Miksi digikamerat näyttävät filmikameroilta

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
rurikw
Viestit: 29
Liittynyt: 8 years ago

Miksi digikamerat näyttävät filmikameroilta

Viesti Kirjoittaja rurikw » 8 years ago

Miksi digikamerat näyttävät filmikameroilta?
Viimeksi muokannut rurikw, 17.10.2009 klo 14.06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Teemu Laine
Ylläpitäjä
Viestit: 4458
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Vs: Tyhmä kysymys 3

Viesti Kirjoittaja Teemu Laine » 8 years ago

Tyhmä kysymys neljä: Miten estetään turha foorumin spammaaminen?

Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Tyhmä kysymys 3

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 8 years ago

Minusta tämä on oikein hyvä kysymys. Etsin. peilikammio, Etsin (jos prisma) ja kenno muodostavat "taikakuution", joka on optismekaanisista syistä hyvä rakentaa yhteen. Kaikki loppu voi aivan hyvin olla vaikka Mikki Hiiren muotoinen tms. Jos prismaetsin korvataan suosiolla jollakin parin miljoonan kuvapisteen joka suuntaan kääntyilevällä superruudulla, pienenee tuo optiikan + kennon yhdistävän kappaleen koko entisestään.

Olemmekohan me käyttäjät liian konservatiivisia ja tyhmiä kun hyväksymme nykyisten digipokkareiden naurettavan tyhmän ergonomian ?

Quiquern
Viestit: 20251
Liittynyt: 12 years ago
Viesti:

Vs: Tyhmä kysymys 3

Viesti Kirjoittaja Quiquern » 8 years ago

Tapiola2006 kirjoitti: Olemmekohan me käyttäjät liian konservatiivisia ja tyhmiä kun hyväksymme nykyisten digipokkareiden naurettavan tyhmän ergonomian?
Niinpä. Olisi edes matkittu filmikameroita, kun niissä oli onnistumisia mutta kun ei. Pitää ajatella kamera uudestaan, vaika ihmistä ei saadakan muutettua.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"

Avatar
mablo
Viestit: 3582
Liittynyt: 9 years ago
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Tyhmä kysymys 3

Viesti Kirjoittaja mablo » 8 years ago

Mulla oli joskus aikoina ennen Kiinan kivisotia hauska digikamera, joka muistutti L-kirjainta. Olisiko ollut [s]Fuji[/s] eikun Soni se olikin.
Viimeksi muokannut mablo, 17.10.2009 klo 15.17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

rurikw
Viestit: 29
Liittynyt: 8 years ago

Vs: Miksi digikamerat näyttävät filmikameroilta

Viesti Kirjoittaja rurikw » 8 years ago

Kiitos vastauksista. Valvojan vihjeestä muutin otsikon niin että siitä näkee mistä on kyse. Muotoilu kiehtoo ja siksi ihmetyttää. Filmikameran muoto tulee tietysti siitä, että filmin täytyy marssia objektiivin taitse ja sivuille tarvii tilaa rullille. Digissä kun ei ole tuota vaatimusta niin luulisi syntyvän uutta muotoa. Ergonominen ehtohan on että pysyy kädessä ja mahd. vakaana. Sama vaatimus on pyssyllä. Niinpä esim. porakoneet, hiustenkuivaajat ja kuumailmapuhaltimet ovat pyssyn muotoisia. Kameralla tosin tähdätään toisia ihmisiä toisin kuin edellä mainituilla, mikä tietysti tuottaa ongelmia jos näyttää aseelta. Kumminkin luulisi että enemmän olisi vapauduttu kun reunaehdot höllenee. Onhan maailmassa taitavia muotoilijoita.

mvuori
Viestit: 10582
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Tampere

Vs: Miksi digikamerat näyttävät filmikameroilta

Viesti Kirjoittaja mvuori » 8 years ago

Digikameroiden historiassa on kokeiltu monenlaista muotoilua. DigiCamHistory.Com-sivustolta on kiva katsella menneitä malleja http://www.digicamhistory.com/ (kaupallinen historiahan alkoi oikeastaan vasta 1995)

Kuitenkin kokeilut eivät ole jääneet elämään ja koko ajan on menty "klassisempaan" muotoiluun - nyt on retro peräti muotia. Asiaan vaikuttavia näkökulmia:
1) Tuotteiden pitää heti kertoa ulkonäöllään, mitä ne tekevät, jotta ostaja ja käyttäjä osaavat suhtautua niihin oikein. Siksi still-kameran pitää näyttää "still-kameralta", eikä kiikareilta, videokameralta tai kasettinauhurilta
2) Ihmisten ja asioiden osoittelu on psykologisesti herkkää. Tässäkin kameran pitää näyttää kameralta, jotta ihmiset tietävät, mitä se tyyppi oikein tekee - ja kuvaaja tietää muiden tietävän. Jotkut alkuvuosien digit olivat epämääräisiä laatikoita - omituisen näköistä. Kiikarin näköinen kamera on tosi hassu. Ja pyssyllä osoittelu on vaarallista.
3) Valokuvauksessa on ylipäätään usein nostalginen pohjavire, joten muotoilunkin nostalgia sopii siihen hyvin
Matti Vuori

Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Tyhmä kysymys 3

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 8 years ago

Quiquern kirjoitti:Niinpä. Olisi edes matkittu filmikameroita, kun niissä oli onnistumisia mutta kun ei. Pitää ajatella kamera uudestaan, vaika ihmistä ei saadakan muutettua.
Olisipa nyt sitten suunniteltu kunnolla uudelleen kun kerran pitää iso näyttökin kuulemma olla.

Vastaa viestiin