prosecutor
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 274

7 years ago

Osaako joku sanoa minkätasoinen lenovo olisi kelvollinen kuvankäsittelyyn? Onko esim. X100 vaatimaton, entä joku vanhempi esim T60, noita tuntuu olevan käytettynä tarjolla?
 
Avatar
perminna
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 584
Paikkakunta: Oulu

7 years ago

Riippuen mitä ohjelmaa aiot käyttää ja minkä kokoisia kuvia pyöritellä, saattaa joku uudehko malli toimia ihan ok. RAMia olisi hyvä olla riittävästi, uusimmilla (Vista, 7) käyttöjärjestelmillä ja ohjelmilla (LR2/3, Photoshop CS4/CS5) mieluusti 4 Gt. Eikä moniytimisestä prosessoristakaan haittaa ole.

Näytön tarjoama laatu onkin sitten eri asia, yleisesti ottaen läppäreiden näytöt ei sovellu kuvankäsittelyyn, koska niissä käytetty paneelitekniikka ei näytä värejä oikein. Läppärinäyttöjä on melkein mahdotonta kalibroida. Näytön toiminta riippuu myös näytön asennosta (kallistuksesta) ja käyttäjän asennosta. Läppärinäytöissä ja useimmissa kuluttajanäytöissä käytetään TN-paneeleja, joissa näytön ylä- ja alareuna toistaa (näyttää) värit ja sävyt eri tavalla, kun näyttöä katsotaan suoraan edestä. Mitä vinommasta näyttöä katsotaan, sitä voimakkaampi efekti on.

Parempia näyttöpaneelitekniikoita ovat *-IPS ja *VA.
{ kamerahamsteri }
 
Avatar
AnselA
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 9444

7 years ago

Mulla on pari vuotta ollut Lenovon L220, olen ollut varsin tyytyväinen -- samoin Eye1 kalibraattori. Uudempia malleja en tunne.
Vilho setälä: “Näppäilijän tulee tietoisesti varjella sieluansa valokuvauksellisen maailmankatsomuksen taudilta.”

Kellon mukaan nukkuminen on amatöörejä varten.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: dhaimon ja 11 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä