Avatar
Jukkis71
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 17564

7 years ago

Kävin aamulla täällä Oulun verkkokaupassa paikan päällä ihastelemassa X1.
Kyllä on ainakin päälle päin hienon ja laadukkaan oloinen laite.
TJukka
Real photographs are born wet
 
J.W.The NowHere Man
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 11916

7 years ago

Keni kirjoitti:
c kirjoitti:
Söder kirjoitti:
Leicasta (ja Hasselbladista myös) olen haaveillut n. 25 vuotta, kun näin lukiolaisena National Geographic -lehdessä kameramainoksia. X1 on hintaluokaltaan ihan kohtuullinen neljännesvuosisadan unelmantoteuttaja.

Pimiötä mietin aina silloin tällöin. Skanneri ja filminkehityspurkki kyllä varmaan olisi realistisempi. Vaikka toisaalta kuvien tekemisessä suurennuskoneella on oma viehätyksensä. Ja kyllähän suurennuskoneen alustan voisi pistää pyörille ja tuupata aina tarvittaessa komerosta kylpyhuoneeseen...

Ennen Leican ostoa ostin hienon kirjan: "Photo by Sammy Davis. Jr." (ISBN 978-0-06-114605-3). Tosi hyviä kuvia! Vaimo varoitteli, että kohta ryhdyn yhtä kovaksi kamerakeräilijäksi kuin Sammy Davis - tällainen lista löytyi internettikoneesta: "Contax and 2 Rollieflexes, 2 Nikons, Leica, Hasselblad, Canon, Praktica, Polaroid … and all their lenses."

Nikonin otan ehkä vielä käsiini, ellen äkkiä vaurastu ja pysty ostamaan Leica MP:tä.
Hommaa Bessa R, ne ei liikoja maksa eikä käytössä leikoille häpeä... samat lasit käy sitten leikaan jos sellanen on joskus hommattava.
Fakta: Leicanälkä ei ikävä kyllä lähde Bessalla.
Linssit jotenkin käy, mutta runko on ihan "peltiheikki", mielummin sitten vaikka Zeiss.
JukkaWatanenPhotoblog...tekniikkajutut siellä...
 
c
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 4867

7 years ago

.
Viimeksi muokannut c, 28.3.2016 klo 20.49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
Tapiola2006
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 9840

7 years ago

c kirjoitti:

hyvä runko se on, ja varsinkin toi eka bessa r on todella kevyt runko... mutta jos pitää snobbailla materialla niin kait se on pakko hommata leika ja yrittää sitten sillä saada jotain sosiaalisia pisteitä... voi vaikka fatetuubissa sitten elvistellä :)
Siteeraan itseäni: "(....) Leica X1 on kamera, joka synnyttää monenlaisia tunteita - hyviä ja huonoja.(....)"

Tähän ketjuun on tarkoitus tulla lisää kokemuksia X1:stä. Ketjua ei aloitettu sen takia että voidaan kinata samalla objektiivikiinnityksellä varustettujen runkojen paremmuudesta. Sillä asialla ei ole mitään tekemistä X1:sen kanssa.
 
Söder
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 72

7 years ago

Jos muuten mukavakäyttöisestä kamerasta pitäisi sanoa neljän viikon kokemuksen jälkeen yksi ärsyttävä vika, niin se on näyttö.

Se on tosi herkkä naarmuuntumaan. Heti ensimmäisenä päivänä muutaman hetken kaulassa roikkuessaan kameran näyttö oli naarmuuntunut osuessaan paidannappiin. Neppari tai vetoketju tekisi tosi hurjaa jälkeä ruudun muovissa, kun pyöreäreunainen paidannappikin on raapinut näytön.

Tämä on kai näitä nykyajan laatujuttuja: Kamera on tarkoitettu kaulassa pidettäväksi, mutta ei silti kestä kaulassa pitämistä. Ei vaikka maksaisi puolitoista tonnia.

Onko M8:ssa ja M9:ssä yhtä naarmuuntuvat näytöt? Entä Leica tai Panasonic -pokkareissa?
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9998

7 years ago

Söder kirjoitti:
Onko M8:ssa ja M9:ssä yhtä naarmuuntuvat näytöt? Entä Leica tai Panasonic -pokkareissa?
Kaiken tietävä Suomi-raati jo päättikin, ettei X1 ole Panan tekele, vaan aito saksantuote. Tätä oletusta tukee sekin, ettei Panasonicin näyttö erityisen herkästi naarmuunnu.

Tulee syksy ja Photokina... Miltäköhän näyttää X1:n asema kameramarkkinoilla sen jälkeen kun uutuudet on julkistettu? X1 on kamera, jonka valmistajan olisi pitänyt olla Nikon.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Mirrored, PKivireki ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä