OPH
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 15

4 years ago

Tälläinen ongelma etenkin lintuja taivaalta kuvatessa: Kun kamera ei löydä tarkennuspistettä, se hakee fokuksen lähimpään tarkennusetäisyyteen ja jää siihen. Näin siis Nikon d7000 ja monilla eri linsseillä (joissa ei ole myöskään fokuslimiteriä). Kauas kuvatessa olisi parempi, että se jumittaisi esim. äärettömään, koska tällöin lintua voi vielä seurata. Canonmies tornissa sanoi, että hänen rungossaan tämän voi muuttaa kameran asetuksista. Onko näin myös Nikonissa? En ainakaan ole mistään tällaista asetusta löytänyt. Olisi hiton hyödyllinen. Mitään tietoa tai vinkkejä asiaan?
 
eofoto
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 519

4 years ago

OPH kirjoitti:
Canonmies tornissa sanoi, että hänen rungossaan tämän voi muuttaa kameran asetuksista. Onko näin myös Nikonissa? En ainakaan ole mistään tällaista asetusta löytänyt. Olisi hiton hyödyllinen. Mitään tietoa tai vinkkejä asiaan?
Kyllä Nikoneistakin sellainen asetus löytyy. Se on yleensä semmoinen kaksiasentoinen namiska, jossa on vaihtoehdot AF ja MF. ;-)

Toinen vaihtoehto on vaikka hommata semmoinen luistokytkimellä varustettu USM/SSM/jne -optiikka, joka antaa puuttua automaattitarkennukseen käsipelillä lennosta, ilman AF/MF-namiskaan koskemista.

Mutta tuo ensimmäinen vaihtoehto löytyy kaikista kameroista, eikä maksa mitään. Se MF-asento on siellä ihan tarkoituksella, eli sitä voi ja kannattaa käyttää, jos se kuvaustilanne meinaa muuten mennä ohi. Kuten tarinassasi kävi. Ihan kamerasta, optiikasta tai niiden firmwareista riippumatta. Tulee taatusti halvemmaksi kuin muut hifistelyratkaisut.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä