_kapu_
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 274

6 years ago

Tänään oli taas tilanne, jossa olisi pitänyt olla kuvauspaikat ja kuvakulmat valmiiksi mietittyinä: tunnin verran hienoa yläpilveä matalapaineen edellä ja vitivalkoista lunta puissa. Hyvän kuvan sijaan kertyi melkoinen määrä kilometrejä.

Joku kysyi joskus joltakulta jossain jostakin maisemakuvasta valotusaikaa ja vastaus oli 23 vuotta. Hyvä maisemakuvaaja osaa hahmottaa sinänsä mielenkiintoisen näkymän toisena kellonaikana, toisena vuodenaikana ja toisenlaisessa säässä.

Kun viimeksi harmittelin hyvän valon valumista hukkaan, selvitin, että ainakin Nikon D3:een saa pienen varustekenkään kiinnitettävän GPS:n, josta paikkatiedot (ikävä kyllä ei kuvaussuunta) siirtyvät EXIF-tietoihin. Hienoa, mutta tiedot on siirrettävä manuaalisesti toiseen GPS:ään, joka ymmärtää GO TO -komentoa.

Toisena vaihtoehtona ajattelin ihan normaalin GPS:n käyttöä siten, että sen ja kameran kellot pidetään samassa ajassa ja aina kuvattaessa tallennetaan paikka GPS:n WAYPOINT -tiedostoon. Mutta EXIF ja WAYPOINT -tietojen vertailu manuaalisesti ei kuullosta sekään hirveän houkuttelevalta.

Onko olemassa optimaaliratkaisua: koordinaattien lataamista valituista kuvista GPS:n ymmärtämäksi tiedostoksi?

Kovin kätevää
 
Avatar
AnselA
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 9444

6 years ago

Matkapuhelinverkon tarkkuus ei yllä GPS:ään, mutta Eye-Fi -muistikortilla (kallein malli toimii myös kännyssä olevan JoikuSpot tukiaseman kanssa) saa automaagisesti lisättyä paikkatiedon EXIFeihin. Kuvaussuuntaa ei saa talteen.
Vilho setälä: “Näppäilijän tulee tietoisesti varjella sieluansa valokuvauksellisen maailmankatsomuksen taudilta.”

Kellon mukaan nukkuminen on amatöörejä varten.
 
Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

6 years ago

Jos saat erillisestä GPS:stä tai puhelimen Gepsistä ulos gpx tiedoston, sen sisältämät tiedot saa kirjoitettua EXIF:iin esim. Downloader Pro:lla samalla kun siirtää kuvat kortilta kiintolevyn hakemistoihin. Osaa jpegit ja rawit.

Itselläni on Nokialaisessa GETrack ohjelma joka kirjoittelee tuon gpx:n käyttäen puhelimen gepsiä.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Mirrored ja 12 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä