeteltiin ja virhekoodeja syynäiltiin eikä syytä löytynyt. Sain uuden takuusta. Pari päivää olin asiaa vielä pähkäillyt niin tuli mieleen että olisikohan se jotenkin oma syyni... Aivan, olin tyrkännyt kameran kaapelin telkkarin audio out -liitäntään. Kortti pelasi vielä pari päivää ennen kuin kuoli. Oli nimittäin pimeää siellä telsan takana ja johonkin keltaiseen sen lykkäsin ennen kuin löysin oikean plugin. Kamera näyttää vielä onneksi toimivan ja onhan siinä takuu voimassa.

Ei tämä tähän lopu: toinen kortti, tällä kertaa kingstonin 1 gigainen. Syytä en kyllä niskoilleni ota, kyllä sen joku muu oli ryssinyt. Korttia oli väännetty kameraan laittaessa, tai ehkä kotelosta poisotettaessa, kuka tietää. Ei tullut pokkarista enää ulos, vaikka muuten toimi. Vein huoltoon, jossa purkivat kameran että saivat kortin ulos. Kortin sivussa olevassa lovessa oli palkeenkieli, joka esti kortin ulosottamisen. Sanoivat että ei saa enää laittaa kameraan. Liimasin epoksilla kuntoon ja kortti toimii loistavasti, ainakin tähän asti. Tapaus oli ilmeisesti niin mutkikas että unohtivat laskuttaa siellä huollossa. Hyvä niin, ei ole ilmaista kameran korjaus.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä