Postimies
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 93

1 year ago

Koetin tuossa korentoja kuvailla. Makrolla en onnistunut hiippailemaan tarpeeksi lähelle ja 300 mm tele ei tarkentunut tarpeeksi lähelle. Olisko loittorenkaan hankita järkevä. Makroon voisi tietty telejatketta ajatella, mutta ovat kalliita. F4 300 mm kyllä pimenee. Mikäs olis sopiva loitto että sen saa noin metriin tarkentumaan ja säilyykö tarkennusautomatiikka.
 
pensseli
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 322
Paikkakunta: Turku

1 year ago

Onko sinulla ko telen käyttöohjetta? Sanooko se mitään loitoista?
Ainakin Canon 300 & 400mm/2.8 manuaali kertoo lyhimmän tarkennusetäisyyden myös 12 ja 25 mm loitoilla. Ainakaan niihin ei suurta muutosta tarkennusetäisyyteen saa.
Manuaali myös suosittelee käsin tarkennusta.
 
Kuvasin
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 17

1 year ago

Ei pelaa, vaatisi älyttömän pitkän loiton, jotta tarkennus lyhentyisi metrin tietämille. Järkevämpää on käyttää telejatketta, jos sopivaa makroputkea ei omista. Kokeiltu on ;)

Mutta lentävien korentojen kuvaamiseen pitkällä putkella on muutaman millin loitosta hyötyä, nimittäin tarkennus ei silloin pääse karkaamaan taustaan ollenkaan.
 
Postimies
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 93

1 year ago

Käyttöohje tietysti lukematta.....  Lentäviä korentoja en ole edes yrittänyt. Koetan seuraavalla kerralla makroa 1.4x jatkeella. Millejä tulisi lisää jos kokeilisi kroppi rungolla. Makrossa ei ole vakajaa. Sigma 150 vakaajalla kiinnostaisi.  Menee äkkiä jalustatouhuksi jos millejä tulee paljon lisää. Käsin tarkentaminen ei oikein kiinnosta.
 
TiRy
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 30

1 year ago

Mites lähilinssi? esim Canonin close-up 500D. Tarkennus pysyy samana, eikä valovoimakaan häviä vrt loitto.
 
Alfonso B
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 50

1 year ago

Ketjua lukematta kokeilin tänään kans kuvata. Tämä oli tänään paikallaan yli tunnin varjossa ja päästi lähelle, siinä olisi ehtinyt käymään kaikki mahdolliset makrovaihtoehdot läpi. Otettu noin metrin päästä käsivaralla fujilla ja OM Zuiko 135/3,5:lla, välissä 14mm loitto. Visuaalisestihan tuotos on aika mitäänsanomaton, mutta liittyy kuitenkin etäisesti aiheeseen.
Liitteet
kor.JPG

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä