Kuumia juoruja!

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
Avatar
niffe
Viestit: 11173
Liittynyt: 6 years ago
Paikkakunta: HELSINKI

Vs: Kuumia juoruja!

Viesti Kirjoittaja niffe » 3 years ago

pvalila kirjoitti: Pekka ennustaa, että tulevaisuudessa valokuva ja video lähenevät, integroituvat ja kasvavat rajatta yhteen. Tulevaisuudessa Hesarin paperiversio lienee jokseenkin sellainen kuin se nykyisinkin on mutta nettiversion kuvat muuttuvat valokuva-videoklippi -hybrideiksi.

Nykyisin on luonnollista, että kamera valokuvan ottamisen yhteydessä tallentaa myös exif-datan. Tulevaisuudessa kamerat ehkä tallentavat oletusarvoisesti videoklipin, jossa näkyy tilanne kymmenen sekuntia ennen ja jälkeen valokuvan ottamisen: sähköisen lehden lukija näkee paitsi juuri sen kriittisen hetken, kun pallo ohittaa maaliviivan, myös muutamat sekunnit ennen ja jälkeen tuota hetkeä.

Ennustan vielä vähän lisää: Canikon ei halua luopua optisesta etsimestä ja siksi Canikonin kameroissa nämä mediatalojen vaatimat ennen-jälkeen klipit otetaan salamavalon oloisella videolisälaitteella: näin valokuvaaja on myös vapaa käyttämään sellaista rajausta, joka on videolle liian tiukka mutta valokuvalle luonteva.
Pekka says: :)  No joo, nuo sinun ennustuksesi ovat osin ihan tätä päivää ja muutenkin teknisesti mahdollisia. Kun kuvaat jatkuvaa 4K-kuvavirtaa, voit poimia ja rajailla kuvista stillejä melko vapaamuotoisesti eli saat kummatkin. Niffe ennustaa, että still-kuvien osuus supistunee luultavasti lähinnä linkkien kuvituskuviksi ja mediasisällöt muuttuvat videoiksi ja animaatioiksi seuraavassa vaiheessa. Perinteisesti videomarkkinoilla toimineet isot nimet ovat jo vähentäneet still-kuvauksen painoarvoa mallistoissaan (tarkoitan tässä yhteydessä Panasonicia, Sonya ja Canonia) ja kehittäneet systemaattisesti runkojen video-ominaisuuksia. Vähän niin kuin nyt on käynytkin parin viimeisen vuoden ajan ;)

Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Viestit: 17909
Liittynyt: 10 years ago
Paikkakunta: Karjaa

Vs: Kuumia juoruja!

Viesti Kirjoittaja Mirrored » 3 years ago

This spectacular result expands to new horizons in digital camera development, and makes it possible to imagine new uses for shooting equipment: in the near future, for example, a photographer can shoot and save high-resolution video, then select high-quality stills directly from the sequence. This will make it impossible to miss the decisive moments in sports and action photography — a real plus!

http://trc.emv2.com/HM?a=ENX7CrJwKcU68S ... _HxHAdaVEg

Että pian tulevaisuudessa se onnistuu.
mirrored kirjoitti: mieleen tuli vaan se vanha ajatus, että milloin videot ovat siinä laadussa että sieltä voi poimia isoja stillejäkin.  Sehän olisi ratkaisevan hetken kuvaamisen loppu... ei vaan siis uusi alku!
Viimeksi muokannut Mirrored, 8.3.2014 klo 8.35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tamron SP85mm, IMO paras muotokuvaobjektiivi
Nikkor AF-S 35mm G
Leica M - Sony E laatusovite, merkki Metabones

tuomask1
Viestit: 75
Liittynyt: 5 years ago

Vs: Kuumia juoruja!

Viesti Kirjoittaja tuomask1 » 3 years ago

mirrored kirjoitti: This spectacular result expands to new horizons in digital camera development, and makes it possible to imagine new uses for shooting equipment: in the near future, for example, a photographer can shoot and save high-resolution video, then select high-quality stills directly from the sequence. This will make it impossible to miss the decisive moments in sports and action photography — a real plus!

http://trc.emv2.com/HM?a=ENX7CrJwKcU68S ... _HxHAdaVEg

Että pian tulevaisuudessa se onnistuu.
Sopiva tiedostokoko tuolla 6K-parhaalla laadulla.  "Everyone of course would want to have completely uncompressed footage all the time, but that’s just somewhat impractical seeing as Mark said in his post over at Reduser that even these files (per frame) were coming in at 109MB a piece, which, if you are doing the math and know about file sizes, amounts to 2.6 GB per second if shooting 24fps (normal cinema mode)! Now, imagine shooting at 100fps (slow motion)! That’s nearly 11GB per second!"

Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Viestit: 17909
Liittynyt: 10 years ago
Paikkakunta: Karjaa

Vs: Kuumia juoruja!

Viesti Kirjoittaja Mirrored » 3 years ago

tuomask1 kirjoitti: Now, imagine shooting at 100fps (slow motion)! That’s nearly 11GB per second!"
Isoimmalle kortilleni saisin yli sekunnin!  A real plus!
pvalila kirjoitti: Tulevaisuudessa kamerat ehkä tallentavat oletusarvoisesti videoklipin, jossa näkyy tilanne kymmenen sekuntia ennen ja jälkeen valokuvan ottamisen:

Jos kamera kuvaisi tallentaen koko ajan pyyhkien vanhaa pois uuden tieltä ja laukaisinta painettaessa se sitten vasta jättäisi muistiin.  Perinteistä valokuvaa ajatellen jo sekunninkin pätkä on pitkä kun sadasta kuvasta saisi/joutuisi valitsemaan.  Tekstissä mainitaan urheilu- ja toimintakuvaus - itse ajattelen muotokuvaustakin ja kuinka ihmisen ilmeet vaihtelevat sekunnin sadasosissa jatkuvasti.  Kaikki talteen kerralla. Huimaa.


(Niin muuten tuo RED uutuus:
19-Mpix, 30.7 x 15.8mm Bayer pattern 16-bit CMOS sensor
body  at $29,000,  with side RedMag SSD and lens mount starts at $31,200)
Viimeksi muokannut Mirrored, 8.3.2014 klo 9.17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tamron SP85mm, IMO paras muotokuvaobjektiivi
Nikkor AF-S 35mm G
Leica M - Sony E laatusovite, merkki Metabones

Avatar
niffe
Viestit: 11173
Liittynyt: 6 years ago
Paikkakunta: HELSINKI

Vs: Kuumia juoruja!

Viesti Kirjoittaja niffe » 3 years ago

Jep, tuossa Redin Epicissä alkaa olla ainoana vaihtoehtona rakennella jotain ssd-klustereita sarjaan, että pääsisi edes oikealle seinälle tallennusnopeudessa... huh :)

Vastaa viestiin