Teemu Laine
Moderaattori
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7986
Paikkakunta: Turku
Viesti:

12 years ago

Mitäs kriteerejä ihmisillä on kun haette kameraa? Pelkkä hinta, megapikselimäärä vai kenties jotkut tietyt ominaisuudet? Vai haluatteko kameralta jotain muuta?

Oman (digi)käyttörunkoni valitsin täysin kuvausergonomian, kuvanlaadun ja ominaisuuksien takia. Megapikseleitä on "vain pikkuisen vajaat 3", eli riittävästi pääasiallisesti omaan käyttöön. Lisäherkkuina tuossa rungossa on mm. roiskevesitiiviys eli tuon kanssa voin ryynätä metsikössä ilman, että tarvitsee pelätä rungon kastumista. Lisäksi jykevä metallirunko auttoi valintaa, pieniä kolhuja ei tarvitse pelätä, vaikka niitä varonkin.

edit: puutteita jäi uupumaan, suurin puute on heikko akunkesto verrattuna D70:een (avopuolison runko), omalla rungolla taitaa saada 200-400 kuvaa akullisella, D70:llä nappaa kevyesti 3-4 kertaa saman määrän. Lisäksi yksi puute/ominaisuus on rungon suuri koko.. Toisaalta tuo tuo kuvaukseen mukavasti vakautta, mutta samalla tuo runko on niin raskas ettei sitä jaksa kantaa aina mukana.


Lisäksi minulla on pienen pieni filmirunko joka kulkee lähes aina mukanani. Tämän rungon kohdalla lähes ainoa valintakriteeri oli tuo pieni koko, runko + 28mm tai 24mm objektiivi yhdistelmä on suurinpiirtein powershot G2/G3 kokoluokkaa, eli menee lähes taskuun ja kulkee helposti mukana. Muut ominaisuudet tuossa rungossa ovat melko rajoittuneita, mutta tuo koko on niin ehdoton valtti tuon kanssa ettei se haittaa. Suurin puute tässä rungossa on se, että aukko ja suljinaikainformaaatio ei näy etsimessä (valotusmittari näkyy) ja se, että rungosta ei löydy valotuksen lukitus painiketta, eli aukko-automatiikan käyttö ei onnistu järkevästi jos haluan edes jollain tasolla oikein valottuneita ruutuja.

edit: jaajoo, yksi puute tuli vielä mieleen: runko on sähköisesti toimiva, eli olen molemmilla rungoilla kuvatessa paristoista riippuvainen. Onneksi tuolla isossa repussa kulkee hienosti vielä mekaaninen filmirunko ja seleenikennomittari joilla saan otettua takuuvarmasti kuvat sähköisten runkojen pettäessä.

Digejä valitessa kiinnitän huomiota jo pelkän hinnan takia ominaisuuksiin todella paljon. Jos ostan digirungon joka maksaa ~1000e +- 300e, haluan siitä löytyvätn myös niitä ominaisuuksia joita löytyy noista kalliimmista filmirungoista. Itse en nykyhinnoilla lähtisi ostamaan mitään ominaisuuksiltaan rampautettua kameraa (ts. kameraa jonka ominaisuudet vastaavat tuota pientä filmirunkoani. Ei huvita maksaa ~10 kertaa enemmän digirungosta joka on yhtä rajoittunut kuin tuo filmirunko), koska haluan rahoilleni jonkinlaista vastinetta.
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

12 years ago

Nykyisen Nikon d70 tarina on kyllä jo kerrottu. Toisaalta mietin että miksi juuri ostin sen? Ehkä osaltaan on vaikuttanut nimen tuttuus takymetrien puolelta ja tyytyväisyys niihin. Toisaalta Leicaakin on tullut käytettyä ja se pesi Nikonin tuollakin saralla.

Canon nyt oli myös vahvana ehdokkaana, mutta jotenkin kameran ulkoinen olemus oli itselle pettymys. Eli suhkot vahvasti kyllä kameran ulkoinen olemus on voinut vaikuttaa päätökseen. Tietysti myös se, että juuri 300d ja d70 oli ensimmäiset kohtuu hintaiset järjestelmät. Ja kahdesta pahasta piti valita pahempi.

Kameraa ostaessa en tiennyt paljoa mitään joten ehkä nyt valintaan vaikuttaisi ehkä suurempi harkinta kun on hiukan enemmän tietoa?
 
^Nanook^
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1189
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

12 years ago

Hinta oli/on kyllä aika suuri tekijä. Aikoinaan tuli hankittua Canoni niin siinä merkissä tuli pysyttyä digiinkin siirryttäessä. Digijärkkä oli ainut vaihtoehto. En ole koskaan edes harkinnut digipokkarin ostamista. Hopeakuula tuli laitettua heti kun se oli mahdollista.

Eli aikoinaan kriteereinä oli merkki/hinta/järjestelmä.

Nythän nuita olis vaihtoehtoja enemmänkin tarjolla. Nyt tulisi ensin kiinnitettyä huomiota säänkestävyyteen ja kuvapuskurin kokoon. Joku 1D tai 20D vois olla seuraava valinta =)
http://www.nopsatracingteam.com  |  ava by kostaja
 
virus
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 3991
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

12 years ago

Juuri tuliterän kameran ostaneena kilpailu ratkesi kameran mainioon istuvuuteen kädessä. No hintaluokkahan oli tietenkin ensimmäinen kriteeri (n. 1000e). Paljon tuli luettua kaikenlaista kritiikkiä ja ylistystä kaikista tämän hintaluokan vehkeistä. Kaikenmaailman speksejä tuli vertailtua merkkien kesken, mutta viimeinen niitti tuli kameraliikkeessä vaihtoehtoja hypistellessä ja myyjän kanssa jutustellessa. Nikon D70 tuntui luontevimmalta käteen. Sain siitä tukevimman otteen sormia mitenkään pingottelematta. Aika näyttää millaiseksi valinta osoittautuu kunhan kokemusta karttuu.
 
teemupii
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 377
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

12 years ago

Tällä hetkellä käytössä on 300D, johon siirryin IXUS 400:sta, joten muutos oli aika raju. Seuraavaa kameraa ajatellassa täkeimmät parannukset tähän olisivat lähinnä vain lyhyempi laukaisuviive, ISO 800/1600:n kohinan pieneminen, valotuksen mittauksen valinta ja AF:n toiminta (siis eri AF moodit). Nykyiset lasit myös pitävät huolen että seuraava malli on Canon, mutta milloin päivitys tapahtuu onkin toinen asia. Ihmetyttää että tuohon laukaisuviiveeseen ei oteta yleensä esim. eri testeissä mitään kantaa, vaikka se on suuhteessa paljon tärkeämpi asia kuin mihin yleensä testeissä tartutaan.
 
Avatar
Markus Hautaniemi
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1267
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

12 years ago

Laadukas, valovoimainen ja piirtokyvyltään erinomainen optiikka kruunaa kokonaisuuden, eli digikamerassa hyvä optiikka on megapikseleitä tärkeämpi ominaisuus. Täydellistä digikameraa en ole vielä tavannut, jossa olisi esim. kohinaton 10 megapikselin kenno ja laadultaan täydellinen optiikka.
Nikon F6 on universumin paras kinofilmikamera.
 
Timo
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 251
Viesti:

12 years ago

Jaahas, no minulla oli ensin digipokkareita ja sitten järkkäreistä eka oli Canonin 300v jonka ostin kun äkkiä piti järjestelmä saada, siihen sitten kyllästyin ja tilalle tuli vanhempi, painavempi ja tukevampi Pentax Super-A halvempine käytettyine objektiiveineen.

Lähinnä tuo että runko on tukeva/painava ja objektiivit on halpoja oli suuri vaikuttava asia.
 
Loitto
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 964
Paikkakunta: Raisio

12 years ago

No aika samoja kuin muillakin Nikon D70:een päätyneillä, eli kameran loistava ergonomia oli ehkä tärkein. Myös merkillä oli osansa. Loppupeleissä tein valintaa Nikonin ja Canonin välillä (D70 vs 20D), ja Nikonia pidän parempimaineisena. Nikonilla tuntuu olevan enemmän kuvaaja mielessä kameraa suunnitellessa. Toisaalta huonoin käyttämäni kamera oli merkiltään Canon (Powershot S20)
On meillä valmis vastaus tähän huoleen - Voit työntää pääsi sian peräsuoleen
- Siriuksen Kyberneettisen Kauppakomppanian valitusosaston robottien kuoro
 
fangio
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 4339
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

12 years ago

Valintakriteerejä on paljon, mutta ominaisudet ja hinta tietty päällimmäisinä.

Ostin juuri 20D:n. Suurimmat syyt olivat vähäkohinainen ISO1600 ja suhteellisen reipas tarkennus ja toiminta muutenkin 1,6-cropilla. Lisäksi vähän reilu tonni ei ollut paha hinta ja muutaman miljoonaa pikkelssiäkin saattaa joskus olla etu, jos kaukana olevaa kohdetta rajataan kovasti.

En vielä oikein tiedä onko ykköskamerani 1D vai 20D. Luulen, että kummallekin löytyy omat käyttönsä. 1D kun vaaditaan ehdotonta nopeutta, sään ja kolhunkestävyyttä sekä laajiksia. 20D taas sopii ainakin telekuvaukseen.
Reilusti yli 3000 kuvaa ultimaalista glamouria
m u s a k u v a t . c o m

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä