miksei järkkäri videokuvaa?

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
Quiquern
Viestit: 20251
Liittynyt: 12 years ago
Viesti:

Vs: miksei järkkäri videokuvaa?

Viesti Kirjoittaja Quiquern » 9 years ago

Usagi kirjoitti:
toninikkanen kirjoitti: Huvittavaa on ollut retrospektiivissä lukea tätä ketjua, ensin jätkät selittää miten videokuvausta ei järkkäriin VOI tehdä tai vaikka vois niin se olisi ainakin ihan paska eikä sille olis mitään käyttöä. Jotkut jatkoivat yrittämistään vielä vähän sen jälkeenkin kun D90 julkistettiin.. :)

....

Sen sijaan kun kyseessä on kuitenkin enimmäkseen softaominaisuus, ei sen olemassaolo heikennä still-kuvausta mitenkään. Sinänsä on hölmöä närkästyä ominaisuuksista joita ei aio itse käyttää, kun ei niistä haittaakaan ole.
Mutta katsos, jos kyse onkin siitä imago-kuvasta jonka kameran käyttäjä välittää muihin. Nyt järjestelmäkameralla kuvaavat ovat vielä uskotelleet näyttävänsä professionaaleilta ja siten tavallista räpsijää paremmilta kuvaajilta, ovathan he tietoisesti valinneet kalliin ja vaikean vaihtoehdon, josta lisäksi puuttuu jokaisen tarvitsemia ominaisuuksia, kuten videokuvaus.

Nyt kun sellainen tulee tarjolle niin törmätään muutosvastarintaan. Ja mikäs sen muutosvastarinnan takana aina on? Pelko oman jonkun menettämisestä.
Ei järjestelmäkameralla kädet ojossa videokuvaavalla ole mitään pelkoa menettää proovaikutelmaansa, varsinkin kun homma on tosiaan helppoa.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"

toninikkanen
Viestit: 1640
Liittynyt: 11 years ago

Vs: miksei järkkäri videokuvaa?

Viesti Kirjoittaja toninikkanen » 9 years ago


oiva_h
Viestit: 25
Liittynyt: 10 years ago

Vs: miksei järkkäri videokuvaa?

Viesti Kirjoittaja oiva_h » 9 years ago

Sivuaa enää aihetta, mutta yksi lisäominaisuus olisi (D90:een =) toivomuslistalla: intervallikuvaus. Vai löytyykö sitä ylipäätään järkkäreistä?

Harald
Viestit: 2483
Liittynyt: 11 years ago

Vs: miksei järkkäri videokuvaa?

Viesti Kirjoittaja Harald » 9 years ago

En muista tiedä, mutta ainakin Pentaxin K20D:stä löytyy ajastettu kuvaus.

En jaksa lukea koko ketjua tuosta videojutusta, mutta en todellakaan kaipaa moista järkkäriin.

Video ilmaisuna on niin toiselta planeetalta, että se videokuvaus olisi meikäläiselle liikkuvan kuvan ilmaisun kannalta ihan vastaavaa kuin mitä keskivertokansalaisen pokkariräpsiminen lomalla on valokuvauksen kannalta.

En kuitenkaan sitä "lomavideonäppäilyyn" käyttäisi, joten ominaisuus on täysin turha näin kalliissa vehkeessä joka nyt yleensä on tarkoitettu hieman enemmän ilmaisusta ja sisällöstä kiinnostuneiden käyttöön.

Ja ne jotka videota vakavassa mielessä kuvaavat ja ilmaisun osaavat, ostavat kuitenkin siihen paremmin sopivan välineen koska järkkärissä ei kuitenkaan ole niitä ominaisuuksia mitä hommaan käsittääkseni oikeasti tarvitaan. Ja toivon että niitä ei siihen ryhdytä rakentamaankaan, koska sitten se ei enää sovi yhtä hyvin tähän still työhön, josta minä taas olen kiinnostunut. Se on paree että kuhunkin hommaan on omat oikeanlaisensa työkalut.

Harald
Viestit: 2483
Liittynyt: 11 years ago

Vs: miksei järkkäri videokuvaa?

Viesti Kirjoittaja Harald » 9 years ago

SakkeM kirjoitti:
Harald kirjoitti:
Kasvojen tunnistus 60-luvulla? heh heh hee, tiedätkö millaisia tietokoneet olivat tuolloin?
Tiedän. Olen niitä kuvailemiasi reikäkortteja puhkonut.... Heh heh hee itsellesi :)
Harald kirjoitti:
Siihen aikaan ei ollut olemassakaan tietokonetta joka olisi mahtunut satelliittiin.
Jos harrastat hiukan luetun ymmärtämisen harjoittelua, niin en puhunut tietokoneiden paikasta mitään.... Ohjelmiston kehittelyn ajankohdasta kyllä.

Hahmontunnistusohjelmia käytettiin jo niiden pudotettujen filmien analysointiin. Ei niistä kasvoja haettu, vaan ohjussiiloja ja ehkä lentokoneita, tankkeja yms sotilaskoneita.  Ohjemiston perusidea on kuitenkin ollut sama.

Harald kirjoitti: kasvojen tunnistuksesta ja lehden lukemisesta satelliiteista on suurin osa pelkkää propagandaa jotta porukka pysyisi kilttinä.  
Tietysti totta. Ehkä ilmaisin hiukan epäselvästi - ei satelliittikuvista tietenkään  kasvoja tunnistella. Isompia hahmoja kyllä, kuten edellä totesin.  Perusteet ovat ohjelmistoissa kuitenkin samaa alkuperää, kuten sitten mainituissa kirjainten tunnistusohjelmissakin.


Kaukomittauksen ongelmat ovat joskus olleet minullekin tuttuja, kiitos kertauksesta ;)  Nuoruuteni yliopistossa opetettiin kurssia nimeltä "Satellite meteorology and remote sensing", sittemmin "Tekokuu- ja tutkameteorologian perusteet".  Pruju kurssille näyttää nykyisin löytyvän verkostakin
http://www.physics.helsinki.fi/courses/ ... kauko1.pdf
joten asiasta kiinnostuneet voivat lukaista, mistä puhutaan.

[/offtopic], sorry.


Edit:  Frank viittasikin yllä jo tuohon hahmontunnistuksen historiaan.


Sakke, en ihan pelkästään mutulla tätä heittänyt. Jos sinä luit siitä yliopistossa yhden kurssin, niin minä tiedän jotain käytännöstä. Se mikä oli tuolloin yliopistoissa pilkettä silmäkulmassa, ei ollut oikeaa toimintaa kentällä. Ihan niin kuin asia on tänäpäivänäkin, paitsi että sykli pilkkeestä oikeisiin kenttäsovelluksiin on nopeutunut melkoisesti sitten 60-luvun.

Avatar
roverman
Viestit: 106
Liittynyt: 9 years ago

Vs: miksei järkkäri videokuvaa?

Viesti Kirjoittaja roverman » 9 years ago

kunnon modausta ei mikään voita

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/15490.cfm

Avatar
J.Vuokko
Viestit: 8146
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Vs: miksei järkkäri videokuvaa?

Viesti Kirjoittaja J.Vuokko » 9 years ago

oiva_h kirjoitti: Sivuaa enää aihetta, mutta yksi lisäominaisuus olisi (D90:een =) toivomuslistalla: intervallikuvaus. Vai löytyykö sitä ylipäätään järkkäreistä?
Enpä tiijä, filmirungoista F90X:ssä tuo on monitoimiperän tuomana ominaisuutena.

Yksi kuvaaja-kaverini on rakentanut jo useamman evo-version omatekoisesta intervalli-laukaisijasta, ottanut mm. todella nättiä kuvaa revontulista, perinteisiä maisema valon vaihtuessa jne...

Oikeastaan sen kuvaaminen on alkanut visuaalisesti lähestyä vähän elokuvaamista tuon intervallin avulla. Saahan noilla kivoja juttuja vaikka kukan avautumisesta, ...

Lisä-marina: sais joskus toteutettua ite ees käsi-intervallina sen että kerran kuussa kävis pystyttämässä kameran samaan paikkaan ja ottais '12 vuodenaikaa' -kuvasarjan.

JPQ
Viestit: 362
Liittynyt: 11 years ago

Vs: miksei järkkäri videokuvaa?

Viesti Kirjoittaja JPQ » 9 years ago

Frank kirjoitti: Niin tai voishan se liveviewillä toimia tai jotenkin, mutta jos uhraa tuhansia digijärkkäriin niin kai sitä voi sit pistää parisataa videokameraankin, jos videota haluaa.
noh sellainen videokamera jossa terävän alueen laajuuden säätö jne onkin sitten kivan hintainen.

Vastaa viestiin