Hirppis
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 283
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

12 years ago

[quote=""pink.bear""]Kirkastus on tuttu mulle, silti häiritsee pahasti rakeisuus.

Ensin sanottiin suurinta mahdollista aukkoa ja nyt taas pikkasen pienempää.
Mitä voin tehdä valotuksen suhteen?[/quote]

Sopivan aukon sopivalle syvyysterävyydelle voit selvittää jo aikaisemmin kertomallani jogurttipurkki tavalla. Jos on liian iso aukko rotan viikse on terävät mutta korvat on jo epäterävät.
 
pink.bear
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 108
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

12 years ago

Kohinan syy selvisi. Käytin usein liian suurta ISO-arvoa.

Dc.netistä löysin triidin jossa puhuttiin G-sarjan kohinasta. ELi suositeltiin pysymään arvoissa: 50/100. Itse käytin 400.

Kävin kirjastossa ja löysin kyseisen kirjan. Niitä oli vanhempi ja uudempi. Sitten kasa muita opuksia. Hirveän hyviä vinkkejä sain ulkokuvaukseen.

Ajattelin myös käyttää langatonta "kaukosäädintä". Jottei kamera heilahda.
Canon EOS 400D
Canon Powershot G6
EF-S 18-55 Kit
50mm 1.8
 
Avatar
e-0r
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 987
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

12 years ago

Niinpä. ISO400:lla tulee melko lailla minkä tahansa pokkarin kuvista rakeisia, oli kahdensadan tai kuudensadan euron pokkari.

Tuossa G6:ssa pitäis varmasti olla myös se että voi painaa napin pohjaan ja kamera ottaa kuvan vasta kahden sekunnin päästä. Sillä tavoin ei tarvitse investoida kaukosäätimeen (jos sellaista ei tullut mukana), mutta toisaalta ei saa kovin nopeasti sitä kuvaa, eli jos vaikka rottia kuvailee niin saattavat ehtiä siirtyilemään jo.
 
pink.bear
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 108
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

12 years ago

HEH, en nyt rottia rupea kuvaamaan kaukosäätimen avulla. :D

Nyt iltasella, kameran akun ladatua, menenkin ulos koirani kanssa kuvailemaan. Toivotaan että tällä kertaa sujuisi paremmin.
Canon EOS 400D
Canon Powershot G6
EF-S 18-55 Kit
50mm 1.8
 
Timo
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 251
Viesti:

12 years ago

Kuvat näytti lähinnä minusta ihan siltä että (jos af ollu päällä) rotat liian läheltä kuvattuja ilman mahd macro modea ja ehkä liian pitkällä ajallakin kun näyttävät tärähtäneiltä, aukkokin niin iso että tarkkaa aluetta ei löydy mistään.
Mitä tulee taas siihen mustaan koira kuvaan, jos sekin on otettu af:llä niin en ihmettele yhtään ettei ole tarkka, minun entisistä digipokkareista ei kyllä yksikään osannut sisällä tarkentua meidän mustiin koiriin.
Testikuvat kyllä olisi syytä ottaa jalustan kanssa ja eliminoida kaikki tähädykset ja ym rottien liikkeet pois juurikin kuvaamalla jotain purkkeja ja jos silloin ei tarkennus ole kohdallaan niin sitten on jossain vikaa, olettaen että kamera kuvaa ottaessa kertoo että tarkennus ok.

Muuten, kirjoitit että AF:llä maisemat on parempi kuvata kuin manuaalilla, minä rohkenisin olla eri mieltä, manuaalina maisemat ja tarkennus johonkin tiettyyn dof-laskurilla laskettuun kohtaan pienellä aukolla jotta syväterävyys kattaisi mahdollisen paljon. automaatilla kun tarkennus menee vaikka jonnekkin sataan metriin niin ei se niin hyväksi ole maisemissa...


edit ja niin....
[quote=""pink.bear""]
Nyt iltasella, kameran akun ladatua, menenkin ulos koirani kanssa kuvailemaan. Toivotaan että tällä kertaa sujuisi paremmin.[/quote]
Mikset kokeilisi vaikka päivällä hyvässä valossa varmasti hyvillä suljinajoilla joilloin tärähdykset saa pois ja paikallaan pysyvillä kohteilla?

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä