DGT
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 108
Paikkakunta: Kajaani

12 years ago

Ixsus hajoaa jo käsiin ja nyt harkinnassa on nyt astetta parempi kamera. Luin tuolta tutoriaalit osoista tuon ohjeen. Jäi vähän epäselväksi onko tämmöinen utelu sallittua vai ei? Haullakin etsin arvioita tästä, mutta kaivoi esille vain ison läjän kuvianne. kameran speksit on luetu ja hyvältä näyttää, mutta käytössä ne "viat" huomataan. Kovasti tuo kehuu http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/fz20.html

Työkaverilla on tämmöinen, mutta eihän se uutta vehjettä osaa moittia. Kertokaa siis millaisia kokemuksia kamerana? Jos jollain on tiedossa jokin muu hyvä kamera seuraavin vaatimuksiin, niin ehdotuksia otetaan luonnollisesti vastaan. Hinta kuitenkin jotain tämän kameran luokkaa.

-Kuvaus nopeus, pitäisi pystyä pysäyttämään liike ilman salamaa. Kuvaan siis noita koiria ja saan aina palutetta että "siinä se töröttää". Pokkari kun ei juuri parempaan pysty. Josko sitä uudella saisi sitten kuvia liikkuvista kohteista.

-Suurin osa kuvista on jonkinlaisia luontokuvia. Joten maastossa liikutaan paljon. Kestävyyttä kait tässä haetaan.

-Optinen zoom, mitä pidemmälle pääsee sitä parempi. Myös telejatketta ja muuta härpäkettä olisi hyvä saada kiinni putkeen.

-Markoilu, pikkuelämää pitää päästä kuvaamaan.

-Yökuvaus, revontulia olen yrittänyt kuvata pitkällä valotuksella. Uudella pitäsi saada vähän enemmän aikaa ja valovoimaa, samalla vähemmän kohinaa
Viimeksi muokannut DGT, 17.8.2005 klo 13.42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE.
Ernst Haas, Comment in workshop, 1985
 
Avatar
tubbu
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 61
Paikkakunta: Vaasa

12 years ago

[quote=""DGT""]Työkaverilla on tämmöinen, mutta eihän se uutta vehjettä osaa moittia. Kertokaa siis millaisia kokemuksia kamerana? Jos jollain on tiedossa jokin muu hyvä kamera seuraavin vaatimuksiin, niin ehdotuksia otetaan luonnollisesti vastaan. Hinta kuitenkin jotain tämän kameran luokkaa. [/quote]
Itselläni on kyseinen kamera ja olen tässä 3:n kuukausen ajan kerinnyt hankkimaan käytännön kokemusta kameran rajotteista. Kamera on mielestäni sopivan kokoinen ja painoinen ja siitä saa hyvän otteen. Kuvanlaatu on mielestäni hyvä, ainakin niin kauan kun en paremmasta tiedä. Vakain on todella toimiva ja sen avulla pystyy käyttämään käsivaralta todella pitkiä valotusaikoja (1/5s)

[quote=""DGT""]
-Kuvaus nopeus, pitäisi pystyä pysäyttämään liike ilman salamaa. Kuvaan siis noita koiria ja saan aina palutetta että "siinä se töröttää". Pokkari kun ei juuri parempaan pysty. Josko sitä uudella saisi sitten kuvia liikkuvista kohteista. [/quote]
Tällaisessa kuvauksessa tulee esiin tämän kameran puutteet. Tarkennus ei ole tarpeeksi nopea tarkentamaan liikkuviin elukoihin. Siis jos niiden etäisyys kameraan muuttuu. En saanut tuossa muutama päivä sitten otettua kuvaa kameraa kohti kävelevästä kissasta. Aina oli tarkennus jääny puol metriä kissan pään taakse. Manuaalitarkennuksella ei pysty tarkentamaan liikkuvaan kohteeseen. Sivukuva juoksevasta koirasta vois jopa onnistuakkin. Jos oikeasti haluat kuvata juoksevaa koiraa, osta järkkäri. Niissä on nopeampi tarkennus ja pienempi laukasu viive.

[quote=""DGT""]
-Suurin osa kuvista on jonkinlaisia luontokuvia. Joten maastossa liikutaan paljon. Kestävyyttä kait tässä haetaan. [/quote]
Kestävyyttä ei ole tullut testattua, mutta kyllähän tuo tukevalta kädessä tuntuu.

[quote=""DGT""]
-Optinen zoom, mitä pidemmälle pääsee sitä parempi. Myös telejatketta ja muuta härpäkettä olisi hyvä saada kiinni putkeen. [/quote]
Telejatkeita löytyy kaupoista, omia kokemuksia ei ole, kun on tuo pisin polttoväli tähän asti riittänyt ihan hyvin ja tuntuu noi lisäkkeet maksavan ihan tuhottomasti.
[quote=""DGT""]
-Markoilu, pikkuelämää pitää päästä kuvaamaan. [/quote]
Käsin tarkentamalla tarkentaa sentin päähän laajakulmalla ja telellä noin 120 senttiin. Kai tuolla jotain hämishäkkejä ja kukkia kuvailee.

[quote=""DGT""]
-Yökuvaus, revontulia olen yrittänyt kuvata pitkällä valotuksella. Uudella pitäsi saada vähän enemmän aikaa ja valovoimaa, samalla vähemmän kohinaa [/quote]
Pimeässä etsin menee hyvin tummaksi ja silloin on hankala tietää, mitä sinne kuvaan on oikeasti tulossa. Ei tämä kamera myöskään ole mitenkään erityisen vähäkohinainen, ei tosin pahimmasta päästäkään. Mielestäni keskivertopokkari sillä saralla.
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

12 years ago

Kuvaan itse Nikon d70. Ja pääsääntöisesti optiikkana on 50mm 1.8 edullinen kiinteän polttovälin optiikka. Melkein kaikki kuvat otettu tällä itsellä. Vastaisi sinun Ixuksen zoomissa polttoväliä 2x noin arviolta. Toisin sanoen jalat on ne zoomina.

Suurin etu on näin lyhyestä telestä on että hallitset kohteen. Voit hakea matalta kuvakulman ja saamaan siihen myös tarpeeksi efektiä. Helpompi rakentaa sopivat taustat kun. Myös hinta ja varsinkin itsellä ei ole ollut varaa ostaa hienoja pitkän matkan telejä. Sekä tärkein asia on että optiikan laatu on erinomaista. Paino on erittäin kevyt.

Huonoja puolia on kuvat alkavat toistamaan helposti itseään. Pellolla juoksevaa setteriä ei suuremmin kuvata joka ajaa jänistä. Hiukan kömpelömpi hakea kuvaus paikat kun joudut itse liikkumaan. Lyhyt hetki kuvata juoksevaa koiraa kun ohi menee. Eli toisin sanoen yksi kuva ja oikealla hetkellä. Sen takia myös omat juoksu kuvat on nin arvokkaita itselle.

Perinteisempi zoomattava optiikka on tai voisi olla se helpompi ratkaisu aloittelevalle kuvaajalle. Makuasioita.

Järjestelmäkameran etuja on hyvä etsin verrattuna pokkariin. Vaikka se voisi olla parempi. Myös nopeus kuvan ottamisen suhteen. Sarjanopeus joitakin miellyttää, itse kuvaan vain hitaasti eli en nappi pohjassa. Varmasti kaikkea muutakin joka tapauksessa se antaa mahdollisuuksia toteuttaa visioita. Mutta se ei ole autuaaseen onneen tietystikään. Kuvia epäonnistuu sillä myös helposti. Pitää huomioida tarkasti minne tarkentaa, se ei anna anteeksi pokkarin tyyliin kuhan sinne päin. Kuvaamisen suhteen pitää oikeasti opiskella kameran säädöt. Hyvänä puolena on se että voit halutessasi irrottaa koiran taustasta ja tehdä sen sumeaksi jolloin kohde erottuu.

Kysymys kuuluu onko tuhannen euron järjestelmäkamera liian kallis? Ainakin Rajalasta saisi tuhannella eurolla Nikon d50 + plus kaksi optiikkaa ja muistikortin. Minusta varsin hyvä paketti. Myös muut merkit kuten Canon, Pentax sekä Minolta on hyviä. Ja tietysti voithan testailla minulta tuota kameraa halutessasi.

http://www.rajalacamera.fi/www/

Tietysti ei järjestelmäkameroissa on hyviä mutta niissä kannattaa kysyä ja katsella myös digicamera.net sivuilta tietoa ja kysyä omistajien mielipidettä. Ymmärtääkseni tuo Panasonicin kamera on ihan pätevä ja tyydyttävä kompromissi kamerana. Hinta on huomattavasti edullisempi. Merkittävä seikka sekin.
 
DGT
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 108
Paikkakunta: Kajaani

12 years ago

Kappas, tämmöinen on firmassa myynnissä. Kokemuksia tästä liikkuvan kohteen kanssa? Onko hinta vielä mielestänne hurja?


M: EOS 300D Digijärjestelmäkamera (kit)

Kyseinen kamera kitti linssillä ja EF 50mm 1.8 linssillä, lankalaukaisin, suomesta ostettu, suomenkieliset manuaalit yms löytyy... kunto virheetön

Koko paketin HP. vain 550e, kuvia otettu 9200kpl

Huutonetissä vastaava paketti menisi helposti väh. 600e:llä mutta laiskana kauppaan nyt eka täällä, niin säästys mahdollisilta postituksilta...


edit muutin aiheen otsikon.
The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE.
Ernst Haas, Comment in workshop, 1985
 
teemupii
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 377
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

12 years ago

Tuossa kunnossa olevasta 300D:sta, 50mm 1.8:sta ja kit-linssistä varsin kohtuullinen hinta. Vuoden vanhan kitin saa neljällä sadalla ja 50mm 1.8:n alle satasella. Järkevämpi hankinta kuin tuo pokkari jos aikoo oikeasti kuvata muuta kuin lomakuvia.
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

12 years ago

Liian kallis. Kamerana hiukan vanhahtava ominaisuuksien puolesta. Kenno tosin hyvä. Optiikka taisi uutena maksaa n.100e. Optiikkana hintansa puolesta hyvä uutena. Suosittelen kyllä että testaat kyseistä kameraa ihan muutenkin ja koetat saaha tuntumaa miltä se vaikuttaa. Järkkärien suhteen kannattaa testata rauhassa runkoa ja miten se sopii näppeihin sekä lähteä sen pohjalta myös miettimään asioita.

Irkissä ainakin oli ammattilaisrunko Nikonin d1 myynissä 600e ja siitä voidaan vetää hiukan viitteitä että hinta pitäisi olla kanonilla huomattavasti halvempi.

Kaikki edellä mainitut asiat on mielipiteitäni.
 
^Nanook^
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1189
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

12 years ago

Verkkokauppa.com:Sta näyttäisi lähtevän tällainen paketti:

Canon EOS 300D - digitaalinen järjestelmäkamera, mukana Sigma DC 18-50mm/3,5-5,6 ja Sigma DC 55-200mm/4-5,6 objektiivit.
Hintaan 882.

Mielestäni tuosta käytetystä vois ehkä hieman tinkiä... Yli 500 en maksais.
http://www.nopsatracingteam.com  |  ava by kostaja
 
Tr-Anssi
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 52
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

12 years ago

Panasonicin fz20:stä on tulossa syyskuussa uusittu versio, eli fz30. Dpreviewin ennakkotestin mukaan aika paljon parannuksia, esim zoom ja tarkennus manuaalisesti 'rinkulalla' ( http://www.dpreview.com/articles/panasonicfz30/ )
Itse hieman katsellut tuota, odottelen kuitenkin että ensimmäiset testit tulee ja näkee että kuinka paljon tuotantomallista löytyy kohinaa. Pitkä tele tuossa houkuttelee, 420mm piisaisi mukavasti luontokuvailuunkin (?).
Pixmaniassa oli hetken ennakkotilauksessa hintaan 611€, nyt ei tosin enää näy. Saa nähdä oliko se hinta sitten jo ihan todellinen hinta.
.:Tr-Anssi:.
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

12 years ago

Kyseinen henkilö päätyi käytettyyn Canon 300d + kitti + 50mm 1.8.
 
vn
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1472
Paikkakunta: Loppi
Viesti:

12 years ago

[quote=""^Nanook^""]

Mielestäni tuosta käytetystä vois ehkä hieman tinkiä... Yli 500 en maksais.[/quote]
500 voisi olla ihan ok hinta. Itse maksoin sen pelkästä uudesta rungosta helmikuussa. Reilut 9000 kuvaa pohjilla jo, hyvin sisäänajettu. ;)

Vesku

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä