Marginaaliolento
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 147

3 years ago

Kameramaailman vaikuttaisi pirun tylsältä, jos ei olisi Sigman kaltaisia jääräpäisiä oman tiensä kulkijoita. (No Olympuksellakin on persoonallinen ote ja Sonykin tuo uusia tuulia, mutta sitä en vielä laske kamerafirmaksi kun ne voivat lopettaa sen heti kun valikuvaaminen ei enää olekaan megatrendikästä (so. kohta) tai tavoitemarkkinaosuutta ei saavuteta). Mutta nyt kun Sigmalta on tulossa uusi nelivetomalli Quattro, niin mieleeni tuli taas ajatus hankkia repun sivutaskuun pieni DP1 Merrill niitä tilanteita varten, kun tarvitaan laajakulmaa korkealla resoluutiolla.
Mutta sitä vaan ihmettelen, että miksi Sigma oikein valmistaa kameroita? Liiketaloudellista voittoahan tuo iloinen marginaalissa puuhastelu ei voi millään tuottaa? Onko kyseessä firman presidentin intohimo, ovatko ne mukana harrastuspohjalla vai ajattelevatko ne sitä lähinnä markkinointikampanjana niin kuin jonkun autonvalmistajan rallitalli? Rahaa palaa, mutta saadaan näkyvyyttä?
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10679
Paikkakunta: Tampere

3 years ago

Kannattaa muistaa, että aloittamisen ja lopettamisen psykologia on erilainen. Kun Sigma aloitti digikameroissa vallankumouksellisen kennotyypin kanssa, digijärkkärien maailma oli hyvin erilainen kuin nykyään ja siellä varmasti ajateltiin, että nyt voimme vaikka räjäyttää pankin, jos hyvin käy.

Niin ei käynyt, mutta miksi lopettaa, jos homman edut ovat haittoja pienemmät, eikä kenenkään tarvitse menettää kasvojaan lopettamisen vuoksi. Arvailu liikevoitosta on turhaa, kun ei tiedetä numeroista mitään. Kennon rooli on firman kameroissa niin iso, että sen osalta on helppo kuvitella rahaliikennettä, joka on hyvin erilaista kuin vaikka akun tai etsimen osalta.
Matti Vuori
 
Avatar
Tapiola2006
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 9840

3 years ago

Mielenkiintoinen kysmys. Onhan toki siitä tullut plussakin. Alhaisemmilla herkkyyksillä nuo Foveon-pelit ovat osoittautuneet vallan erinomaisiksi, ellei parhaiksi. Eli periaatetasolla jäljillä ollaan mutta herkkyyksien, kohinan yms. kanssa jälkijunassa (vielä).

Toisaalta, onhan Sigmalla monen optiikan voimin osoitettu, että kyllä meillä osataan kun sille päälle satutaan.

Mutta jos käännetään ajatus toisinpäin. Mitäs, jos sieltä putkahtaakin kone, joka osaa tehdä nykyisten Sigmojen ISO 100/200 tasoa esim. ISO 800-1600 haarukassa säilyttäen ne poikkeukselliset ominaisuudet herkkyyden noston tuomin välttämättömin rajoituksin? Tekee hyvää maineelle ja kaupankäynnille.
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 10041

3 years ago

Eihän muutkaan kameranvalmistajat Canonia ja Nikonia lukuunottamatta tee tuotteillaan voittoa. Fuji, Olympus, Samsung, Sony jne. noita silti harrastelevat. Perinteen vuoksi voisi aprikoida Fujin ja Olympuksen tapauksessa, mutta Samsungin ja Sonyn kohdalla tuokaan ei riitä selitykseksi.
 
Avatar
markku55
Paid subscriber
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 11562
Paikkakunta: Hanko

3 years ago

Sigma on perheyritys, eli varmaan pitkässä juoksussa plussalla, muuten ei perheen ole järkeä jatkaa toimintaa. Lukekaa koko juttu, sieltä löytyy vastauksia moniin esittämiinne arvailuihin: http://www.dpreview.com/articles/246668 ... e-products

Tässä lisäksi minut yllättänyt loppukaneetti:
The camera market is pretty tough at the moment, what’s your strategy for growth in the current climate?

Differentiation is the most important factor. That has been Sigma’s strategy since the beginning. When Sigma was founded there were over 50 lens manufacturers in Japan. Now there are only really three major ones - Tamron, Cosina and Sigma. We have survived because we make unique products.
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))
 
pvalila
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 36

3 years ago

nomad kirjoitti:
Eihän muutkaan kameranvalmistajat Canonia ja Nikonia lukuunottamatta tee tuotteillaan voittoa. Fuji, Olympus, Samsung, Sony jne. noita silti harrastelevat. Perinteen vuoksi voisi aprikoida Fujin ja Olympuksen tapauksessa, mutta Samsungin ja Sonyn kohdalla tuokaan ei riitä selitykseksi.
Kamerat olivat ehkä joskus Sonylle vain pieni sivuharraste, mutta tuskin ovat enää: Sony on myymässä pois sekä tietokonevalmistuksen että televisiot, jäljelle jäävät mm. kännykät, kamerat ja sensoribisnes.

Mieletön vääntö ja asioiden uudelleenajattelu Sonylla onkin nyt menossa, ajatelkaa vaikka RX-mallistoa.

Sony kehittää kyllä hienoa tekniikkaa mutta se ei oikein osaa kaupallisesti puristaa siitä kaikkea irti, esim. A-mountille ei koskaan saatu aikaiseksi A850 -mallin seuraajaa (A99:n halvempaa pikkuveljeä).

Ei ole mikään ihme, että Sigma haluaa löytää jonkin  piraattilasinvalmistusta turvallisemman bisneksen.
Totuus on, että kameranvalmistajat voivat nykyisin kampittaa  piraattilinssin valmistajat nurin milloin haluavat. Canon jo kerran teki sellaisen muutoksen, joka halvautti Sigman vanhojen lasien toiminnan uusissa rungoissa: halutessaan kameranvalmistajat voivat tehdä noin milloin haluavat.
Viimeksi muokannut pvalila, 19.2.2014 klo 12.24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Jukkis71 ja 12 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä