Ego
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 76

3 years ago

Aivan hyvän tahtoisesti tappelivat. Mutta kumpi, Sony A6000+16-70/4 vai Fujifilm X-T1+18-55/2,8-4. Kamera tulisi tavalliselle tavan tallaajalle. Hinnat näillä on samat.
 
Avatar
Jukkis71
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 17563

3 years ago

Ego kirjoitti:
Aivan hyvän tahtoisesti tappelivat. Mutta kumpi, Sony A6000+16-70/4 vai Fujifilm X-T1+18-55/2,8-4. Kamera tulisi tavalliselle tavan tallaajalle. Hinnat näillä on samat.
Ostaisin fujin, mutta samalla sijoittaisin captureone pro:hon, ellei adobe ole parantanut koodaustaan fujin raffeille.
Perustelu?
Oma kokemus fujin x100s kamerasta ja siitä, mihin tuo x-trans kenno pystyy.
Fuji tekee myös erittäin valmiita jpegejä, jos täytyy ottaa paljon kuvia eikä jaksa joka tiedostoa alkaa käsittelemään.
Ja onhan fuji huomattavasti seksikkäämmän näköinen.
Sonyn yksi ongelma on linssivalokoima ja tuo fujin 'kittilinssi' on erinomaisen hyvä.
Ja mielestäni on etu, että fujissa on vain 16 milj pikseliä kun sonyssa 24 miljoonaa.
T Jukka
Real photographs are born wet
 
Kasimir
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9067

3 years ago

En tuosta Sonysta tiedä mïtään, mutta Fuji on itsellä. Kittilinssi on laadukas. ACR on päivittynyt ja siellä löytyy myös Fujin asetukset, ne eri "filmit".

Kapa
 
Avatar
JLN
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 4182
Paikkakunta: Porvoo

3 years ago

Joo, enpä ole seuraillut viime aikoina, mutta suhteellisen edulliselta vaikutti tuo Sony ("NEX") ja mitä tulee obiskoihin, niin Sonyy saa edullisia ja hyviä Sigman laseja, toisin kuin Fujiin... :-/
 
anttia
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 316
Viesti:

3 years ago

Pähkäilin tuossa viimevuoden puolella saman ongelman kanssa, tosin mallit oli silloin eri. Päädyin itse Fujiin, aika tiukka pähkäily siinä kyllä oli.

Sony vaikuttaisi olevan uusi Canon, eli se firma jolle kaikki firmat koittaa tehdä ensimmäisenä objektiivinsä ja lisälaitteesna. Käytettyjen markkinatkin tulevat olemaan vilkkaammat. Sonyn tyyli on nykyaikaisempi, kaikenlaisia uutuuksia ja kovempia specsejä lienee odotettavissa tälläpuolella enemmän. Jos diggaa vempaimista, niin sonyltä tulee uusimpia vempaimia hengästyttävää tahtia, ja aina entistä nopeampia, pienempiä ja mitä nyt millooinkin pitää olla.

Fujilla on vähän erilainen strategia, se lähtee enemmän perusasoista. Hyvä kuvanlaatu, klassinen tyyli ja ergonomia. Firmalla on pitkät perinteet alalla ja vaikuttavat kuuntelevan kentän toiveita keskimääräistä enemmän. Erikoisuutena on firmwarepäivitykset vanhoihinkin malleihin. Vempaimia tulee vähemmän, mutta niissä on monesti joku juttu tehty ratkaisevasti erilailla kuin kilpailijoilla (hybridietsimet, x-trans kenno jne.)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä