Mikä digi?

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
randomm
Viestit: 1073
Liittynyt: 8 years ago
Viesti:

Mikä digi?

Viesti Kirjoittaja randomm » 6 years ago

Noniin, vuosi on menty ilman digiä ja nyt olisi taas (perhesyyt!) aika miettiä jotain digiä taloon. Lähinnä käyttötarkoitus olisi käyttää silloin kun rollikan ja leican poksuttelun tuloksien liemissä uitteluun ei pienten lasten isällä ole aikaa, mutta olisi myös kiva saada kuvattua - myös niitä lapsia.

Jos fyrkkaa olisi niin ostaisin varmaankin M8:in, mutta kun ei ole niin en osta. Harkitsin jo hetken Rolleiflexin myymistä ja rahojen sijoittamista M8-rahastoon, mutta onneksi tulin järkiini. Viime vuosina Canon-digeistä on 40D ja 5D käyty läpi, jälkimmäisestä kovasti tykätenkin, mutta isohan se on ja sen takia jäi usein hyllylle. Olympus E-PL1 oli jonkun aikaa M- ja FD adaptereineen, siitäkin tykkäsin, isoimpina miinuksina oli ulkoinen etsin ja säätörullien puute. Olisi kiva pystyä edes jostakin rullasta suoraan rullaamaan suljinaikaa ja/tai aukkoa - mitenkäs tuo uudemmissa malleissa?

Jonkun aikaa himoitsin myös x100:aa, mutta sen verran arveluttavaa palautetta olen siitä kuullut, että vaakakuppi kallistuu tällä hetkellä ainakin "en osta" suuntaan.

En tartte automaatti-sitä enkä tätä, jos voisin tosiaan valita niin ottaisin sen M8:in vaikka alennuksella ilman a-moodia :) ... tosin kaikki digit taitanee tulla automaatti sen sun tämän kanssa.

Pankkitilin saldoa katsellessa on mieli alkanut kääntymään taas kroppikennoisen Canonin suuntaan. Joku 450D ja Sigman 30/1.4 lasi voisi olla ihan kelpo combo, tosin tiedän että en tule tykkäämään siitä pikkuruisesta etsimestä. Mutta kysymys kuuluukin: jos vihdoinkin kokeilisi Nikonia niin mitä sitten, jos budjetti on about tuon 450D suuruinen rungon osalta?

J.W.The NowHere Man
Viestit: 11617
Liittynyt: 9 years ago

Vs: Mikä digi?

Viesti Kirjoittaja J.W.The NowHere Man » 6 years ago

Osta Sony NEX ja adapterilla leica linssejä siihen, pysyt vielä klubissa, hehe  ( ja laita sukanvarteen kaikki kaljarahat nopeammin kun huomaat, on sulla M8 !)
JukkaWatanenPhotoblog...tekniikkajutut siellä...

randomm
Viestit: 1073
Liittynyt: 8 years ago
Viesti:

Vs: Mikä digi?

Viesti Kirjoittaja randomm » 6 years ago

J.W.The NowHere Man kirjoitti: Osta Sony NEX ja adapterilla leica linssejä siihen, pysyt vielä klubissa, hehe  ( ja laita sukanvarteen kaikki kaljarahat nopeammin kun huomaat, on sulla M8 !)
Enhän mä mun M-kutosta ole mihinkään myymässä. Ostaisin toisen jos olis fyrkkaa ;)

Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 11 years ago

Vs: Mikä digi?

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 6 years ago

Nikonin leirissä D90 saa käytettynä ja uutenakin hyvin sopivasti. Ostajan kannalta hyvä tilanne.

J.HBach
Viestit: 980
Liittynyt: 9 years ago

Vs: Mikä digi?

Viesti Kirjoittaja J.HBach » 6 years ago

Mites Pentaxin k7? löytyy rullia joka lähtöön, ja vielä säänkestävyys. Ja muistaakseni aika kompaktin kokoinenki.

Ja jos vielä pienempää niin Panasonicin LX-5 pokkari, leican optiikkaa ;)

Valovoimaa ja pokkaria: olympus xz-1 (F1.8 - F2.5)

näyttöä kummempia etsimiähän noissa pokkareissa ei oo, mutta itse ainakin alan lämpenemään näytöllekin enemmän, tulee huono olo kun öögaa elektronisista kauheuksista läpi..

Leica X1 + optinen etsin.. namnam

randomm
Viestit: 1073
Liittynyt: 8 years ago
Viesti:

Vs: Mikä digi?

Viesti Kirjoittaja randomm » 6 years ago

J.HBach kirjoitti: Mites Pentaxin k7? löytyy rullia joka lähtöön, ja vielä säänkestävyys. Ja muistaakseni aika kompaktin kokoinenki.
Hmm, joo aika hyvä idea. Olin eilen suu auki kun näin Nikonin kaverilla slingissä roikkumassa kaatosateessa kun juoksin himaan... kun itse en koskaan mitään sääsuojattua ole omistanut, enkä tiennyt että se oikeasti tarkoittaa että kaatosateessa voi kameraa uittaa.

CaCa
Viestit: 6
Liittynyt: 7 years ago

Vs: Mikä digi?

Viesti Kirjoittaja CaCa » 6 years ago

Minä suosittelen tuota NEXiä koska siihen saa eri adaptereilla ( eBay alk 20 €) kiinni melkein "mitä tahansa". Minä otin vanhan  OM Zuikoni uusiokäyttöön enkä ole katunut hetkeäkään. NEX 5 myy Rajala tällä hetkellä 399 €:lla (16 :llä  tai 18 -55 :llä).

Vastaa viestiin