mep-
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 2
Paikkakunta: Äänekoski

8 years ago

Minulla on esiintynyt Olympuksen järkkärin kanssa sellaista, että kun otan kuvaa, niin etsin menee pimeäksi ja kuuluu suljiääni, mutta kuvan otto stoppaa siihen. Suljin ei aukea, eikä kamera ota siis kuvaa. Kun sitten sammutan kameran ja laitan uudestaan päälle niin kuvaa ei löydy ja asetuksetkin ovat palautuneet vanhemmiksi, kuin mitä ne olivat ottaessani tuota epäonnistunutta kuvaa. Mistä on kyse? Kamera kyllä näytti akun olevan lopussa, mutta ei se tietääkseni noin lopussa ollut, kun se kuitenkin käynnistyy uudelleen?

Valaiskaa tyhmää(:
 
Avatar
seppo
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1739
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

8 years ago

Todennäköisesti ääni, minkä kuvittelet kuuluvan sulkimen avautumisesta ei lähde siitä, vaan on se ääni mikä lähtee peilistä kun se nousee ylös. Se pimentää etsimen. Jos akku on kuitenkin niin lopussa, että tuon homman suoritettuaan joku menee jumiin kamerassa ja tilanne selkiää vain sammuttamalla se ja käynnistämällä uudestaan. Jos tuo peilin nosto vie enemmän virtaa kuin kameran uudestaan käynnistäminen niin miksei lähtisi uudestaan käyntiin. Lataa akku täyteen ja jos toimii sen jälkeen ongelmitta niin kyseessä lienee liian alhainen akkujännite mikä aiheuttaa ongelmia.
Akkukin voi mennä rikki eikä anna täyttä jännitettä kun tulee vähän kuormitusta. Sietääkö katsella menua kehnolla akulla ja mitä akkumittari tuossa kohtaa sanoo? Katoaako tolppia näytöstä?

Jos kuulostaa käsittämättömältä niin voi johtua siitä, että en tunne kyseistä enkä oikeastaan mitään Olympuksen dslr mallia niin hyvin, että osaisin antaa täsmällisiä neuvoja.
--
Irc - oh5ktw
 
mep-
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 2
Paikkakunta: Äänekoski

8 years ago

Kokeilin eri akulla ja sen jälkeen pelas. Toivottavasti ei tule mitään ongelmia sen kanssa tämän jälkeen. Kiitos vastauksesta!
 
Avatar
seppo
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1739
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

8 years ago

Ole hyvä vaan :)
--
Irc - oh5ktw
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10662
Paikkakunta: Tampere

8 years ago

mep- kirjoitti:
Kokeilin eri akulla ja sen jälkeen pelas. Toivottavasti ei tule mitään ongelmia sen kanssa tämän jälkeen.
Sehän on ihan itsestäsi kiinni. Jos kamera kertoo, että "akku on lopussa", sitä kannattaa uskoa ja vaihtaa akku heti.

Jotkut kamerat hoitavat tällaiset tilanteet hienosti, joillakin taas tulee häiröitä; jotkut onnistuvat jopa joskus unohtamaan asetuksensa, jos akun päästää ihan kuoliotilaan.

Uudet kamerat ja uudet akut voivat olla ongelmalle herkempiä, koska akku ei ole vielä parhaimmillaan tai kamera ei vielä tunne älykkään akun kykyjä. Toisen valmistajan tarvikeakut taas voivat olla kovin alttiita tällaisille ongelmille, koska kameran valmistaja ei ole osannut varautua niiden erilaiseen toimintaan.
Matti Vuori
 
Marita.T
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 6
Paikkakunta: Tampere

8 years ago

Mulla teki Canon 40D järkkäri samaa jonkin aikaa ja sitten suljin jäi kokonaan kiinni ja sanoi sopimuksensa lopullisesti irti. Suljin takkuili noin pari kuukautta ennenkuin pimahti lopullisesti.
Kamera oli noi  pari vuotta vanha mutta sain korjauksen takuuseen koska 40D mallissa kuulemma on ollut ongelmia sulkimen kanssa.
Nyt kamera on korjattu, mutta suljin ei vieläkään mielestäni pelaa ihan täydellisesti. Varsinkin sarjakuvauksella suljin takkuilee edelleen ja kuvista tulee sitten myös sen näköisiä.
Akun loppuminen ei mun mielestäni mitenkään liity sulkimen käyttäytymiseen. Kun akku loppuu siitä tulee huomautus kameraan ja senkin jälkeen sillä voi ottaa vielä hyviä kuvia kunnes akku sammahtaa kokonaan.
Ainakaan Canonissa ei suljin käyttäydy mitenkään omituisesti vaikka virtaa olis vähän, kamera sitten vaan sammuu kun akku loppuu kokonaan.
-Marita.T-
 
hsm
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 845
Paikkakunta: Helsinki

8 years ago

En minäkään usko, että tässä olisi kysymys akun varaustilasta. Jännitteen laskiessa riittävän alas kamera sulkee itsensä.
Minulla oli Ds, joka silloin tällöin meni juntturaan ja alkoi toimia virta pois/takaisin -menetelmällä.
Laukaisinta painettaessa kuului hento klik, etsin pimeni ja siihen loppuin toiminta. Peili nousi, mutta suljin ei toiminut. Syy ei varsinaisesti selvinnyt, mutta hakuammuntana tehty akkukotelon pohjan vaihto korjasi tilanteen.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Mirrored ja 7 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä